خواص و نگهداری تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان

آفتابگردان

تخمه آفتابگردان از نوع مغزهای چربی است که نه‌ فقط به صورت آجیل و تنقلات، بلکه در غذاها و مخصوصا سالادهای گوناگون مورد استفاده قرار می ‌گیرد. تخمه‌ را به شکل تازه، خشک و بو داده استفاده می ‌کنند که البته نوع بوداده آن با نمک و قدری آبلیمو خیلی خوشمزه است.

نگهداری تخمه آفتابگردان

– برای نگهداری تخمه آفتابگردان می توانید هم آن را در کابینت و هم در یخچال نگهداری کنید. فقط باید مکان آن باید خشک و خنک باشد. اگر در جای مرطوب نگهداری شود ممکن است تخمه ها نم بکشد و تخمه ها کپک بزند.

 

– تخمه آفتابگردان اگر تازه باشد میتوانید تا مدت ها آن را نگهداری کنید. ولی در صورتی که تخمه آفتابگردان تازه نباشد و یا با تخمه تازه قاطی شده باشد ممکن است خیلی سریع همه تخمه ها را خراب کند.

 

بعضی از خاصیت های تخمه آفتابگردان

– روغن آفتابگردان، ۶۶ درصد چربی غیر اشباع اسیدلینولئیک دارد.

– علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E ، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، ‌آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است.

– در ضمن تخمه آفتابگردان کم‌کالری بوده و کلسترول خون را پایین می ‌آورد.

– مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.

– علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌ کنند.

– مهم‌ترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان که از قدیم‌الایام نیز به آن معروف بوده، تقویت‌ چشم و بینایی انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کنید.

– اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.

همان گونه که میدانید تخمه آفتابگردان هم با پوست و هم به صورت پوست کنده در مغازه ها پیدا می شود. اگر می خواهید این تخمه را بدون پوستش تهیه کنید مواظب باشید که آلوده یا شکسته شده نباشد.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *