شب بیدار ماندن طول عمرتان را کاهش می دهد!

کامنت‌های بد شبکه‌های اجتماعی

معمولا در عصر حاضر با وجود تلویزیون های صفحه تخت بزرگ و با کیفیت و شبکه های اجتماعی که ساعت ها می توانند کاربران را به خود مشغول دارند شب زود خوابیدن کمی دور از انتظار است.

دیگر مثل زمان های قدیم نیست که شام را سرشب بخورند و با تاریک شدن هوا کم کم پلک ها هم روی هم بروند. حالا کودکان نیز تا نیمه شب کارتن می بینند یا اینکه بازی موبایلی انجام می دهند.

اما بیدار ماندن در شب به هیچ وجه برای کسی توصیه نمی شود چه برای شب نشین ها و چه برای افرادی که شب های کار می کنند.

جدیدترین یافته های علمی دانشمندان نشان داده است که شب بیداری باعث آسیب رسیدن به قلب و متابولیسم بدن می شود. این یافته ها حاصل تحقیق بر روی ۵۰ هزار نفر است که ساعات خواب و بیداریشان مورد تحقیق قرار گرفته است.

محققان این پژوهش می گویند خطر مرگ برای افرادی که شب ها بیش از اندازه بیدار می مانند ۱۰ درصد بیشتر از سایرین است.

این پژوهش به وسیله دانشمندان دانشگاه فاینبرگ انجام شده و این نتیجه به دست آمده است که افزون بر آسیب دیدن سلامت قلب و عروق، بروز چین و چروک پوستی و ریزش مو، کاهش سطح تمرکز و هوشیاری در روز این بیدار ماندن غیر عادی در ساعت های شب اثر هایی منفی بر سلامت بدن می گذارد.

ساعت بیولوژیک بدن انسان طوری تکامل یافته است که با طلوع خورشید از خواب بیدار شود و با غروب خورشید خودش را برای استراحت شبانه آماده کند. حالا مشغله های دنیای امروزی نه تنها تنظیمات این ساعت را بر هم زده بلکه اختلالاتی هم در آن بوجود آورده است. بعنوان مثال در طول روز فرد احساس خواب آلودگی می کند و شب ها با اینکه به رخت خواب رفته دچار بی خوابی می شود.

بی خوابی تنها عارضه ای نیست که متوجه این افراد می شود. بر هم خوردن ساعات غذا خوردن، بی اشتهایی و مصرف غذا در ساعات پایانی شب از مواردی است که می شود به آنها اشاره کرد. اگرچه این ها خودشان نیز هر کدام چندین و چند مریضی به دنبال دارند.

این پژوهش ها همچنین نشان داده است که افرادی که شب امتحان را برای درس خواندن نمی خوابند روز بعد اصلا تمرکز نداشته و نتیجه معکوس می گیرند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *