مطالعات علمی: مراقبهکنندگان، نیرویی مافوق بشری دارند
مطالعات متعدد نشان دادهاست که انرژی ساطعشده از افرادی که بهصورت حرفهای مراقبه میکنند، صدها یا هزاران بار بیشتر از افراد طبیعی است.
در اینجا به چند نمونه از این مطالعات نگاهی میاندازیم.
۱.امواج گاما، خارج از نمودار
در سال ۲۰۰۴، عصبشناسی بهنام ریچارد دیویدسون به بررسی انرژی ساطعشده از بودایان تبتی، درهنگام مدیتیشن پرداخت. این مطالعه در دانشگاه استانفورد بهثبت رسیدهاست.
دیویدسون، راهبان پیرو دالای لاما را که هر کدام از آنها بین ۱۵ تا ۴۰ سال تمرین مدیتیشن میکردند، مورد آزمایش قرار داد . او امواج گامای ساطع شده از مغز آنها را با دستگاه ثبت امواج الکتریکی (EEG) و اسکن مغزی اندازه گرفت. همچنین برروی یک گروه ده نفره از شاگردانی که هیچ تجربهی قبلی از مدیتیشن نداشتند، بعد از یک هفته تمرین، آزمایش کرد.
امواج گاما یکی از بالاترین فرکانسها و از مهمترین امواج الکتریکی مغز بهشمار میآید. تولید امواج گاما نیازمند عملی همآهنگ و یکپارچهی هزاران سلول عصبی در سرعتی بسیار بالاست.
دیویدسون متوجه شد که فعالیت امواج گاما در برخی از راهبان، پرقدرتتر و دارای دامنهی بیشتری نسبت به همهی موارد ثبتشده در تاریخ است. حرکت امواج نیز منظمتر از امواجی بود که از داوطلبان غیرتمرینکننده ساطع میشد.
همچنین مشخص شد که مدیتیشن میتواند منجربه توزیع مادهی خاکستری مغز شود و از آسیب آن جلوگیری کند. آسیب مادهی خاکستری مغز بر روی بسیاری از فعالیتهای ذهنی و روانی، مثل کنترل احساسات، غرایز، افکار و حرکات اثر میگذارد؛ زیرا بخش مربوط به آن که وظیفهی کنترل فعالیتهای ذهنی را برعهده دارد، در مادهی خاکستری مغز قرار دارد.
۲.امواج مادون صوتی ساطعشده از استادان چیگونگ، ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از سطح طبیعی است.
در سال ۱۹۹۸، پروفسور لو یانفانگ و دهها دانشمند امریکایی، پژوهشی را برروی استادان چیگونگ در چین انجام دادند.
چیگونگ به روشهای سنتی چینی گفته میشود که چی یا انرژی حیاتی را ازطریق تمرینهای مدیتیشن و بهبود سرشت قلب و ذهن تزکیه میکنند تا منجربه یکیشدن بدن و ذهن شود. همچنین چیگونگ دارای تأثیرات شفادهندگی است.
لو یانفانگ در بررسیهایش متوجه شد که استادان چیگونگ قادر هستند فورانی قدرتمند از امواج مادون صوتی از خود ساطع کنند که این میزان ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار قدرتمندتر از افراد عادی است.
حتی تمرینکنندگان جدید، بعد از چند هفته تمرین، امواجی ۵ برابر بیشتر از زمان آغاز تمرین از خود ساطع میکردند.
مطالعهی مشابهی که در کالج طب سنتی چین در پکن انجام و در سال ۱۹۸۸ منتشر شد، نشان دادهاست که انرژی ساطعشده از استادان چیگونگ که تا اندازهای مانند امواج مادون صوت بود، ۱۰۰ برابر قویتر از یک فرد عادی است. هر دو مطالعه توسط موسسهی Healthways بهتفصیل شرح داده شدهاست.
۳.توانایی انتشار گرما توسط راهبان در مکانهای بهشدت سرد
در مقالهای در روزنامهی منتشرشده در دانشگاه هاروارد آمدهاست که در سال ۲۰۰۲ تعدادی از راهبان تبتی در شمال هند مورد آزمایش قرارگرفتند.
در این آزمایش، این راهبان را که تقریباً لباسی بر تن نداشتند، درون اتاقی با درجه حرارت ۴۰ درجهی فارنهایت (۴درجهی سانتیگراد) قرار دادند و درحالیکه وارد مراقبهای عمیق شدند، ملحفههایی که کاملاً با آب سرد خیس شدهبودند را بر روی شانههایشان قرار دادند.
بهگفتهی این مقاله، یک فرد عادی، تحت این شرایط، بیاختیار بهلرزه میافتد و حتی دمای پایین بدنش منجر به مرگ او میشود.
اما بدن راهبان گرم ماند و حتی ملحفهها نیز بهخاطر دمای بالای بدن آنها خشک شدند. زمانیکه ملحفهها خشک میشد، جای آن را با پارچهای سردتر و خیستر عوض میکردند؛ بااینوجود هریک از راهبان، در طی چند ساعت، سه ملحفه را خشک کرد.
هِربرت بِنسون که بهمدت ۲۰ سال دربارهی روشهای مختلف مدیتیشن مطالعه کرده است، در این مقاله میگوید: « بهعقیدهی بودایان، واقعیتی که در آن زندگی میکنیم، آن چیزی نیست که میپنداریم. حقیقت دیگری وجود دارد که تحتتأثیر احساسات و جهان روزمرهی بشری قرار نمیگیرد. بودایان معتقدند که کسب این حالت ذهنی، ازطریق انجام کارهای نیک و مراقبه صورت میپذیرد.»
بهعقیدهی او گرمای ساطعشده از این راهبان، دقیقاً نتیجهی عمل مدیتیشن بود.
آزمایشهای مشابه دیگری برروی افرادی که تمرین مدیتیشن میکردند، انجام شدهاست که در برخی از آنها مشخص شد که این افراد قادرند میزان زیادی از انواع مختلف انرژیِ قابل اندازهگیری ساطع کنند. همچنین آنها قادرند متابولیسم و دیگر فرایندهای بدن را کنترل کنند.
۴.تأثیرات شگفتآور شفادهندگی
بنابر گزارشهای رسیده، بسیاری از تمرینکنندگان روش معنوی فالوندافا یا فالونگونگ که به بیماریهای مزمن و جدی مبتلا بودند، بهبود یافتهاند. فالون دافا یک نوع روش مراقبه است که به پرورش ذهن همراه با بدن میپردازد. اصول آن برپایهی سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری میباشد.
لارا سی.پولن، نویسندهی پزشکی برنامهی سلامت در کانال CBS، در سال ۲۰۰۰م با برخی از تمرینکنندگان فالون دافا مصاحبه کرد که مقالهی او در این برنامه منتشر شد.
پزشکان در سال ۲۰۰۰، تشخیص دادند که سِن یانگ ۳۹ ساله و از اهالی شیکاگو، مبتلا به بیماری هپاتیت است. وی به پولن اظهار داشت: «دکتر صریحاً به من گفت که من مبتلا به بیماری هپاتیت هستم و هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد و این بیماری تا آخر عمرم همراه من است.»
سن یانگ مدتی پساز تمرین فالون دافا، دوباره آزمایش داد و نتیجهی همهی ۳۲ آزمایش او، ازجمله آزمایش مربوط به تشخیص هپاتیت، طبیعی بود.
بهگفتهی او: «درآغاز وضعیت فیزیکیام بهسرعت تغییر کرد. هنگام پیادهروی حس میکردم که بدنم بسیار سبک و در هوا شناور است.»
تمرینکنندگان فالون دافا میگویند که تمرینات این روش برای شفای بیماری نیست بلکه یکی از نتایج طبیعی پرورش ذهن و انجام تمرینات مراقبه است که انرژی بدن را درکنار دیگر تأثیرات این روش تقویت میکند.
بهگفتهی ژی پینگکُلوچ، تمرینکنندهی ۴۳ سالهی فالون دافا، «هنگامیکه درون ضعیف و افسرده شود، شخص بیمار خواهدشد.»