مغز انسان هم برنامه پشتیبان دارد

تقویت حافظه

دانشمندان همواره  به دنبال راهی بودند تا بتوانند ربات هایی بسازند تا از نظر هوش و رفتار مانند انسان باشند. در این زمینه تحقیقات بسیاری تا کنون صورت گرفته؛ البته نمی توان منکر یافته ها و پیشرفته های علم در این زمینه شد. با این وجود هنوز ربات هایی که بتوانند مثل انسان قابل به تصمیم گیری باشند؛ ساخته نشده اند. اما امید می رود در آینده به چنین فناوری دست یافت.

 

شاید شما هنگام تصمیم گیری به صورت آگاهانه به «پلن بی» فکر نکنید؛ اما این به معنی وجود نداشتن پلن بی یا برنامه پشتیبان در مغزتان نیست.

 

محققان دانشگاه کویینز کشف کرده اند که نورون های حرکتی مغز انسان قبل از تصمیم گیری، خود را برای سناریوهای مختلف آماده می کنند. دانشمندان برای پی بردن به این موضوع آزمایشی ترتیب دادند که در آن از داوطلبان خواسته شده بود نشانگر ماوس را روی یکی از ۲ هدف تعبیه شده ببرند؛ اما از قبل نمی دانستند که هدف واقعی کدام است.

 

کاملا واضح است که انجام این کار برای داوطلبان راحت بود؛ اما دانشمندان به تدریج همگامی مکان نما را کاهش دادند تا افراد مجبور شوند از ناخودآگاه خود استفاده کنند. حرکت انجام شده توسط داوطلبان حد وسط مسیرهای رسیدن به اهداف بود، نه حد وسط موقعیت دو هدف؛ به این ترتیب دانشمندان متوجه شدند که مغز داوطلبان مسیر حرکت مکان نما به سوی دو هدف را از قبل پیش بینی و خود را برای آن ها آماده می کند.

 

این یافته ها به ما کمک می کنند تا به درک بهتری از ذهن انسان دست یابیم. یافته ها نشان می دهند که مغز انسان محیط اطراف خود را به صورت یک سری رویدادهای احتمالی تفسیر می کند و از این رو برای پاسخ های مختلف آماده می شود، حتی زمانی که شما آگاهانه روی یک عکس العمل مشخص تمرکز داشته باشید.

 

همچنین این یافته ها می تواند به ما در ساخت ربات های هوشمندتر کمک کند. اگر شما به ربات های دارای هوش مصنوعی یاد بدهید که همیشه راه حل های مختلفی در ذهن آماده کنند، رفتار فی البداهه ی آن ها بیشتر شبیه انسان خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *