حسگرهای گوشی چه هستندو به چه دردی میخورند؟
در گوشی های هوشمند از انواع حسگر ها استفاده میشود. که شاید بسیاری از کاربران عادی از وجود آنها بی خبر باشند و یا در مورد کارایی هر کدام اطلاعات چندانی نداشته باشند.
در یک توضیح کلی میتوان گفت: همان بازی هایی که با حرکت گوشی آنها را کنترل میکنید و یا برای عمودی یا افقی کردن صفحه نمایش و مواردی از این دست همگی توسط حسگر های گوشی انجام میشوند.
اگر دقت کرده باشید زمانی که با گوشی مشغول مکالمه هستید اگر دست خود را به قسمت بالای گوشی نزدیک کنید، صفحه خاموش میشود. این کار هم توسط حسگر ها انجام میشود. و برای این است، زمانی که گوشی را به گوشتان نزدیک میکنید نور صفحه نمایش چشمتان را اذیت نکند و همچنین در زمان مکالمه انرژی باتری ذخیره شود.
شتاب سنج
بیشتر گوشیهای هوشمند امروزه میتوانند بدون هیچ وسیله جانبی و تنها در صورت قرار گرفتن در جیبتان حین راه رفتن، تعداد قدمهایتان را بشمارند. حسگرهای شتاب سنج، اطلاعات حرکت محوری و شتاب اطلاعات را برای درک حرکت جمعآوری میکنند.
این حسگر، خود از حسگرهای کوچکتری با ساختار کریستالی میکروسکوپی تشکیل شده است که با اعمال نیرو، تحتفشار قرار میگیرند. فشار وارد بر این کریستالها ولتاژی را ایجاد میکند که متناسب با سرعت و جهت حرکت است. این حسگر میتواند تغییر جهت گوشی از حالت پرتره به منظره و همچنین سرعت رانندگی را حس کند.
ژیروسکوپ
این حسگر در کنار شتاب سنج میتواند دقت تصاویر ۳۶۰ درجه را افزایش داده و در اپلیکیشنهایی که نیاز به چرخش دارند، نقش مهمی ایفا کند. استفاده از ژیروسکوپ تنها محدود به گوشیهای هوشمند نمیشد، بلکه در هواپیماها برای تعیین ارتفاع و همچنین برای تراز کردن دوربینها به کار میروند. ژیروسکوپهای جدید اولین بار روی یک برد الکترونیکی کوچک در iPhone ۴ در سال ۲۰۱۰ با تکنولوژی MEMS به دنیای تکنولوژی معرفی شدند.
مغناطیس سنج
در کنار دو حسگر قبلی، مغناطیس سنج، محل فیزیکی گوشی را با استفاده از اندازهگیری میدان مغناطیسی زمین نشان میدهد. این حسگر در اپلیکیشن Maps سیستمعامل محل دقیق قرارگیری روی نقشه را نمایش میدهند و ازآنجاکه در ساختار خود آشکارساز فلز دارند، روی گوشیهای هوشمند، میتوان اپلیکیشن فلزیاب نصب نمود. البته باید توجه داشت که این حسگر با استفاده از اطلاعات شتاب سنج و GPS محل دقیق شما را روی نقشه نشان میدهد و بهتنهایی کاربردی ندارد.
GPS
با استفاده از تکنولوژی Global Positioning System در گوشی میتوان اطلاعات ماهوارهای مختصات دقیق را مشخص کرد. جالب است بدانید که میتوانید بدون آنکه آنتن داشته باشید، از GPS استفاده کنید. در حقیقت این حسگر بدون استفاده از اینترنت و با اتصال به چندین ماهواره و اندازهگیری زاویه محل نسبت به آنها مکانیابی میکند. در صورتی که ماهوارهای یافت نشود، یا حسگر در فضای بسته یا هوای ابری قرار بگیرد، هیچ اطلاعاتی درباره مختصات جغرافیایی رد و بدل نمیشود. GPS تنها از باتری گوشی استفاده میکند، به همین علت است که در حالت Power-saver، این حسگر غیرفعال میشود.