بهترین قهوه ی دنیا متعلق به کدام کشورهاست؟
در میان تجهیزات کافی شاپی، و مواد اولیه ای که هر روز در آشپزخانه ی کافی شاپ ها با آن ها سر و کار داریم، قهوه پرکاربردترین ماده ی اولیه ی محسوب می شود.
اما برای این که مشتریان کافی شاپ رضایت کافی داشته باشند، باید با دقت بهترین نوع قهوه را انتخاب کنید. اما بهترین قهوه از کدام کشورها می آید؟
به طور کلی اعتقاد بر این است که بهترین شرایط برای رشد قهوه در کشورهای در حال رشد مانند آمریکای مرکزی وجود دارد . با این حال، برخی از کشاورزان کمتر شناخته شده اما به همان اندازه معتبر در کشورهایی مانند ماداگاسکار وجود دارند، که دانه های قهوه با کیفیت به مراتب بالاتر عرضه می کنند. تنها ۸۰ کشور جهان وجود دارند که شرایط آب و هوایی مناسب برای کشت درخت های قهوه را دارا هستند و فقط در این کشورها کشت قهوه موفقیت آمیز خواهد بود. در حالی که تنها ۵۰ کشور قادر به تولید قهوه صنعتی هستند.
قهوه مانند انگور، طعم و مزه خود را تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله اجتماعی، شرایط آب و هوایی، ارتفاع از سطح دریا و دیگر شرایط در حال رشد به دست می آورد.
بنابراین، هنگامی که سعی کنید کشف کنید که کدام کشور دارای دانه های قهوه با بالاترین کیفیت است، مهمترین فاکتورها کدام ها هستند؟
پس از همه، همان نوع و نوع قهوه می تواند به طرز چشمگیری با عطر و طعم آن بسته به بارش، قرار گرفتن در معرض خورشید و ترکیب خاک/ بیایید نگاهی به کشورهای با بالاترین کیفیت از دانه های قهوه بیاندازیم.
کلمبیا
کلمبیا یکی از غول ها در کشت قهوه و صنعت آن است، که ۱۵ درصد از قهوه جهان را تامین می کند. همین طور کلمبیا تولید برخی از Arabica با کیفیت بالا را که در سراسر جهان مشهور است بر عهده دارد.
کلمبیا به طور کلی قهوه از کیفیت های مختلف مانند Supremo، Extra و Excelso تولید می کند. Supremo بهترین نوع قهوه است و با استفاده از آخرین فن آوری پردازش می شود. این خاصیت موجود در دانه های بزرگ و صاف، حاوی طعم بسیار غنی و عطر مخملی است. البته باید این را در نظر داشته باشید که پیدا کردن قهوه واقعی Supremo کلمبیایی بسیار دشوار است.
Excelso مخلوطی از Supremo و Extra است. عطر و طعم آن که کاملا اسیدی به نظر می رسد.
گواتمالا
گواتمالا یک کشور شناخته شده برای تولید قهوه با کیفیت بالا به شمار می رود. قهوه گواتمالا به عنوان یکی از بهترین نوع قهوه در جهان محسوب شده و دلیل آن مناطق کوهستانی ست که این قهوه در آن جا رشد می کند.
نوع قهوه شناخته شده به عنوان “آنتیگوا ولکانیک” معروف ترین انواع قهوه از گواتمالا است. این طعم پیچیده، طعم دهنده سنگین و همچنین یک عطر قوی و تصفیه شده با فرمی دودی دارد. با توجه به تماس های مکرر با نسیم های وزیده از سمت اقیانوس، قهوه گواتمالا گاهی اوقات ممکن است دارای طعمی تلفیقی با اسیدیته های متوسط داشته باشد.
کاستاریکا
قهوه کاستاریکا دارای طعم کلاسیک است و شهرت خوب را به دلیل این واقعیت که دانه های قهوه در تمام جبهه ها به خوبی پوشیده شده است، با خود حمل می کند. قهوه ی کاستاریکا به طور کلی Arabicas مرطوب پرورده شده است. دانه های قهوه ای که در خاک های آتشفشانی کاستاریکا رشد می کنند، به نظر می رسد صاف، نرم و دارای عطر و طعم غنی باشند.
معروف ترین انواع دانه های قهوه در کاستاریکا مارگاریتا، کاسیو و کاستاریکا هستند.
شبه جزیره عربستان
این قهوه به عنوان “Arabic Mocha” معروف است و یکی از مشهورترین قهوه ها در جهان به شمار می رود. این نوع قهوه برای قرن ها در کوه های یمن در جنوب غربی شبه جزیره عربستان کشت و برداشت شده است. به راستی به عنوان یکی از بهترین قهوه ها در جهان شناخته می شود.
موکا عربی دارای عطر و طعم شکلاتی است. با این حال، ظاهر دانه های قهوه می تواند مردم را از خرید موکا عربی دور کند. آنها بسیار کوچک هستند، با شکل غیر استاندارد و معمولا شکسته شده هستند. به دلیل حجم کم قهوه، موکای عربی معمولا هرگز صادر نمی شود و بیشتر در خود عربستان مصرف دارد. انواع اصلی صادراتی قهوه ی عربستان عبارتند از Matari، Sharki و . Sanani
اتیوپی
برخی از بهترین گونه های قهوه در اتیوپی رشد می کنند. به خصوص به نام “هارار” شناخته می شوند که در ارتفاعات بخش شرقی کشور مزارع دهقانی رشد یافته است.این نوع قهوه بسته به شرایط رشد ممکن است طعم تند یا میوه ای داشته باشد.
جامائیکا
قهوه کشت شده در جامائیکا از بالاترین سطح استاندارد برخوردار است، و برای صادرات این نوع قهوه بر صدور استانداردهای ایزو نیز تکیه شده است. حتی در یکی از فیلم های جیمز باند به این موضوع اشاره شده است. این نوع قهوه طعم کلاسیک دارد؛ و در عین حال، قهوه ای بسیار گران است. عطر و طعم آن نیز می تواند ملایم باشد.