سایکو سیبرنتیک

ذهن

ذهن

سایکو سیبرنتیک

سایکو سیبرنتیک و درمان سرطان
روانشناسی تصویرهای ذهنی

طی چند سال گذشته زمینه های روانشناسی،روانپزشکی و پزشکی دستخوش تحولات پر سر و صدایی بوده است.
به لطف اهتمام روانشناسان بالینی،روان پزشکان و جراحان زیبایی و … نظریه ها و مفاهیم جدیدی در رابطه با خویش و قدرتهای درون مطرح شده است.
روشهای جدیدی که به دست آمده تغییرات قابل ملاحظه ای در زمینه های شخصیت سلامت جسمی روانی و حتی آنطور که از قرائن پیداست در توانائیها و استعدادهای اولیه افراد به وجود آمده است.
تی اف جیمز(T.F.James)در مقاله ای در ژانویه ۱۹۵۹ کزمویو-لیتن به چاپ رسید به این موضوع اشاره میکند.
همانطور که در شماره های پیشین گفته شد دکتر استفانی سایمنتان به همراه کارل سایمنتان در همین راستا روشی را ابداع کردند که با استفاده از آن می توان با تصویرهای ذهنی بر بیماری سرطان غلبه کرد.(که به تفصیل به آن خواهیم پرداخت) 
مردی ۶۱ ساله به نام فرانک که دچار سرطان گلو از نوع وخیم شده بود و بنا به پیش بینی پزشکان ۵% احتمال بهبود او می رفت از جمله کسانی بود که از اقبال بسیار بلند خود با دکتر کارل سایمنتان متخصص تشعشات و رئیس بخش مرکز تحقیقات و مشاوره سرطان در دالاس تگزاس آشنا شد.
دکتر سایمنتان این مرد را تحت تکنیک های خود قرار داد. نتایج بسیار شگفت انگیز بود و به مراتب حتی بیش از حد معمول جواب داد در برنامه های بعدی سایمنتان و همکارانش تکنیک تصویر سازی ذهنی را به ۵۹ بیمار سرطانی که سرطانشان درمان ناپذیر بود آموختند معمولاً استقامت در برابر سرطان برای این بیماران ۱۲ ماه تخمین زده شده یعنی حداکثر این بیماران طول عمرشان یک سال بود.
۴ سال بعد،بعد از انجام تصویرسازی ذهنی(روش ویژه ی سایمنتان) ۶۳ تن از بیماران هنوز زنده بودند از میان آنها ۱۴ تن اصلاً نشانی از بیماری نداشتند.سرطان ۱۲ نفر در حال تحلیل رفتن بود و ۱۷ نفر همچنان دچار سرطان بودند.متوسط زمان استقامت و      کل گروه ۴/۲۴ ماه بود که بیش از دو برابر میزان معمول می نمود.از آن زمان به بعد سایمنتان مرکز سرطان سایمنتان را تأسی کرد این مؤسسه به نتایج بسیار موفقی در ارائه تحقیقات و خدمات درمای در پاسفیک  بلیسیدز (Pacific Palisades)در جنوب کالیفرنیا که مخصوص اموزش تکنیکهای تصویر سازی به بیماران است که با بیماریهای گوناگون دست به گریبان هستند.
بهره بری درمانی از تصویر سازی ذهنی به گوش مردم تمام دنیا رسیده و امارگیری نشان می دهد این روش چهارمین روش متداول  برای درمان سرطان به حساب می آید علاوه بر سایمنتون روان شناسی به نام ژان آختر برخ(Jeanne Achter bers)رئیس تحقیقات     علوم در دانشگاه مرکز علوم بهداشت تگزاس در دالاس از جمله کسانی است که تکنیکهای تصویر سازی سایمنتون را ادامه داد.
خانم برخ می گوید:ایمان و اعتقاد در سلامت شخص بسیار بسیارمؤثر است.توصیه خانم برخ این است که باید از قید تصاویر منفی رهایی یابیم زیرا ثابت شده است که تصویر سازی میتواند هم افراد را بیمار و هم درمان کند.
در آزمایش مهم کارل سایمنتان و همسرش استفانی ،خانم برخ و روانشناسی به نام جی فرانک لاییس(G Frank Lawies) بر روی افرادی که دچار سرطان  خون پیشرفته بودند انجام دادند.آزمایشات بدین ترتیب بود که بیماران را تحت پاره ای از آزمایشات روان شناسی قرار دادند از جمله اینکه بیماران را هدایت کردند که تصاویری از خودشان از سرطانشان ،نحوه مداوا و عملکرد سیستم ایمنی شان طراحی می کنند که به درمان می انجامد.
نتیجه ی آزمایشات نشان داد که افرادی که دچار سرطان غیر قابل درمان می شوند زمان استقامتشان در مقابل سرطان قابل پیش بینی بود.
تکنیک تصویر سازی کارل سایمنتان در درمان سرطان:
ابتدا یک استراحت ذهنی و جسمی به بیمار داده می شود(ریلکسیشن) بعد بیمار در ذهن خود میلیونها گلوله انرژی سفید رنگ را تصور می کند که در حال بمباران سلولهای سرطانی هستند و در این هنگام تصور ضعیف تر شدن و از بین رفتن سلولهای سرطانی را هم دارد،در ادامه گلبولهای سفید همچون سربازان به سلولهای سرطانی هجوم می برند.
این تمرین روزی ۳ مرتبه تا حصول نتیجه برای بیماران سرطانی توصیه می شود.

نکته:توجه داشته باشید این روشها فقط مکمل درمانی می باشد و باید تحت نظر پزشک آگاه باشد.

سایکوسیبرنتیک وراز  خوشبختی :

روانشناسی تصویرهای  ذهنی وخوشبختی :

آیا باور دارید خوشبختی انسان در پشت پرده های تصور ذهنیش پنهان گردیده  وبا تلنگری نمایان میگردد ؟

آیا می دانید خوشبختی یک کیفیت کاملا درونی است حاصل اندیشه ها ،عقاید وطرز تلقی هائی است که بافعالیت های خود انسان بدون توجه به محیطش ایجاد می شود وپرورش می یابد .وقتی خوشحال  هستیم بهتر فکر می کنیم ونتیجه کارمان بهتر می شود ،حالمان بهتر واحساس سلامتی بیشتری می کنیم .  اندام های حسی ما هم بهتر کار می کند .

کی کک  چیف  k0kekcheyev    روانشناس روسی مردم را در حالت اندیشیدن به افکار خوشایند وناخوشایند مورد آزمایش قرار داد ومتوجه شد که اشخاص وقتی در اندیشه افکار خوشاین هستند قدرت بینایی ،شنوایی وچشائیشان بهتر می شود حس لامسه بهتری پیدا میکنند .

دکتر ویلیام باتر (driwilliem   bates )  ثابت کرد که قدرت بینایی به مجردی که انسان در بحر افکار خوشایند فرو می رود ویا مناظر زیبایی را در ذهن مجسم می کند افزایش می یابد .آبراهام لینکن اعتقادداشت  که بیشتر مردم به انداازه ی استعداد ذهنی شان خوشبخت می گردند .

در واقع بخش اعظم آن چیزی که بد بیاری ،مصیبت یا بدبختی می نامیم صرفا ناشی از طرز تلقی است که از این پدیده ها داریم اغلب می توانیم با تغییر طرز تلقی کسی که با ناراحتی روبروست مسیر جریان را تغییر دهیم  واحساس بد بختی را به حس قدرت حل مسئله تبدیل کنیم .

پرفسور  ا لمر گیت Elmergates))  عضو موسسه اسمیت سونیون بی شک یکی از موفق ترین مخترعین ویکی از نوابغ  د نیاست  .از همه روزه یا د آوری خاطرات واندیشه های خوب ودلچسب را تمرین می کرد ومعتقد بود که اینکار اورا در انجام کا رهایش کمک می کند .او می گفت اگر کسی بخواهد حال بهتری داشته باشد باید احساسات لطیف خیر خواهی ومثمر ثمر بودن را در خاطر زنده کند .

باید این کار را مثل ورز ش صبحگاهی به طور مرتب انجام دهد وتدریجا بر زمان این ورزش روان بیفزاید .

به یاد داشته باشیم تمرین مرتب باعث عادت می گردد در واقع تصویر ذهن وعادت ها باهم در ارتبا طند با تغییر یکی از آنها دیگری هم تغییر می کند .عادتها با انگاره وتصویر ذهنی شخصیت هر فرد سازگاری دارند وحتی آگاهانه  عادت بهتری  در خود ایجاد می کنیم .تصویر ذهن جدید جای عادات قدیمی را می گیرد .

همیشه سخن بزرگان را به یادداشته باشیم که :

خوشبختی عادتی است ذهنی ،می توان آن راکاشت پرورش داد وزیبائی آرامش ولطافت درو کرد وبدبختی میوه تلخ افکار پرورش یافته  منفی اذهان کوچک است میوه ای تلخ که زندگی شیرین را به کام ما تلخ وتلخ تر میکند .

دکتر وینفرد اورهولسر مقام بر جسته  ی بیمارستان سیت الیزابت معتقد است :

به یادآوردن لحظات خوش ایجاد خوشی واعتماد به نفس می کند .

او معتقد است مردم تحت تاثیر یکی از دوناکامی تمامی خاطره های گذشته راد فراموش می کنند .

دکتر اورهولسر می گوید هرگاه اعتماد به نفستان ضعیف شد تجارب  موفق گذشته را ذهن زنده کنید مطمئنا آنرا باز خواهید یافت .

تمرین عملی :

به مدت ۱ ماه آخر شب موقع خوابیدن واول صبح قبل از بیرون آمدن از رختخواب (این دوزمان زمانی است که بدلیل قرار گرفتن متر در امواج الفا پذیرش جملات وتصویر های ذهن در انسان بیشتر است )خاطرات خوش ،مسائل مثبت زندگی وداشته هایمان را مرور کنیم تا عادت کنیم داشته هایمان را ببینیم واحساس خوشبختی روز افزون کنیم.

سایکو سیبرنتیک : علم کنترل ذهن

کشف تصویر ذهنی مهمترین کشف روان شناسی در قرن حاضر است دانسته و ندانسته : هر کدام ازما پیش طرح با تصویری از ذهن خویش را یدک می کشیم البته ممکن است از آن اطلاع زیادی نداشته باشیم و چه بسا که امکان ترک آگاهانه آن هم وجود نداشته باشد .

تصویر ذهنی همان تصویری است که از خویش داریم . بر اساس باورهای  که از خویش داریم ساخته شده است در انژ دو اکتشاف مهم این تصویر ذهنی کلید طلایی زندگی بهتر می شود:

۱-همه اعمال،احساسات،رفتارو حتی توانائیهایمان بر اساس تصویر ذهنی حالت میگرد .

۲- تصویر ذهنی قابل تغییر است.تجربه نشان داده است که برای تغییر تصویر ذهن و لاجرم شروع یک زندگی جدید هیچ وقت دیر نیست .برای تغییر تصویر ذهن نه کسی پیش از اندازه کم سن و سال و نه کسی بیش از اندازه پر سن و سال است .

پری اسکات دکی یکی از پیشمقدمان روانشناسی تصویر ذهنی معتقد بود اگر دانش آموزی در یاد گرفتن درسی با مشکل روبرو باشد احتمالا دلیلش این است که موضوع مورد اشاره (از نقطه نظر دانش آموز)با باورهای او ناسازگاری دارد .

در یک آزمایش کنترول شده آرای اندال روانشناس ثابت کردتمرین ذهنی برای پرتاب دارت به آن گونه که شخص هر روز مدتی را مقابل هدف می نشیند و پرتاب دارت را در ذهن تصور می کند به قدر تمرینات واقعی سبب پیشرفت مهارت پرتاب می شود آزمایش های مشابه این در سر تاسر جهان در زمینه های مختلف از جمله یادگیری ،درمان،زیبایی و…. صورت گرفت و نشان دهنده تاثیرات شگرف تصاویر ذهنی بود بنابه اظهار دو تن ازروان شناسان موسه ی وکران لوس آنجلس برخی ار بیماران روانی صرفا با تصور این که آدم های معقولی هستند . درمان یا مدت بیماریشان کوتاه میشودوطبق اطلاعی که دکتر هاریام گریسون و دکتر لئونارد بی الینگر به انجمن روانشناسان آمریکا داده اند این شیوه را روی ۴۵ بیماری که به خاطر اختلالات عصبی بستری بوده اند تجربه کرده اند .بتا به گزارش این روان شناسان ۴/۳ این عده پاسخ های مناسبی داده اند و تغییر پاسخ های بعضی از آن ها بسیار چشمگیر بود .

اگر بخواهید تصاویر ذهنی جهت ایجاد ارامش و کنترل استرس در زندگی شود استفاده کنیم .۲۱ شب در رختخواب لحظات شیرین زندگی خود را باجملات مثبت بر ذهن مرور کند .

چرا ۲۱ ؟

جهت ایجاد هر گونه تغییر ذهنی باید از این روش استفاده کرد

معمولا ایجاد هر تغییر محسوس در تصویر ذهنی دسته کم ۲۱ روز طول می کشد بعد از هر عمل جراحی پلاستیک ۲۱ روز طول میکشد تا بیمار به صورت جدیدش عادت کند وقتی بازو با ساق پای قطع طول میکشد بیمار تا ۲۱ روز در خیال اندام قطع شده باقی می ماند این پدیده ها و بسیاری از پدیده های مشهور دیگر نشان می دهند که دسته کم ۲۱ روز برای تحلیل یک تصویر ذهنی کهنه و ایجاد تصویر ذهنی جدید لازم است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *