توصیه های ویژه برای تمرین با دستگاه های بدنسازی

ورزش

یکی دیگر از محدودیت های دستگاه های بدن سازی سنتی تفکیک عضلات است. هر چند قبلا از  این ویژگی به به عنوان امتیاز صحبت کردم اما واقعیت این است که محدودیت هایی هم می تواند ایجاد کند.

به ندرت اتفاق می افتد که در زندگی روزمره عضلات خود را به صورت تفکیک شده به کار بگیرید- حتی کار ساده ای مثل باز کردن در هم مستلزم وجود هماهنگی بین چند عضله است- پس اجرای چنین تمریناتی چندان منطقی به نظر نمی رسد. امروزه روند تمرینات بدن سازی به سوی کاربردی شدن آنهاست یعنی انجام دادن حرکاتی با هدف آسان تر شدن فعالیتهای عادی زندگی. اغلب اوقات این هدف با روش تمرینات تفکیکی عضلات همخوانی ندارد.

از نظر ما ترکیب تمرینات تفکیکی و کاربردی برای تازه کاران بسیار مناسب است. با کسب مهارت و اطمینان بیشتر در مورد اهدافتان احتمال جذب شدن به سوی تمرینات کاربردی نیز بیشتر خواهد شد. بدن سازان نمونه  کامل افرادی هستند که تمرینات ویژه ای را برای پرورش اندام و رسیدن به ظاهری مشخص انجام می دهند حتی بدن سازان کهنه کار هم بعضی حرکات کاربردی را در برنامه ی تمرینات خود منظور می کنند.

قابلیت جابه جایی:

غیر قابل حمل بودن دستگاه ها آخرین دلیل ایجاد محدودیت است. اگر به تعطیلات بروید و در سالن ورزش هتل، فقط انواع و اقسام دمبل وجود داشته باشد آن وقت است که باید  بدانید چطور با آنها تمرین کنید. لطفا عذر و بهانه ای برای ورزش نکردن نیاورید.

توصیه های ویژه برای تمرین با دستگاه های بدن سازی:

اجازه ندهید حجم دستگاه ها باعث وحشت شما شود. با توجه به نکات زیر می توانید مانند یک حرفه ای در باشگاه رفتار کنید.

  • تنظیمات را انجام دهید. فورا روی دستگاه ننشینید و شروع به کار نکنید. اگر قدتان ۲۰ سانتر متر از نفر قبلی کوتاه تر باشد این احمال وجود دارد که وسط تمرینات در هوا معلق بمانید.

معمولا با کمک یک اهرم، محل استقرار خود را به سمت بالا یا پایین تنظیم می کنید و مجددا اهرم را در جای خود قرار می دهید. شاید این کار اتلاف وقت به نظر بیاید اما اگر این عمل را انجام ندهید خودتان را در معرض آسیب قرار داده اید و هنگام اجرای تمرینات احساس ناراحتی می کنید. علاوه بر آن تنها با تصور ورزش کردن خودتان را فریب هم داده اید.

برای مثال اگر دستگاه کِرل جلو باز را به شکل صحیح تنظیم نکنید تاوان آن را باید با استفاده از علات پشت خود بدهید و نتیجه ی مورد انتظار را هم از تمرین کسب نخواهید کرد.

از مربی بخواهید نحوه ی صحیح تنظیم هر دستگاه را با توجه به ابعاد بدنتان توضیح دهد. به طور کلی مفصلی را که سعی می کنید حرکت دهید در امتداد مفل متحرک دستگاه قرار دهید. هنگام اجرای تمرینات به هیچ عنوان نباید تحت فشار قرار بگیرید. اگر کمترین فشار و ناراحتی به ویژه در مفاصل تان احساس کردید تمرین را متوقف کنید و مجددا محل استقرارتان را تنظیم کنید.

  • قبل از شروع حرکت صفحات وزنه را کنترل کنید. هیچ وقت قبل از مطمئن شدن از قرار گرفتن میله در سوراخ وزنه ی مورد نظر و ثبات ان تمرین را شروع نکنید. اگر شخص قبل از شما پایین ترین وزنه را انتخاب کرده باشد شما هم مجبورید با کل وزنه های دستگاه کار کنید که در چنین حالتی یا چشمانتان از حدقه بیرون می زند یا کاملا از خودتان ناامید می شوید.

وقتی برای نخستین بار با دستگاهی کار می کنید مقدار وزنه ی مورد استفاده و نحوه ی تنظیم محل استقرار خود را روی یک کارت یا در دفتر تمرینات روزانه یادداشت کنید. این یادداشت را همراه داشته باشید و مرتب آنها را به روز کنید.

نام هر دستگاه را به خاطر بسپارید. نباید هنگام صحبت از دستگاه کشش سرشانه بگویید همان که میله ای را به سمت پایین می کشید. با دانستن نام هر دستگاه متوجه خواهید شد که روی کدام عضله کار می کنید. پلاک یا برچسب نام دستگاه روی بدنه ی آن دیده می شود در غیر این صورت نام دستگاه را از مربی بپرسید.

خودتان را کنترل کنید. اگر وزنه های دستگاه سر و صدای زیادی به راه انداخته اند حتما سرعت بلند کردن وزنه زیاد است. بسیاری از تولید کنندگان این دستگاه ها شمارش آرام از یک تا دو را برای بلند کردن وزنه و از یک تا چهار را برای پایین آوردن آن توصیه می کنند. شاید شمارش دو- دو راحت تر باشد.

هیچ بخشی از بدنتان را بیش از اندازه به وزنه ی در حال حرکت نزدیک نکنید. در باشگاه ورزشی خانمی هنگام بیرون کشیدن میله از داخل وزنه دستش را روی آن گذاشته بود و با فرود آمدن ۲۷ کیلوگرم وزنه روی دستش روانه ی بیمارستان شد. یک بار هم موهای بلند یک خانم بین صفحات وزنه گیر کرده بود که به کمک مربی نجات پیدا کرد.

تغییر وزن با حداقل افزایش. بیشتر دستگاه ها وزنه هایی به اندازه ی یک چهارم یا نصف یک صفحه ی وزنه ی کامل هم دارند. شما به جای اضافه کردن یک وزنه ی کامل می توانید افزایشی به اندازه ی یکی از همین صفحات کم وزن داشته باشید. مثلا شرکت بین المللی Cybex برای افزایش وزنی به اندازه ی یک سوم صفحه ی وزنه ی کامل در بعضی از دستگاه های خود از سیستمی ماهرانه استفاده کرده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *