تاثیر پیاده روی بر بیماری های قلبی

سفر کردن

هیچگاه پیاده روی را ترک نکنید چون ساده ترین و بهترین ورزش ساده برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بیماری های قلبی به شمار می رود هم به رسیدن شما به تناسب اندام کمک میکند و هم باعث سلامتی بیشتر قلب و عروق می شود.با پیاده روی خطر حملات قلبی را از خود دور میکنید.

هر کس می تواند با رعایت نکات بهداشتی و انجام فعالیتهای ورزشی، از جمله پیاده روی، سلامت قلب و عروق و عملکرد موثر آن را حفظ کند. برخوردار بودن از قلب سالم لازمه اصلی تندرستی است و ورزش، یکی از مناسب ترین و نزدیک ترین راههای رسیدن به آن است چرا که در اثر ورزش می توان از قلبی سالم و قوی برخوردار شد و در نهایت عمری را در کمال آرامش و سلامت سپری کرد.

انتخاب فعالیت ورزشی مناسب موجب افزایش انگیزه ادامه تمرینهای ورزشی به طور منظم و مرتب می گردد. فعالیتهای ورزشی و از جمله پیاده روی باید به طور منظم و مرتب انجام گیرد. ما موظف هستیم در مورد سلامتی قلب خود احساس مسئولیت کرده و برای بهتر شدن آن تلاش کنیم تا بتوانیم بدون روبه رو شدن با ناتوانی و بیماری قلب و عروق با نهایت سلامت زندگی کنیم.

فراموش نشود که هر چه سطح آگاهی ما برای حفظ سلامتی قلب افزایش یابد توانایی مان در کسب سلامتی قلب و عروق بیشتر می شود. بدون دانش و اطلاعات کافی نمی توانیم تصمیمهای درستی در مورد سلامتی خود بگیریم. خوشبختانه هر روز دانش ما درباره قلب و راههای پیشگیری از بروز بیمارهای آن افزایش می یابد.

امروزه شیوع بیماریهای قلب و عروق بین مردم کشورهای جهان رو به افزایش است. به عبارت دیگر بیماریهای قلب و عروق یکی از مهمترین مشکلات جوامع امروزی به ویژه در کشور ماست و علت مرگ و میر تعداد زیادی از انسانها در سراسر جهان را شامل می گردد. بنابراین لازم است در جهت حفظ و ارتقای سلامتی قلب خود کوشا باشیم.

آگاهی شما از عوامل خطرزا در بروز بیماریهای قلبی اولین گام در پیشگیری از بروز ناراحتیهای قلبی به ویژه سکته قلبی است. سیگار کشیدن، فشار خون بالا، مبود فعالیت جسمانی، افزایش وزن، خستگیها، ناراحتیها و فشارهای روحی و عصبی، بالا بودن کلسترول خون و سوء تغذیه از مهم ترین عوامل خطر در بروز بیماریهای قلبی به شمار می روند.

هر چه میزان و شدت این عوامل بیشتر باشد خطر بروز بیماریهای قلبی زیادتر می شوند اما خوشبختانه این امکان وجود دارد که افراد بتوانند بسیاری از عوامل خطرناک در بروز بیماریهای قلبی را کنترل کرده و از خود دور سازند. به طور کلی با رعایت توصیه های بهداشتی ورزش و تغذیه ای می توان از بروز ناراحتیهای قلبی عروقی تا اندازه فراوان جلوگیری کرد.

چه خوب است اهمیت بهداشت قلب را به اعضای خانواه خود یادآوری کنیم. سلامتی، مهم ترین سرمایه زندگی هر انسان است. به همین علت فعالیت ورزشی و از جمله پیاده روی بخش مهمی از زندگی هر فرد را تشکیل می دهد. انسان باید برای سلامت قلب ورزش کند. نشریه نیوانگلند در سر مقاله خود می نویسد: بسیاری از عواملی که باعث مرگ و میر میلوینها نفر بر اثر حملات قلبی در سراسر جهان می شوند قابل پیشگیری هستند و ورزش و تحرک لازم از جمله موارد مهمی است که در این اثر تاثیر به سزایی دارد.

امروزه ثابت شده است که ورزش از جمله روشهای درمان غیر دارویی برای سلامتی و پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی است. فعالیت بدنی مناسب و از جمله پیاده روی منظم و مرتب به عنوان یکی از مهم ترین ارکان بازتوانی بیماران قلبی می تواند خطر بروز مرگ و میر را در حدود ۲۰ درصد کاهش داده و ظرفیت ورزشی بیماران را به میزان ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

ورزش، از جله پیاده روی منظم و مرتب علاوه بر پیشگیری از بروز بیماریهای شریان کرونری و فشار خون برای مبتلایان به این بیماریها نیز موثر است. تمرین ورزشی، کارآیی قلب را بهبود می بخشد و به همراه دیگر راههای درمانی مانند استفاده از دارو، تغییرات برنامه غذایی و ترک سیگار ممکن است از بروز تصلب شرایین یا سخت شدن دیواره رگها جلوگیری یا روند آن را معکوس کند. فعالیت منظم ورزشی به عنوان عامل موثر در کاهش خطر بیماری عروق کرونری قلب شناخته شده است.

مطالعات نشان می دهد احتال ابتلا به بیماری کرونری قلب در افراد بی تحرک و افرادی با سطح آمادگی جسمانی نامناسب افزایش می یابد. انجام تمرینهای مناسب و منظم ورزشی و از جمله پیاده روی منظم و مرتب ضمن فعال کردن و سالم نگه داشتن حرکت قلب تعداد ضربان آن را کاهش داده و به قلب کمک می کند که دیرتر فرسوده شود و در نهایت به انسان این فرصت را می دهد که سالیان بیشتری با برخورداری از قلب سالم زندگی کند. بنابراین ورزش کنید تا همواره از لی سالم و قوی برخوردار باشید.

فعالیت ورزشی ملایم، مانند پیاده روی می تواند در جلوگیری از بروز مرگ زودرس ناشی از بیماری عروق کرونری قلب موثر باشد. اجرای یک برنامه رزشی که برای آمادگی و سلامت قلب و عروق مناسب و سودمند باشد نیاز به وقت زیاد ندارد. مشروط به اینکه به طور منظم و پیوسته انجام شود. بنابراین ورزش و فعالیت بدنی برای سلامتی بدن به ویژه دستگاه قلب و رگهای خونی بسیار سودمند است.

در صورتی که بیمار مبتلا به بیماری قلبی برای مدتی از فعالیتهای ورزشی دور باشد باید طوری برنامه ریزی شود که برای فرد راحت باشد. ده دقیقه آغاز خوبی است. به تدریج مدت فعالیتهای ورزشی هوازی ۴-۲ دقیقه در هفته افزایش می یابد و به ۶۰-۲۰ دقیقه بدون توقف می رسد. پیاده روی فعالیتی مناسب است. بهترین زمان فعالیت ورزشی برای بیماران قلبی قبل از شروع کارهای روزانه و قبل از صرف شام یا شبها قبل از خواب است.

بیشتر مردم در هنگام انجام کارهای روزانه خود خیلی کم به فعالیتهای ورزشی مورد نیاز و حتی پیاده روی می پردازند و همچنین برخی از افراد در اوقات فراغت هم ورزش نمی کنند. آزمایشهای بی شمار ثابت کرده اند که ورزش نقش بسیار موثری در بهبود دستگاه قلب و عروق دارد. بررسیها در این مورد ثابت کرده اند که افرادی که ورزش می کنند سی و دو درصد احتال مرگشان به علت بیماریهای قلبی از کسانی که بی تحرک هستند کمتر می شود. حتی چنانچه کسانی که ورزش می کنند تغذیه صحیح نداشته باشند و سیگار هم بکشند. باز احتمال مرگ آنان به علت بیماریهای قلبی از افرادی که ورزش نمی کنند کمتر است. بررسی دیگر نشان داد که افراد بی تحرک احتمال سکته تا ۴۰ درصد دارند.

ورزش همراه با برنامه غذایی مناسب به شما یاری خواهد رساند که به پیشرفت کلی در کنترل تندرستی قلب و عروق خود نایل می آیید. مقدار ورزش با سن، میزان سلامت و تمرین قبلی ارتباط مستقیم دارد. انجام فعالیتهای ورزشی به ویژه پیاده روی منظم و مرتب در طول هفته موجب تقویت قلب و عامل بازدارنده و ابتلای انسان به بیماریهای قلبی است.

دانشمندان دریافته اند که بین سلامت جسم و مرگ ناشی از بیماریها، به ویژه بیماریهای قلب و عروق رابطه ای مستحکم وجود دارد. ورزشهای ملایم همچون پیاده روی می توانند خطر بروز حمله قلبی را کاهش دهد. پیاده روی همگانی منظم و مرتب یکی از بهترین و مناسب ترین ورزشها برای تقویت قلب است. بنابراین برای تقویت و بهبود کار دستگاه قلب و عروق پیاده روی توصیه می شود، زیرا با این نوع فعالیت بدنی ضربان قلب آهسته و قوی می شود. ورزش و از جمله پیاده روی بر روی بسیاری از عوامل خطرساز که کارآیی دستگاه قلب و عروق را با خطر مواجه می کند اثر مثبت می گذارد.

پیاده روی همگانی، به عنوان یک ورزش هوازی می تواند خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش دهد. دکتر دین اورنیش، معروف ترین متخصص قلب معتقد است که روزی سی دقیقه پیاده روی احتمال مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را به اندازه هفته ای ۷۰-۵۰ کیلومتر دویدن کاهش می دهد و دکتر اورنیش این نظریه را در یکی از نظریات خیلی معروف خود اعلام داشته است.

به طور کلی، پیاده روی کمک می کند تا قلب شما سالم بماند. انجام ورزشهای سبک، به ویژه پیاده روی طبق آمارهای جهانی نه تنها قادر است انواع دردهای قلبی پایدار و غیر پایدار را تسکین و کاهش دهد بلکه قادر است موجب حل شدن لخته های داخل خون شریانی لب شده و از بروز سکته های بعدی جلوگیری به عمل آورد. همچنین ورزشهای سبک مانع از رسوب پلاکهای چربی در داخل عروق غذا دهنده قلب و یا رگهای دیگر نقاط بدن شده و در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی آینده در نزد افرادی که یک بار به سکته قلبی مبتلا شده اند دخیل است.

پیاده روی میزان استراحت ضربان قلب را کم می کند و احتمال بروز سکته قلبی را کاهش می دهد. پیاده روی خطر بروز مرگ در اثر بیماری قلبی را کاهش می دهد. ۱۲۰ دقیقه راهپیمایی هفتگی با وجود بالا بودن کلسترول خون خطر بروز مرگ ناشی از بیماری قلبی را در مردان کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که پیاده روی همگانی خطر بروز حمله قلبی را تقریبا به نصف کاهش می دهد. سابقا به بیمار قلبی دستور استراحت کامل می دادند و حرکت را بر او مجاز نمی دانستند ولی اکنون متوجه شده اند که میزان عاقلانه ورزش که زیر نظر پزشک انجام گیرد نه تنها زیان آور نیست بلکه در بعضی از انواع بیماریهای قلبی مفید نیز هست.

امروزه به بیشتر بیماران دچار حمله قلبی توصیه می شود که چند روز پس از بروز حمله قلبی می توان ورزش ملایمی همچون پیاده روی سبک و آرام را شروع کنند. تمرین ورزشی مانند پیاده روی علاوه بر افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند (یعنی افرادی که نشانه هایی از نارسایی قلبی ندارند اما دارای چندین عامل تهدید کننده بیماری قلبی هستند) برای آنهایی که حمله قلبی داشتند یا تحت عمل جراحی بای پس و یا آنژیوگرافی قرارگرفته اند نیز موثر است.

ورزشهای هوازی (حرکات نرمشی، پیاده روی) قدرت تلمبه ای قلب را بالا می برد و علائم نارسایی قلب مانند ورم پاها و تنگی نفس نیز با ورزش بهبود نشان می دهند. البته حتما باید از پزشک در این مورد راهنمایی خواست. افرادی که دچار حمله قلبی شده اند می توانند از اثرات سودمند پیاده روی همگانی بهره مند شوند.

یکی از ورزشهایی که افرادی که دچار حمله قلبی شده اند و بهبود یافته اند می توانند انجام دهند پیاده روی آهسته و آرام است و سپس باید به تدریج فعالیت بدنی خود را افزایش دهند و با روندی سریع به پیاده روی بپردازند البته در انجام پیاده روی نباید زیاده روی شود. در ضمن این افراد باید با پزشک خود مشورت نمایند.

انجام برنامه ورزشی سالم و بدون خطر، اعتماد به نفس را به افراد باز می گرداند از این طریق می توانند با هر گونه افسردگی و ناامیدی ناشی از بیماری قلبی مبارزه کنند. بیشتر آنها پس از چند ماه زندگی عادی و معقول خود را از سر می گیرند البته این امر بستگی به شدت حمله و نیز شخصیت فرد بسیار دارد. لازم است که میزان فعالیت خود را به تدریج افزایش دهید تا قدرت بدنی شما نیز به طور پیوسته افزایش یابد.

پیاده روی منظم و مرتب برای بیمران مبتلا به عروق محیطی بسیار مفید می باشد زیرا گردش خون دست و پا را بهتر می کند. هر گاه به سبب بیماری عوارضی رخ داد اندام گرفتار را استراحت دهید.

بعضی مواقع ورزش نکردن منظم و مرتب به ویژه هنگامی که بار دیگر عوامل خطر ساز (مانند افزایش وزن، سیگار، بیماری قند، فشار خون بالا، افزایش کلسترول و…) همراه باشد به پیشرفت ناراحتی قلبی و از جمله گرفتگی رگهای غذا دهنده قلب کمک می کند. یک برنامه مرتب و منظم ورزش هوازی، مانند پیاده روی، شنا، کوهنوردی، دویدن آرام و شنا قدرت تلمبه ای قلب را بالا می برد. ولی سعی کنید با انجام این گونه ورزشها خودتان را خسته نکنید و چنانچه نشانه ای از ناراحتی قلبی احساس کردید ورزش را متوقف کنید.

تحقیقات نشان داده است که کسانی که به طور منظم و مرتب ورزش می کنند کمتر به سکته قلبی دچار می شوند و در صورت ابتلا به احتمال قوی از آن جان سالم به در می برند. بنابراین با اختصاص دادن ساعتی از وقت خود برای پیاده روی، می توانید از زندگی کم تحرک (یکی از عوامل مهم بروز بیماریهای قلبی عروقی) پرهیز کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *