بیماریهای ریکتزیایی

نمونه‌برداری و کشت در آزمایشگاه موجب می‌شود که پزشک دقیقا بداند که عامل عفونت در بدن ویروسی است یا میکروارگانیسم‌های دیگر در کار‌ند.

تب لکه ای کوههای راکی Rocky Mountain Spotted Fever (RMSF) :

این بیماری با نامهای تب لکه ای مکزیکی ، تب لکه ای سائوپلو ، تیفوس کنه ای آمریکایی نیز نامیده می شود.

عامل بیماری Rickettsia rickettsi بوده و ناقل اصلی آن در آمریکای شمالی گونه های مختلف درماسنتور آمبیلیوما می باشد. بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و در مناطق شمالی ، مرکزی ، و جنوب آمریکا انتشار دارد.

چون دوره عفونت در جوندگان کوچک بسیار کوتاه (۸-۵ ) روز بوده لذا مخزن اصلی بیماری کنه ها بوده و در تمام طول عمر آلوده کننده هستند. ریکتزیا ها در تمام طول زمستان در بدن کنه باقی می مانند. دوره کمون بیماری ۱۳-۹ روز می باشد. برای انتقال بیماری توسط کنه حداقل بایستی کنه به مدت ۲ ساعت خونخواری کند.بنابراین اگر کنه زود از بدن جدا شود بیماری منتقل نمی شود.

بیماری به صورت انتقال مرحله ای و از راه تخم وجود دارد.

تب کنه ای سیبریه Siberian Tick Typhus (STT) یا North Asian Tick Typhus(NATT)

عامل بیماری R.siberica بوده و انتشار آن در روسیه جمهوریهای چک و اسلواکی ، پاکستان ، افغانستان ، جزایر اقیانوس آرام و ژاپن می باشد.

ناقل بیماری گونه های مختلف کنه های درماسنتور ، همافیزالیس ، هیالوما ،و ریپیسفالوس هستند. این بیماری از طریق تخم و انتقال مرحله ای منتقل می شود.

مخزن : کنه ها مهمترین مخازن هستند . پستانداران کوچک خصوصا جوندگان هم مخزن بیماری هستند ولی چون مدت بیماری در این حیوانات کم است آنها نمی توانند در نگهداری بیماری نقش داشته باشند.

تب بوتونوزBoutonneuse Fever (BF)

این بیماری با نامهای دیگری مثل تب ماسیلی ، تب تیفوس کنه ای آفریقای جنوبی ، تیفوس کنه ای کنیا ، تیفوس کنه ای هندی معروف است.

عامل بیماری R.conori , و علائم آن شبیه تب لکه ای کوههای راکی می باشد.

انتشار بیماری در منطقه مدیترانه ، خاورمیانه ، کریمه و قسمت عمده هندوستان ،جنوب و غرب آسیا و آفریقا وجود دارد.

ناقل اصلی آن در منطقه مدیترانه گونه ای از جنس ریپیسفالوس می باشد. کنه های ایکسودیده نیز قادر به انتقال آن به انسان هستند . کنه ها و انواع مختلف جوندگان و سگ نیز مخزن بیماری هستند . انتقال بیماری به انسان از راه مالیده شدن ، له شدگی کنه ها بر روی غشای ملتحمه و خراشهای بدنی صورت می گیرد.

ریکتزیا های متفرقه از جمله ریکتزیای عامل بیماری تب کیوfever

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *