برای درمان و کاهش غلظت خون چه باید کرد

خون

غلظت خون چه خطراتی برای سلامتی بدن ما دارد ؟ چه عواملی باعث ایجاد غلظت خون در بدن می شوند ؟علائم و نشانه های بیماری غلظت خون چه عواملی هستند؟ آیا این بیماری قابل درمان است؟ شما می توانید با دادن آزمایش خون این بیماری را به راحتی تشخیص دهید .

گلبول های قرمز خون، سلول هایی هستند که وظیفه اکسیژن رسانی به بافت های بدن را به عهده دارد و تعداد آن ها بر حسب سن و جنس متفاوت است
بیماریی را که در آن تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم افزایش می یابد، غلظت خون می نامند. این بیماری، بیشتر در مردان و در سنین بالاتر از ۴۰ سال شایع است.

غلظت خون با بدن ما چه می کند؟

علائم و نشانه های افزایش غلظت خون، نتیجه افزایش وسیکوزیته خون می باشد به طوری که با افزایش غلظت خون از یک حدی به بالاتر، وسیکوزیته خون به صورت تصاعدی افزایش می یابد که در گروه های سنی مختلف، خود را با نشانه های خاصی نشان می دهد.

چه عواملی موجب ایجاد این بیماری می شود؟

غلظت افزایش یافته خون، به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می شود. نوع اولیه، ناشی از اختلال در سلول های مغز استخوان و گیرنده های حساس به اکسیژن است که معمولاً این بیماری ها علاوه بر سلول های قرمز خون، سلول های سفید و پلاکت ها را نیز درگیر می کنند.

در نوع ثانویه، هر عاملی که باعث کاهش اکسیژن رسانی به سلول ها در بدن باشد، با افزایش تولید هورمون خون ساز، به صورت جبرانی، تولید گلبول های قرمز افزایش یافته که منجر به افزایش غلظت خون می شود. از جمله عوامل بروز این نوع، می توان به بیماری های قلبی و تنفسی، سیگار کشیدن و زندگی کردن در ارتفاعات بالا اشاره کرد.

علایم بیماری و نحوه تشخیص آن چگونه است؟

بدین صورت است که با آزمایش خون ساده می توان به تشخیص رسید. علائم بیماری در سنین مختلف فرق می کند، ولی پایه و اساس همه آنها افزایش غلظت خون می باشد.

در نوزادان از عدم شیر خوردن، بی قراری، تشنج، تا اختلالات قلبی و عروقی، متفاوت است. در سنین بعدی، علائمی مثل: سر دردها، گرمی و سوزش انتهاهای دست و پاها، اختلالات قلبی و عروقی و دردهای سوزشی دست و پاها رُخ می دهد.

غلظت خون چگونه درمان می شود؟

مناسب ترین و ساده ترین روش درمانی، فصد خون به همراه استفاده از آسپرین است. البته در بزرگترها توصیه می شود در فواصل منظم، خون اهداء کنند.

یکی از روش های درمانی هم در گروهی از بیماری ها استفاده از داروهایی است که باعث کاهش تولید سلول های اجدادی مغز استخوان می شوند که متعاقباً سلول های قرمز، کمتر تولید می شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *