باید و نبایدهایی درباره سلامت کبد با رژیم غذایی مناسب

کبد , اندام  خیلی مهم در بدن است و  خیلی از امراضی که انسان مبتلا می شود   به علت کار کردن نادرست  این عضو و مشکلات ناشی از آن بوجود می آید، بنابراین  اطلاع از رژیم غذایی درست و مصرف غذاهایی که استفاده  می کنیم و مقدار ضرر و زیان و سودمندی آنها برای سلامت کبد و بقیه اندامهای بدن می تواند در حفظ  کار صحیح آن خیلی مفید باشد

  •  فست فودها را کنار بگذارید:

  •  استفاده از فست فودها و  مواد غذایی روغنی  برای اشخاصی که به تندرستی این اندام مهم  بدن خود اهمیت می دهند،گزینه خوبی نیست. خوردن غذاهای  روغنی  کار کبد را مشکل می کند و در درازمدت این احتمال وجود دارد که  سبب التهاب کبد و به دنبال آن سیروس کبدی رخ میدهد
  • آغاز صبح باصبحانه سالم:

  • مواد غذایی که فیبر زیادی دارد  می تواند به یاری کبد بشتابد تا به بهترین نحو وظایفش را انجام دهد . پژوهشها بیانگر این است که  صبحانه هایی که در آن از  غلات کامل مثل  نان چاودار  استفاده می شود می تواند چربی های شکم را از بین ببرد و همین از بین بردن چربی های شکم باعث پیشگیری از بیماریهای کبدی می شود
  • خوردن  کلم بروکلی !

  •  افزودن سبزیجات به تغذیه روزانه برای اشخاصی که دوست دارند کبد سالم تری داشته باشند خیلی مهم است. از میان سبزیجات کلم بروکلی بسیار توصیه شده است. تحقیقات بیانگر این است   که خوردن کلم بروکلی می تواند احتمال  ریسک ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را کم کند البته کسانی هم هستند که  مزه کلم بروکلی دوست ندارند به آنها توصیه میکنیم کلم بروکلی را به همراه سبزیهای دیگر و یا سیر و سرکه بالزامیک مصرف کنید.
  • مصرف چای یا قهوه به میزان کم!

  •  تحقیقات  نشان داده است اشخاصی که  هر روز  یک یا دو فنجان چای یا قهوه در رژیم غذایی خود دارند، احتمال بیماریهای کبدی که در نتیجه نوشیدن  الکل یا  مصرف غذای ناسالم در آنها ایجاد می شود، کاهش می یابد. برخی از پژوهشها هم بیانگر این است که این  نوشیدن  قهوه یا چای به مقدارکم از سرطان کبد هم پیشگیری میکند
  • کاهش مصرف قند:

  •  استفاده  زیاد قند می تواند اثرات زیانباری بر  کبد داشته باشد. این اثرات زیانبار می تواند به این  علت باشد که یکی از کار مهم کبد ذخیره  کردن  قندها است. قند  به چربی  تبدیل می شود و این چربی دور و بر کبد را می گیرد و در دراز مدت باعث بوجود آمدن بیماری کبد چرب می شود. بنابراین با کم خوردن  فراورده های قندی از امراض کبد پیشگیری کنید
  • آب بنوشید!

  • نوشیدن آب یکی از مهمترین  موادی است که  برای سلامت بدن انسان نیاز است. به عوض استفاده از نوشابه ها و سایر نوشیدنی های مصنوعی و شیرین، آب بنوشید.
  • بادام بخورید!

 

  •   بادام  سرشار از  ویتامین E و سایر مواد مفیدی است   که  قادرند  ما را در مقابل بوجود امدن  بیماری کبد چرب محافظت کنند.
  • نوشیدن چای سبز!

  •  چای سبز  غنی از آنتی اکسیدان هایی است که Catehnin نامیده می شوند. پژوهشها بیانگر این است  که این آنتی اکسیدان ها به احتمال قوی  شما را در مقابل بسیاری از سرطان ها مثل سرطان کبد مصون سازد.
  • اسفناج بخورید!

  •  برگ های اسفناج  هم آنتی اکسیدان فراوانی دارد که Glutathione نام دارد که قادر است به سلامت کبد شما و کار درست آن کمک کند.
  • بلوبری یا  مواد غذایی غنی از پلی فنول بخورید:

  •  پژوهشها بیانگر این است که مواد غذایی  غنی از پلی فنول از ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی پیشگیری میکند. همچنین مصرف برخی ادویه های دارای پلی فنول مانند پونه کوهی یا زرماری به  عوض نمک  با غذا  هم می تواند از بیماریهای کبد چرب پیشگیری کند
  • خودداری از  الکل و دخانیات :

  • نوشیدن الکل و  استفاده از   سیگار و محصولاتی مثل آن تاثیر منفی بر  کار کبد دارد و در دراز مدت زمینه بوجود آمدن سیروس کبدی و بیماری کبد چرب را بوجود می آورد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *