خواص ماهی هوکی
خواص ماهی هوکی، ماهی از اعماق دریاهای نیوزلند
ماهی هوکی، که نام علمی آن masruronus novaezelandiae است، که در اعماق ۱۰ تا ۱۰۰۰متری در دریاهای نیوزلند و جنوب استرالیا زندگی می کنند. ماهی هوکی از خانواده هوک می باشد، همچنین نام دیگر این ماهی دم شلاقی نیز می باشد.
اگر بخواهیم ظاهر این ماهی خوشمزه را توضیح دهیم، باید بگویم، این ماهی دارای چشمانی بزرگ و درشت و بدنی باریک و لاغر است،که رنگ بدن آن، سبزکم رنگ تا آبی و شکم آن نقره ای و رنگ باله هایش تیره تر می باشد. ماهی هوکی دندان های تیز و دهان بزرگی دارد، جالب است بدانید، ماهی هوکی جزو ماهی های گوشتخوار است.
این ماهی در اقتصاد کشور نیوزلند، که صنعت ماهیگیری در آن نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ماهی هوکی گوشت خوشمزه و خوش طعم و بسار لذیذی دارد. بد نیست بدانید یکی از شرکت های غذایی معروف دنیا، از این ماهی در منو غذایی خود استفاده می کند و جزو یکی از خرید های اصلی این شرکت نیز می باشد.
شرکت مک دونالد از ماهی هوکی برای درست کردن ساندویج فیله ماهی معروف و خوشمزه خود استفاده می کند.
حال اگر شما هم علاقه مند به شناخت ماهی هوکی و فواید آن هستید و می خواهید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
ویژگی و خواص ماهی هوکی
ماهی هوکی یک ماهی در اعماق دریا است که در سواحل جنوبی نیوزلند یافت می شود. از آنجایی که امگا ۳ بالایی دارد ، فواید سلامتی زیادی برای محصولات ما و کسانی که آنها را مصرف می کنند به ارمغان می آورد.
یکی از مهم ترین ویژگی این ماهی های خوشمزه و خوش طعم نسبت به دیگر ماهی ها، نداشتن استخوان می باشد. از این ماهی، به عنوان فیله در غذا هم به کار می برند. ظاهر این ماهی بسیار زیبا و اشتها آور می باشد و معمولا افراد زیادی را نسبت به خود جذب می کند.
گوشت ماهی هوکی بسیار لطیف و سفید و مرطوب است، که همان طور در قسمت بالا گفته شده است، بسیار کم استخوان می باشد. همچنین یکی دیگر از ویژگی های این ماهی، جدا شدن راحت پوست ان از ماهی و تکه تکه کردن ان می باشد.
قابل توجه است، که این ماهی پر از ویتامین و پروتئین می باشد. یکی از ویتامین های این ماهی، ویتامین B است که در تنظیم سلول های عصبی بسیار تاثیر گذار و مهم است. همچنین پروتئین داخل این ماهی به راحتی جذب دستگاه گوارش بدن می شود و به طور کلی در بدن انسان به مصرف نیز می رسد.
همان طور که گفته شد، این ماهی پر از ویتامین می باشد، به طوری که ۱۵گرم از یک ماهی هوکی ۱۰۰گرمی را پروتئین تشکیل داده است. همین طور چربی این ماهی بسیار سالم و شبیه به چربی مواد گیاهی می باشد، که این چربی به اسم امگا ۳ برای بدن انسان ها مفید می باشد.
در هر گرم از ماهی هوکی، ۱ گرم چربی، ۳۲ میلی گرم کلسترول وجود دارد. همچنین این ماهی دارای ۶۹ کیلو کالری نیز می باشد. در واقع می توان گفت، استفاده از این ماهی برای انسان ها بسیار مفید است و بر روی اعصاب و روان، شادابی پوست، و پیشگیری از کم خونی تاثیر فراوان دارد. همچنین زنان باردار و زنان شیرده برای سلامتی جسمی و ذهنی جنین و نوزاد می توانند هفته ای ۲ تا ۳ بار از این ماهی استفاده کنند.
هوکی همچنین منبع عالی پروتئین است. سطح جیوه موجود در یک گونه ماهی تا حد زیادی به اندازه و طول عمر آنها بستگی دارد، هر چه زنجیره غذایی بالاتر باشد، سطح غلظت جیوه در گوشت ماهی بالاتر است. از سوی دیگر، هوکی در زنجیره غذایی پایین است.
پروتئین ها و مواد معدنی ماهی هوکی
* پروتئین
* امگا۳
* ویتامین های خانواده B ( b1 ،b2 ،b3 ،b6 ،b9 ،b12)
* فسفر
* کلسیم
* پتاسیم
* آهن