روشهای گرفتن اسکرین شات در ویندوز

این روزها هر کسی گاهی نیاز دارد تا از محیط رایانه اش اسکرین شات تهیه کند. این عکس برداری از محیط ویندوز برای هر منظوری کاربرد دارد. چه برای آموزش و چه برای ذخیره یک تراکنش مالی در محیط اینترنت.

روش های متعددی برای گرفتن اسکرین شات از صفحه نمایش وجود دارد. که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم و توضیح مختصری هم در مورد هر کدام خواهیم داد.

نرم افزار پینت

نرم افزار پینت یکی از کاربردی ترین نرم افزار ها است. که احتمالا کاربران ویندوز با آن آشنایی دارند.

روش کار با آن بسیار ساده است؛ کافی است کلید پرینت اسکرین (prt sc) را روی صفحه کلید فشار دهید؛ نرم افزار پینت را باز کنید و از طریق کلیک روی گزینه ی پیست در نوار ابزار یا فشردن کلید های ترکیبی ctrl + v، تصویر گرفته شده را در محیط پینت وارد کنید. اما راه های ساده تری هم وجود دارد که در داخل خود ویندوز به صورت پیش فرض وجود دارند.

استفاده از قابلیت پیش فرض ویندوز

یک راه ساده برای گرفتن اسکرین شات استفاده از کلید های ترکیبی «ویندوز کی» و کلید پرینت اسکرین (prt sc) است. با انجام این عمل برای یک لحظه صفحه نمایش کمی تاریک میشود. در این لحظه اسکرین شات گرفته شده و در پوشه PICTURES ذخیره میشود. این مورد در ویندوز ۱۰ تست شده است.

استفاده از Snipping Tool

مایکروسافت پس از عرضه ی ویندوز ویستا، نسخه های مختلف سیستم عامل خود را به ابزاری به نام Snipping Tool تجهیز کرده است؛ یک ابزار کاربردی و بسیار آسان برای تهیه ی اسکرین شات از تمام صفحه، قسمتی از آن یا یک پنجره فعال. با استفاده از کلید پرینت اسکرین، از تمام محتویات موجود روی صفحه اسکرین شات تهیه می شود؛ اما با استفاده از این ابزار قادر خواهید بود هر قسمتی از صفحه را که مایل هستید، انتخاب کنید و از آن اسکرین شات بگیرید.

برای اجرای این ابزار ابتدا وارد محیط جست و جو شوید. «با فشار دادن کلید ویندوز کی و کلید S» سپس عبارت «Snipping Tool» را وارد کنید و در نتایج روی Snipping Tool کلیک کنید.

برای تهیه ی اسکرین شات، کافی است گزینه ی New را فشار دهید و با نشانگر ماوس، هر قسمت از صفحه را که می خواهید انتخاب کنید. سپس تصویر انتخاب شده در محیطی مشابه محیط پینت باز می شود. اکنون می توانید تصویر خود را با هر فرمتی که مایل هستید، و در هر پوشه از ویندوز ذخیره کنید.

این ابزار برای انتخاب تصویر، چهار حالت مختلف در اختیار کاربران قرار می دهد. حالت اول Free-form snip، برای انتخاب آزادانه به هر شکل دلخواه؛ حالت دوم Rectangular snip، برای انتخاب به شکل مستطیلی، حالت سوم Windows snip، برای تهیه ی اسکرین شات از پنجره ی فعال و حالت آخر برای انتخاب تمام صفحه و گرفتن اسکرین شات از آن به کار می رود. در نهایت با استفاده از گزینه ی Delay، می توانید مقدار تأخیر دلخواه برای ثبت اسکرین شات را تنظیم کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *