با کاهش نمک از پوکی استخوان جلوگیری کنیم

استخوان های بدن انسان در سن جوانی بسیار محکم و قوی هستند ولی اگر کلسیم کافی به بدن نرسد فرد دچار پوکی استخوان می شود .استخوان های بدن ما باید محکم باشند ، حفظ سلامت استخوان ها امری ضروری است که معمولا در سنین بالا پوکی استخوان در حال افزایش است .
در طبیعت و خوراکی های مصرفی شیر و ماست، مؤثرترین مواد غذایی برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن است.
مصرف متعادل شیر و ماست کم چرب به دلیل وجود کلسیم، املاح و فسفر در بافت استخوانی و سلامت آنها تأثیر بسزایی دارد.
مصرف ماست ضرری برای استخوان ندارد، تمامی مواد غذایی باید به طور متناسب مصرف شوند و با وحود اینکه لبنیات بهترین منبع کلسیم است اما هرگز مصرف بیش از حد آن برای افراد با مشکل استخوانی توصیه نمی شود و باید مواد غذایی به صورت متعادل دریافت شود.
مصرف ۲ الی ۳ لیوان لبنیات کم چرب در روز مناسب است، این مقدار مصرفی نیاز تغذیه افراد را به طور متناسب نسبت به دریافت کلسیم، فسفر و املاحی که در لبنیات وجود دارد، تامین می کند.
نمک تنها ماده غذایی است که تعادل کلسیم بدن را برهم می زند، برای دریافت کلسیم کافی و رژیم غذایی مناسب در برنامه غذایی، مصرف نمک را کاهش دهید.
ماست یک منبع مناسب دریافت کلسیم است . گوشت، بهترین و مؤثرترین منبع دریافت آهن است به همین دلیل معمولا تمامی عناصر دو ظرفیتی همچون گوشت و ماست، با هم تداخل دارند.
مصرف ماست تا حدودی جذب آهن را مختل می کند، به دلیل اینکه آهن موجود در گوشت تحت تاثیر تداخلات مواد غذایی قرار می گیرد، مصرف لبنیات(ماست) با گوشت توصیه نمی شود.
افراد مبتلا به کمبود آهن یا کم خونی فقر آهن، از مصرف ماست در وعده غذایی که گوشت مورد نیاز روزانه را تامین می کند خودداری کنند و این لبنیات را در وعده غذایی بدون گوشت یا با گوشت کمتر مصرف کنند.