شسته نشدن دست‌ها پس از توالت موجب پخش ابرمیکروب می‌شود

افرادی که بعد از رفتن به توالت دست‌های خود را نمی‌شویند، مسئول پخش باکتری ای‌کلای (E.Coli) هستند.

طبق تحقیقات جدید، باکتری E.coli بیشتر از طریق بهداشت ضعیف منتقل می‌شود تا گوشت خوب پخته نشده یا سایر مواد غذایی.

کارشناسان هزاران نمونه خون، مدفوع و نمونه‌های مواد غذایی را بررسی کردند.

دانشمندان، از جمله گروهی در دانشگاه ایست آنگلیا، دریافتند که اکثر عفونت‌های ابرمیکروب‌های مرتبط با E.coli ناشی از سویه‌های مضر موجود در مدفوع انسان است و نه انواع موجود در مرغ، گوشت خوک یا انواع دیگر گوشت.

ابرمیکروب‌ها در برابر دارو مقاوم هستند.

این گروه می‌گویند یافته‌های آنها که درنشریه بیماری‌های عفونی لانست منتشر شده است، نشان می‌دهد که این ابرمیکروب‌ها “از طریق بهداشت ضعیف در توالت پخش می‌شوند و نه از طریق مرغ نیم‌پز و سایر مواد غذایی.”

پزشکان می‌گویند شستن مرتب دست و بهداشت مناسب، مهم‌ترین راه برای جلوگیری از شیوع عفونت‌ها است.

انواع مختلفی از باکتری E. coli وجود دارد. بیشتر آنها بی‌ضرر هستند اما برخی از آنها می‌توانند بیماری جدی ایجاد کنند.

پرفسور دیوید لیورمور از مدرسه پزشکی نوریچ دانشگاه ایست آنگلیا و نویسنده ارشد این تحقیق می‌گوید “محتمل‌ترین مسیر انتقال بتالاکتاماز طیف وسیع ای کولای از انسان به انسان است، موقعی که ذرات مدفوع از یک شخص به دهان شخص دیگر می‌رسد.”

پروفسور لیورمور می‌گوید E.coli شایع‌ترین دلیل سپتیسمی (مسمومیت خون) است و بیش از ۴۰ هزار مورد در هر سال فقط در انگلستان پیش می‌آید.

پروفسور لیورمور در عین حال تاکید می‌کند “رعایت نکات بهداشتی در حین پخت غذا کماکان بسیار مهم است و هنگام سر و کار داشتن با گوشت خام باید مراقب ‌بود.”

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *