۵ عامل اصلی بر کیفیت عکاسی

چگونه خوش‌ عکس باشیم

هر کسی در زندگی شخصی خود مایل است بتواند عکس هایی با کیفیت و خوب بگیرد. در صورتی که تصور می کنید ابزار تنها عامل مهم در عکس برداری است، باید بدانید که تنها ابزار عکاسی خوب موجب تهیه ی یک عکس خوب نمی شود و خود عکاس نیز با دیدی که نسبت به عکاسی دارد می تواند عکس های خوبی تهیه کند. در ادامه ی این مطلب قصد داریم ۵ مسئله ی مهم در بهتر شدن دید و کیفیت عکاسی به شما معرفی نماییم. با ما همراه باشید.

۵ عنصر مهم در عکاسی

نور فوق العاده و نور دهی هوشمندانه

بهتر است بدانید که نور مهم ترین اصل در عکاسی است و زمانی که نور نباشد عکسی هم وجود ندارد. البته همه ی ما با مفهوم نور از کودکی آشنا شده ایم ولی این آشنایی به صورت ناخودآگاه بوده است. اگر می خواهید در عکاسی به صورت حرفه ای عمل کنید، نور را آگاهانه زیر نظر بگیرید و به آن فکر کنید و واکنش های آن را به خوبی در نظر بگیرید.
با دقیق نگاه کردن می توانید نور را درک کنید و آن را بشناسید. در صورتی که دید شما از ویژگی ها و توانایی های دوربین شما یکی شود، عکس خوبی تهیه خواهید کرد. به این ترتیب می توانید بدون آن که دوربین به دست بگیرید کادر های اطرافتان را مشاهده کنید و بفهمید و برگزینید و تصویری را تصور کنید که دوربین قرار است آن را به شما تحویل بدهد.
این امر به بدست آوردن تجربه های زیاد در مورد دوربین و تنظیمات نوردهی کمک می کند. توجه داشته باشید که زمانی که در حال گشت و گذار و کشف دنیای نور ها هستید، دوربین خود را درون کیف خود رها نکنید.

ترکیب بندی

ترکیب بندی در عکاسی بدین معناست که چه جای‌گذاری و ترتیبی را برای عناصر موجود در کادر درنظر می‌گیرید، کدام عناصر را قصد دارید در کادر نگه دارید و کدام را می خواهید از صحنه برکنار کنید. ترکیب بندی می تواند توسط کادری که انتخاب می کنید و حتی نوع لنزی که مورد استفاده قرار می دهید و حتی گاهی با دست بردن به اشیا و عنصر های موجود در صحنه کنترل شود.
توجه داشته باشید که علم و قانون های ترکیب بندی تنها ب عکاسی تعلق ندارد و حتی به عصر نقاش های کلاسیک نیز بازمی گردد. از این جهت مطالعه ی اصولی می تواند کمک شایانی به پیشرفت در مسیر ترکیب بندی کند. لازم به ذکر است که درک اصلی ترکیبات و حتی به کارگیری اندکی خلاقیت در پررنگ تر کردن سوژه می تواند نتیجه ی شگفت آوری را خلق کند.

زمان بندی به موقع

تنها سوژه ی خوب کافی نیست که عکس خوبی بگیرید. لحظه ای که قصد می کنید دکمه ی شاتر را بزنید و نور را به حسگر دوربین برسانید، مهم ترین لحظه است. این امر یکی از مهم ترین عناصر در کیفیت عکس است.
مسائل بسیاری همچون فصل ها، ساعت های مختلف شبانه روز، آب و هوا تاثیر بسیار مهمی می توانند روی منظره و حتی سوژه ی عکاسی بگذارند. به طور مثال، مهم است بدانید که در چه ساعتی از شبانه روز قصد دارید از سوژه ای عکس بگیرید و زاویه ی تابش نور در مقابل سوژه و یا منظره چگونه باشد. این مسائل ذکر شده تاثیر به سزایی در تصویر نهایی شما دارد. بنابراین برای به دست آوردن نتیجه ی بهتر سوژه را در نظر بگیرید و با پیش بینی محیطی و نوری، سوژه را در بهترین حالت ممکن قرار دهید.

برای نمونه، عکاس ورزشی معمولا در زمینه‌ی ورزش مشخصی فعالیت می‌کند و براین‌اساس، همواره می‌داند باید از چه لنزی و با چه فاصله‌ی کانونی برای رویداد پیش رو استفاده کند تا هیچ صحنه‌ی اتفاقی و هیجان‌انگیزی را ازدست ندهد.
عکاسان حرفه ای، مکانی را انتخاب می کنند و برای شکار یک لحظه ی مهم و کادری منحصر به فرد زمانی را صرف می کنند. به طور مثال مکانی مناسب را پیدا کرده اید و با نوردهی فوق العاده و انتخاب کادر های خاص منتظر نشسته اید تا رهگذری عکس شما را بهتر به نمایش بگذارد، بنابراین انتظار و صبر ارزش نتیجه ی بهتر را دارد.

توجه به طیف رنگ و نور

همان طور که گفته شد نور مهم ترین امر در عکاسی است. بهتر است بدانید که آن چیزی که در دیدن عکس مهم است نور نیست، تجلی نور است. در حقیقت رنگ و تونالیته است که عکس شما را جذاب می کند. به رنگ ها و روابطشان با یکدیگر توجه داشته باشید چراکه رنگ ها نیز همیشه روابط خوبی با یکدیگر ندارند.
به طور مثال، احتمال دارد در کادر، رنگ جیغ و بی‌ربط حالتی را ایجاد کند که توجه مخاطب بر سوژه‌ی اصلی تصویرتان با اختلال مواجه شود یا حتی برعکس، به وجود رنگی خاص در فضای تصویر نیازداشته باشید که درحال‌حاضر، در صحنه وجود ندارد. در این حالت لازم است با روش هایی نظیر تغییر زاویه‌ی دید، رنگ مدنظر را از تصویر خارج یا به آن وارد کنید تا هم‌خوانی رنگی مورد نظرتان حاصل شود.
لازم به ذکر است که عکس های سیاه و سفید نیز از این قاعده مستثنی نیستند ولی تفاوت در این است که به ازای رنگ ها نور و ترکیب های سیاه و سفید نقش خاصی را ایفا می کند.

بینش و درک قوی

تمامی موارد ذکر شده می تواند با مطالعه وتجربه ی بیشتر به دست آید ولی مورد آخر ممکن است برای افراد زیادی مشکل سختی باشد. همان طور که می دانید خلاقیت و بینش مسئله ای نیست که با کلمات منتقل شدنی باشد. باید بدانید که علاوه بر تمرین و مطالعه ی زیاد یکی از راه‌های مهم‌ پرورش خلاقیت و بینش، شناخت بیشتر قابلیت‌های ابزاری است که دردست دارید. زمانی که بدانید دوربین شما از چه امکاناتی بهره می برد و یا چه فاصله ی کانونی و یا چه عمقی را ارائه می دهد، به صورت غیر ارادی دید باز تری نسبت به محیط و سوژه های موجود خواهید یافت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *