آیا حالت پنجم ماده کشف شده است؟

فیزیک و فلسفه

ماده

دکتر «ملوین واپسون» از دانشگاه پورتسموث اخیراً مقاله‌ای به چاپ رسانده و ادعا کرده است که اطلاعات نیز دارای جرم فیزیکی هستند و همه‌ی ذرات بنیادی اطلاعات مربوط به خود را ذخیره دارند.

اکنون آزمایش جدیدی که دکتر واپسون ترتیب داده‌، در صورت تایید صحت، به این معنی است که اطلاعات بعد از مایع، جامد، گاز و پلاسما، حالت پنجم ماده است.

از زمانی که IBM در سال ۱۹۵۶ اولین هارد دیسک‌های مغناطیسی خود را معرفی کرد، تکنولوژی‌های ذخیره‌سازی اطلاعات دیجیتال پیشرفت‌های بزرگی داشته است. در کد باینری، اطلاعات دیجیتال به‌صورت صفر و یک ذخیره می‌شوند.

این صفر و یک‌ها بیت نامیده می‌شوند. بیت‌های اطلاعات را می‌توان بر روی هر ماده‌ای که بتواند دو حالت فیزیکی متفاوت و قابل تبدیل را بر روی خود داشته باشند، ذخیره کرد.

اطلاعات دیجیتال در همه‌ی جنبه‌های اجتماع ما رسوخ کرده است و رشد کنونی که در تولید اطلاعات وجود دارد به نظر غیرقابل توقف است. هر روز بر روی اینترنت ۵۰۰ میلیون توئیت منتشر می‌شود.

تعداد ایمیل‌ها روزانه ۲۹۴ میلیارد عدد است. داده‌هایی که بر روی فیسبوک منتشر می‌شود، روزانه ۴ میلیون گیگابایت است. پیام‌هایی که بر روی واتساپ فرستاده می‌شوند، روزانه ۶۵ میلیارد عدد است. روزانه ۷۲۰ هزار ساعت ویدئوی جدید بر روی یوتیوب قرار داده می‌شود.

در سال ۲۰۱۸ کل داده‌هایی که در دنیا ساخته، کپی و مصرف شده بود، حدود ۳۳ زتابایت بوده است. در سال ۲۰۲۰ این عدد به ۵۹ زتابایت رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ به ۱۷۵ زتابایت برسد. قابل توجه است که هر زتابایت، هزار میلیارد میلیارد بایت است.

دکتر واپسون در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ دو حدس مهم را مطرح کرد:

اول «قانون جرم-انرژی-اطلاعات»؛ طبق این قانون، اطلاعات بسته به حالت فیزیکی آن می‌تواند تبدیل به جرم و انرژی شود.

دوم «وجود اطلاعات ذاتی»؛ طبق این تخمین، ذرات بنیادی پایدار و دارای جرم، مقدار ثابت و قابل اندازه‌گیری از اطلاعات را در مورد خودشان ذخیره می‌کنند.

طبق این دو حدس مهم، اطلاعات شکل جدیدی از ماده محسوب می‌شود و در واقع شکل پنجم ماده خواهد بود. دکتر واپسون در مطالعه‌ی جدیدی که نتایج آن‌را در مجله‌ی AIP Advances به چاپ رسانده، آزمایشی ترتیب داده و تاییدیه‌ی عملی حدس‌های مطرح شده را با اثبات وجود اطلاعات در ذرات بنیادی به‌دست آورده است.

دکتر واپسون از برخورد ذرات و پادذرات استفاده کرده و توانسته وجود اطلاعات درون ذرات بنیادی را به اثبات رسانده و آن‌را اندازه‌گیری کند. وی اکنون اعتقاد دارد که اطلاعات در واقع یک الکترون است که ۲۲ میلیون بار جرم آن کمتر از الکترون است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *