راه های تقویت حافظه در سالمندان

مهارت‌های ارتباطی

انسانها معمولا در دوران سالمندی با عارضه هایی چون فراموشکاری مواجه می شوند. البته همه سالمندان فراموشکار نیستند! فراموشکاری به این معنا نیست که حافظه فرد پاک می شود. بلکه اکثر سالمندانی که به فراموشکاری مبتلا می شوند. خاطرات گذشته های دور را به خوبی بیاد می آورند اما وقایع اخیر را گاهی از یاد میبرند.

در این مطلب چند مورد از راه های تقویت حافظه برای سالمندان بیان شده که توسط کارشناسان بر اساس اثبات های علمی بیان شده اند.

یکی از پیشنهاد های مهم این است، که از مصرف خود سرانه دارو پرهیز کنید! اگر دارویی پزشک تجویز میکند، باید سر وقت مشخص و به اندازه معیین مصرف شود نه بیشتر.

مورد دیگری که باید سالمندان عزیز بدان توجه کنند، این است که از پرسیدن نترسند! اگر موردی را فراموش کردید خیلی راحت و بدون خجالت یا ترس دوباره سوال کنید. اینکه حافظه شما مانند گذشته به درستی کارنمیکند تقصیر شما نیست. این موضوع برای هر کسی می تواند اتفاق بیوفتد و امری عادی در سنین کهنسالی است.

در ادامه لیستی از کارهایی که می توانند در کاهش اثرات فراموشکاری موثر باشند آورده شده! عمل کردن به اینگونه موارد میتواند در تقویت حافظه موثر باشد.

* مطالبی را که ممکن است فراموش کنید، یادداشت نمایید. برای این کار یک تقویم جیبی بردارید. تمام تاریخ های مهم مثل روز تولد نوه تان، سالگردها، روزی که نوبت دکتر دارید، روز آخر مهلت پرداخت قبوض و … را در آن بنویسید. در انتهای تقویم، شماره تلفن های اقوام و دوستان را بنویسید. این تقویم را همیشه، حتی موقع خارج شدن از منزل همراه داشته باشید.

* یک دفترچه یادداشت در کنار تلفن بگذارید. هر بار که کسی تلفن می زند، اگر پیغامی دارد یا کاری از شما می خواهد، بلافاصله یادداشت کنید. این کار کمک می کند که پیام های تلفنی را فراموش نکنید.

* هیچ گاه خودسرانه دارو مصرف نکنید. اما اگر دارویی توسط پزشک برای شما تجویز شده است، در مصرف درست و به موقع دارو دقت کنید. برای این که زمان مصرف یادتان نرود، از جعبه تقسیم دارو استفاده کنید. این جعبه را می توانید از داروخانه محل تهیه کنید. هر روز صبح داروهایتان را داخل جعبه بیندازید. وقتی که به جعبه نگاه کنید، یادتان می آید کدام دارو را نخورده اید. همیشه جعبه را در جایی بگذارید که در معرض دید شما باشد ولی کودکان به آن دسترسی نداشته باشند.

* تغذیه مناسب برای حفظ قدرت حافظه لازم است. برای این کار قند، چربی و نمک کمی مصرف کنید، ولی مصرف میوه و سبزی های تازه را بیشتر کنید.

* چیزهایی را که همیشه از آن استفاده می کنید مثل عینک یا کلید در یک جای مشخص بگذارید به عنوان مثال داخل یک کاسه بزرگ در اتاق نشیمن.
* هر روز به اخبار رادیو یا تلویزیون گوش دهید. سعی کنید هر روز یک مطلب جدید یاد بگیرید. کتاب یا روزنامه مطالعه کنید.
* در جمع دوستان یا خانواده، خاطرات گذشته را تعریف کنید. می توانید آلبوم عکس های قدیمی را برای یادآوری نام افراد و خاطرات گذشته نگاه کنید.
* خاطرات خود را بنویسید.
* بازی های فکری مثل شطرنج انجام دهید.
* با دوستانتان مشاعره کنید.
* جدول حل کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *