آیا واکسن فایزر در برابر سویه‌ی اومیکرون کارآمد است؟

واکسن نابودکننده‌ی تومورهای سرطانیمطالعه‌ای که دانشمندان در مورد تاثیر واکسن فایزر بر روی سویه‌ی اومیکرون در آفریقای جنوبی انجام داده‌اند، نشان داده است که این سویه‌ی جدید باعث کاهش سطح پادتن بدن می‌شود. نتایج این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است و به تایید نهایی نرسیده است.

در این مطالعه ۱۴ نمونه‌ی خون گرفته شده از ۱۲ نفر در برابر سویه‌ی اومیکرون مورد آزمایش قرار گرفته است. همه‌ی این ۱۲ نفر واکسینه شده بوده‌اند و شش نفر از آن‌ها سابقه‌ی ابتلا به کووید۱۹ را داشته‌اند.

بررسی‌های اولیه نشان داده است که سویه‌ی اومیکرون باعث کاهش ۴۰ درصدی سطح پادتن‌های مقابله کننده با ویروس می‌شود. این پادتن‌ها نقش مهمی در پاسخ سیستم ایمنی بدن به ویروس کرونا دارند.

دانشمندانی که این تحقیقات را انجام داده‌اند، اعلام کرده‌اند که سویه‌ی اومیکرون به‌طور کامل باعث از بین رفتن محافظت بدن در برابر ویروس نمی‌شود و بر این موضوع تاکید کرده‌اند که واکسینه شدن در برابر کرونا باعث منتفع شدن افراد در مقابله با سویه‌ی جدید این ویروس می‌شود.

با این حال کاهش یافتن میزان پادتن‌های بدن این پرسش را ایجاد کرده است که میزان دوام محافظت بدن در برابر سویه‌ی اومیکرون چقدر است؟ و آیا تزریق دوز تقویتی واکسن‌ها می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد؟ دانشمندان اینگونه پاسخ داده‌اند که دوز تقویتی به شدت می‌تواند در کاهش اثر منفی سویه‌ی اومیکرون موثر باشد.

در حقیقت دوز تقویتی مناسب می‌تواند احتمال ابتلا به ویروس را تا حد زیادی کم کند و برای کسانی که به سویه‌ی جدید مبتلا می‌شوند، شدت بیماری نیز بسیار کمتر خواهد شد. با داشتن این نتایج، دانشمندان توصیه کرده‌اند که همه‌ی افراد دوز تقویتی واکسن کرونا را دریافت کنند و کسانی که سابقه‌ی ابتلا به بیماری را دارند نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن واکسینه شوند.

آزمایشاتی که موسسه‌ی کارولینسکای سوئد انجام داده نیز نشان داده است که سویه‌ی اومیکرون باعث کاهش سطح پادتن‌های بدن می‌شود و آن‌ها اعتقاد دارند که این کاهش کمتر از چیزی است که در آفریقای جنوبی مشاهده شده است. آزمایش‌های موسسه‌ی کارولینسکا بر روی ۱۷ نمونه‌ی خونی انجام شده و کاهش ۷ درصدی سطح پادتن‌ها را نشان داده است. البته دانشمندان سوئدی به جای اینکه از ویروس واقعی استفاده کنند، از ویروس ساخته شده در آزمایشگاه استفاده کرده‌اند.

سویه‌های دیگر کرونا نیز این قابلیت را دارند که سطح محافظت واکسن‌ها را کاهش دهند. در گذشته آزمایش‌ها نشان داده‌اند که سویه‌ی دلتا ۲ تا ۳ درصد از پادتن‌های واکسن را کاهش می‌دهد؛ در صورتی که سویه‌ی بتا ۷ تا ۸ درصد از کارایی واکسن‌ها می‌کاهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *