گام های اصلی راه اندازی رستوران سنتی

غذانوردیآنچه که یک رستوران سنتی را از یک رستوران مدرن متمایز می سازد دکوراسیون و نوع خدمات آن است. بهترین طراح دکوراسیون رستوران به خوبی میداند از چه متریال و المان هایی استفاده کند تا فضا را سنتی بیاراید یا آنکه طراحی مدرنی رقم بزند.

راه اندازی رستوران سنتی هم همان مراحل و مجوزهای رستوران مدرن را می خواهد فقط در برخی موارد کوچک اختلاف هایی با هم دارند البته به جز دکوراسیون!

طبق منوی رستوران تجهیزات آن نیز تغییر می کنند. برای طبخ هر غذا تجهیزات خاصی نیاز است. از این رو نمی توان از همه تجهیزات رستوران مدرن در رستوران سنتی استفاده کرد. فرض کنید در رستوران سنتی  می خواهید آبگوشت معروف ایرانی سرو کنید و هیچ یک از تجهیزات مدرن به اندازه دیزی سنگی چنین غذایی را نمی تواند خوشمزه بپزد!

معمولا در رستوران سنتی انواع غذاهای اصیل ایرانی مثل انواع پلو و کباب ها سرو می شود و فضا هم به سبک اصیل ایرانی آراسته می شود.

در رستوران سنتی به جای مبلمان و میز و صندلی از تخت و پشتی به همراه قالیجه های دست بافت استفاده می شود.

در طراحی رستوران سنتی سعی شده تا فضا طوری طراحی شود که تمام اعضای خانواده بتوانند در محیطی دنج و دور هم غذا بخورند. همان اصول سر یک سفره نشستن بدون میز و صندلی که از دیرباز در فرهنگ ما بوده و هنوز هم نیم بیشتر مردم به این سبک غذا می خورند، رعایت شود.

رستوران سنتی به دلیل شبیه سازی فضای منزل و از همه مهمتر غذاهای خانگی که عرضه می دارد در بین مردم ایران بسیار پر طرفدار است.

مراحل راه اندازی رستوران سنتی

راه اندازی یک رستوران سنتی می تواند بسیار پیچیده تر از آنی باشد که یک فرد بدون داشتن هیچ تجربه قبلی بتواند از عهده آن بر آید.

مکان مناسب: یافتن مکان مناسب برای رستوران سنتی کار چندان راحتی نیست لازم است زمان انجام این کار به دقت پتانسیل های منطقه بررسی شوند.

مکانی که انتخاب می شود علاوه بر آنکه فضا و مجوز های کافی را داشته باشد لازم است در مکانی پر تردد باشد تا پس از راه اندازی مشتری داشته باشد. از طرفی دوری و نزدیکی به رقبا بسیار مهم است و همینطور فرهنگ مردم منطقه که آیا روحیه مراجعه به رستوران فرنگی را دارند یا رستوران سنتی ایرانی؟

نام رستوران: انتخاب نام درست برای یک رستوران سنتی بسیار مهم است. معمولا نام های اساطیر ایرانی برای چنین مکانهایی انتخاب می شوند. در واقع نام رستوران باید طوری باشد که از نامش سبک وسیاق و خدماتی که ارائه میدهد مشخص شود.

منوی رستوران ستنی: پیش از آنکه اقدام به خرید تجهیزات رستورانی کنید لازم است تا منوی خود را به طور حرفه ای مشخص سازید. همانطور که پیشتر هم اشاره شد برای پخت هر غذا تجهیزاتی نیاز است که باید طبق منو تهیه شوند. در غیر این صورت بخشی از بودجه هدر می رود یا نیاز به دوباره کاری است.

استخدام نیروی ماهر: هر کسی نمی تواند در رستوران سنتی آشپزی و سرویس دهی کند! استخدام سرآشپز و دستیاری که بتواند غذاهای اصیل ایرانی را بپزد هزینه بر است و باید در انتخاب پرسنل دقت داشت.

خرید تجهیزات: پس از آنکه مشخص شده قرار است چه غذاهایی در رستوران عرضه شوند، نوبت به خرید تجهیزات میرسد که بهتر است بهترین نوع انتخاب شود.

طراحی دکوراسیون: مهمترین مشخصه ای که یک رستوران سنتی را از رستوران مدرن متمایز می سازد دکوراسیون آن است. در یک کلام می شود گفت در یک رستوران مدرن و سنتی همه چیز با هم فرق دارد!

تبلیغات: بی شک تبلیغات در هر کاری مهم است. پس از راه اندازی رستوران سنتی باید تبلیغات صحیح و بجا را همواره در دستور کار قرار داد حتی زمانی که به شهرت رسیده و سیل مشتریان به سمتش روان شده است!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *