نقش چای بابونه یا Chamomile در کنترل قند خون

آداب گفت‌وگو در خانه

پژوهشگران دانشگاه  Toyama در ژاپن مقاله علمی جالبی در یکی از ژورنالهای معروف پزشکی دنیا در مورد نقش چای بابونه در کنترل و سوخت و ساز قند خون به چاپ رسانیده اند که مقام مخصوصی به این گیاه دارویی می دهد.

کنترل قند خون سالها قبل از به وجود آمدن بیماری قند یکی از روشهای مسلم پیشگیری بسیاری از عوارض و بیماریها، مخصوصا دیابت است. چای بابونه از نظر خاصیت آرام بخش آن چه در طب سنتی و چه در طب مدرن شناخته شده است و در درمان بی خوابی و بدخوابی نقش موثری دارد. این بار تحقیقات علمی جالبی بر روی بابونه ثابت نموده است که عصاره این گیاه می تواند قند خون را به سوخت و ساز رسانیده و مقدارش را کنترل کند.

دانشمندان ژاپنی دو گروه از موش های آزمایشگاهی را مورد بررسی قرار داده اند به این صورت که به یک دسته عصاره بابونه به همراه رژیم غذای معمولی و به گروه دیگر رژیم غذایی بدون بابونه داده اند. در موش هایی که بابونه مصرف کرده بودند مقدار کمتری از گلوکز یا قند خون تبدیل به نوعی قند به نام  Sorbitol شده (زیادی Sorbitol در خون ناهنجاریهای سلولهای عصبی چشم و همچنین ناراحتی های کلیه را به وجود می آورد) و در نتیجه میزان قند خون افزایش نیافته است. مسئولان این پروژه تحقیقاتی در مقاله علمی خود اضافه کرده اند که اگرچه این بررسی بر روی موش های آزمایشگاهی به عمل آمده و لازم است روی انسان هم آزمایش شود ولی شک نیست که ترکیبات چای بابونه می تواند در پیشگیری و کنترل بیماریهای قند نقشی مهم داشته باشد، زیرا نمی گذارد که قند خون تبدیل به نوعی قند شود که زیان بار است. در ضمن بابونه می تواند در متابولیسم و سوخت و ساز قند موثر بوده و در سلامتی و بهزیستی بدن موثر باشد. البته نباید فراموش کرد که فقط با نوشیدن چای بابونه نمی توان قند خون را کنترل کرد. عواملی مانند چاقی، نداشتن فعالیتهای بدنی، پرخوری و بدخوری، کمبود انسولین غده پانکراس و مشکلات به سوخت و ساز رساندن انسولین در بدن هر یک نقشی در بالا رفتن قند دارند و هر یک از آنها باید در نظر گرفته شوند تا بدن بتواند به راحتی قند موجود در رژیم غذایی را هضم و جذب و به مصرف رساند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *