اقدامات حین بارداری و شیردهی در مبتلایان به ADHD
یک موضوع مهم در ارتباط با زنان مبتلا به ADHD کنترل مشکلشان در زمان بارداری و بعد از آن است. در حال حاضر یافته ای مبنی بر تایید مصرف داروهای تجویز شده برای ADHD در دوران حاملگی وجود ندارد.
اگر چه تمام این داروها در طبقه C حاملگی قرار می گیرند که به معنای عدم وجود اثرات زیان بار برای جنین می باشد اما به دلیل کمبود اطلاعات، هنوز نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد. بر اساس بعضی از مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده است مصرف آمفتامین باعث افزایش نقایص جنین می شود.
هر چند طبق تحقیقات، وزن کم جنین و افزایش مشکلات دوران بارداری از عوارض مصرف آمفتامین ها هستند اما برخی از این مطالعات روی افراد مبتلا به سوء مصرف مواد انجام شده اند.
گزارش های موردی به دست آمده از زنانی که در دوران بارداری تحت درمان با آمفتامین بوده اند نرخ بالاتر زودرسی، کندی رشد و ترک دارو را در نوزاد نشان می دهند.
با توجه به یافته های موجود در فقدان اطلاعات کافی، بهترین گزینه، عدم مصرف دارو در دوران حاملگی است. احتمال دارد در دوران بارداری به دلیل بالا رفتن میزان استروژن و نتیجتا بهبود حافظه و عملکردهای شناختی، علائم ADHD کاهش یابند.
در دوران شیردهی نیز بالا بودن میزان استروژن، شدت علائم اختلال را تقلیل می دهد. به هر حال احتمالا این موضوع در مورد همه افراد صادق نیست و ممکن است کنترل علائم ADHD برای کسی که به تازگی مادر شده است بسیار دشوار باشد.
هر چند مقدار دقیق داروی موجود در شیر مادر مشخص نیست ولی بهتر است در دوران شیردهی از مصرف این داروها خودداری شود. اگر شرایط شما به گونه ای است که نمی توانید در دوران شیردهی دارو را قطع کنید در این مورد با پزشکتان مشورت کنید. در تصمیم گیری باید خطر مصرف داروها و فواید تغذیه از شیر مادر را در نظر گرفت.
برخی زنان از داروهای محرک کوتاه اثر استفاده می کنند و در طول مدتی که دارو در بدنشان هست شیر خود را می دوشند و دور می ریزند. از نظر تئوری، دارو پس از تجزیه شدن در بدن نمی تواند وارد شیر مادر شود.
با توجه به اینکه سرعت سوخت و ساز دارو در بدن افراد مختلف، متفاوت است مشخص نیست که در ساعات مختلف روز چه مقدار دارو در شیر هر مادری وجود دارد. هر بیماری در این مورد باید با پزشک خود مشورت کند.