برندینگ رستوران؛ آشنایی با انواع رستوران

همیشه برپایی یک رستوران بزرگ و لوکس در هر مکانی جواب مثبت نمی دهد. گاهی یک بوفه ساده از یک رستوران مجهز موفق تر ظاهر خواهد شد. بسته به موقعیت مکانی و اجتماعی باید نوع کافه یا رستوران مشخص شود. مشاور برند رستوران با دقت چنین مواردی را بررسی کرده در نهایت تصمیم میگیرد که در هر مکانی چه نوع رستورانی دایر شود تا بهترین نتیجه را بگیرد.

در این نوشته به معرفی انواع رستوران که در کشور ما قابل اجرا هستند می پردازیم. اصیل ترین نوع رستوران در ایران همان سفره خانه یا رستوران سنتی است که تزیین داخلی آن نیز به سبک و سیاق باستانی می باشد.

رستوران سنتی

سفره خانه گونه ای از غذاخوری یا رستوران ایرانی است که در آن غذاهای اصیل و سنتی ایرانی طبخ و ارائه می گردد. اما در تعریف سفره خانه به همین جمله بسنده نکنیم، سفره خانه نماد هویت تاریخی و فرهنگی ایران از دیرباز تا کنون بوده است که با مفاهیم اجتماعی مختلفی گره خورده است. نقالی و شاهنامه خوانی از فرهنگ های زیبای سفره خانه ای قدیم ایران بوده است که متاسفانه در این ایام زیر دود قلیان محو و به فراموشی سپرده شده است.

رستوران با سلف سرویس

غذاخوری خویش یار یا سلف سرویس گونه ای از غذاخوری است که در آن خود میهمانان از خویشتن پذیرایی می کنند. هم چنین، غذاخوری ها ممکن است گونهٔ ویژه ای از خوراک ها را ارائه کنند، مانند خوراک های دریایی، خوراک های گیاهی یا خوراک های ویژهٔ ملت ها و اقوام گوناگون. (مانند رستوران ایرانی، چینی، لبنانی و … .)

رستوران ویژه

این نوع رستوران همانطور که از نامش پیداست ویژه هستند و دارای ۲ متر مربع فضا برای هر نفر هستند که خدمات ویژه یا هم ارائه می دهند.

گریل روم

سالن مخصوصی است که در برابر مشتری، غذا طبخ می شود، در این نوع تمام وسایل رستوران و آشپزخانه در یک فضا هستند و افراد می توانند در این سالن غذا میل کنند و مراحل آماده شدن غذا را از نزدیک شاهد باشند و حتی در مواردی هم با آشپز ها همکاری کنند.

فود کورت

فود کورت (food court) سالنی بزرگ است که به چند ین غرفه تقسیم شده و در هر غرفه غذاهای خاص یا دسرهای مختلف ارائه می شود و تمام غذاهایی که در آن به فروش می رسد ارزان قیمت است. در فود کورت مکان نشستن برای تمام غرفه ها یک سالن مشترک است و هر غرفه صندوق جداگانه برای دریافت پول دارد.

فودکورت گونه نسبتا جدیدی از رستوران ها و کافه هاست که در مراکز خرید، فرودگاه ها و دیگر ساختمان های بزرگ وجود دارد و در آنها معمولا غذاهای حاضری و فست فود فروخته می شود.

کافه تریا

کافه تریا یا چای خانه مکانی برای ارائهٔ غذا است که در آن خدمت رسانی به مشتری بر روی میزِ وی انجام نمی شود. جاهایی همچون رستوران های سلف سرویس یا ساختمان های نهادهای اداری بزرگ یا غذاخوری مدرسه ها دارای کافی تریا هستند. کافه تریا از قهوه خانه متفاوت است.

در این گونه خدمت رسانی، به جایِ رساندنِ غدا به مشتری بر روی میزِ وی، غذا گرفتن با ایستادن در یک یا چند صف انجام می شود. مشتریان غذای دلخواهِ خود را در یک سینی قرار داده و پس از پُر کردن آن به سوی میزِ خود برای خوردن غذا می روند. این روش در مدرسه ها، کالج ها، دانشگاه ها، خوابگاه ها، بیمارستان ها، موزه ها، پادگان ها و زندان ها اجرا می شود.

در تریا بستنی، نوشابه،چای، قهوه، کیک و غذاهای ساده مانند همبرگر و ساندویچ سرو می شود.

بوفه

به مکان هایی گفته می شود که از قبل چندین نوع غذا های مختلف و متنوع همراه با دسر آماده روی میز چیده اند و افراد به میزان دلخواه می توانند از این غذا ها استفاده کنند و محدودیت برای استفاده چند بار ندارند و لیست قیمت برای هر نفر جلوی درب ورودی نوشته شده است و فقط نوشابه توسط گارسن سر میز سرو می شود وجه آن جداگانه محاسبه و صورت حساب داده خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *