قدیمی‌ ترین مجسمه چوبی دنیا (+عکس)

قدیمی‌ ترین مجسمه چوبی دنیا

قدیمی‌ ترین مجسمه چوبی دنیا

این بت احتمالا از چوب درخت صنوبری ساخته شده که بیش از صد و پنجاه سال قدمت داشته و برای کنده کاری و شکل دادن بدن از ابزار آلات سنگی استفاده شده است.

در یکی از موزه های روسیه مجسمه ای چوبی به ارتفاع دو متر و هفتاد و پنج سانتی متر در محفظه ای شیشه ای قرار دارد که بت شیگیر (Shigir Idol) نامیده می شود و قدیمی ترین مجسمه ی چوبی دنیاست که به یازده هزار سال پیش یا به زمانی که تازه انسان ها کشاورزی را کشف کرده بودند بر می گردد.

اندازه ی اصلی این مجسمه بیش از ۵ متر بوده که در زمان آشوب های روسیه در قرن بیستم، دو و نیم متر از آن نابود شده است.

این مجسمه ی فوق العاده در سال ۱۸۹۴ در یک مرداب زغال سنگ پیدا شد، در حالی که به قطعات بیشماری شکسته شده بود به لطف خاصیت نگهدارندگی زغال سنگ، آسیبی به مجسمه نرسیده بود. وقتی که قطعات کنار هم قرار گرفت، تصویر مبهم یک مرد پدیدار شد. سطح  بت پر از نماد های دوره ی میان سنگی (Mesolithic) و طرح هایی هندسی است که هنوز باستان شناسان پی به معنای دقیق آن نبرده اند.

بت شیگیر

بت شیگیر

این بت احتمالا از چوب درخت صنوبری ساخته شده که بیش از صد و پنجاه سال قدمت داشته و برای کنده کاری و شکل دادن بدن از ابزار آلات سنگی استفاده شده است. بدن این مجسمه ی ماقبل تاریخ، صاف و مستطیلی شکل است و به نظر می آید که خطوط افقی روی سینه ی آن نشان دهنده ی قفسه ی سینه باشد. به غیر از صورتی که در بالا قرار دارد، شش صورت دیگر در نقاط مختلف از این مجسمه کنده کاری شده که کارشناسان آن را مرتبط با سلسله مراتب این صورت ها می دانند.

سه صورت به ترتیب بالای یکدیگر در دوقسمت پشت و جلو و صورت هفتم که دو قسمت را به هم متصل می کند و این ترکیب را کامل می سازد. محققان باور دارند که بینی کشیده و گونه های بالای این مجسمه احتمالا نشان می دهد که خالقین این مجسمه از چنین صورت هایی برخوردار بوده اند، حال آن که آثار هیرگلیف به جا مانده ممکن است حاوی اطلاعات بیشتری به صورت رمزگذاری شده درباره ی “خلقت دنیا” از چشم انسان های نخستین برای ما باشد.

ابتدا گمان می شد این مجسمه ۹۵۰۰ سال قدمت داشته باشد ولی اخیرا با استفاده از وسایل تخمین مدرن تر مشخص شده که این مجسمه بیش از یازده هزار سال قدمت دارد که یعنی این مجسمه دو برابر اهرام ثلاثه قدمت دارد!

با توجه به نظر باستان شناسان میتوان گفت کاربرد آن صرفا در مراسمهای مذهبی در دوران میان سنگی بوده است.
اما چرا نیاکان ما بت می پرستیدند. ممکن است نیاکان ما تندیسهایی از موجودات فرازمینی که درگذشته های دور به زمین سفر کرده‌اند ساخته و مورد پرستش قرار داده باشند.
با توجه تحقیقات اریک فن دانیکن این امر در دوران باستان اتفاق افتاده است. علت ساخت بت ها کمک و حمایت خدایان قدرتمند از گونه بشر و احساس حضور همیشگی آنها در کنار اقوام باستانی میباشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *