طراحی نقشههای معماری
طراحی نقشه معماری یکی از اولین و مهمترین مراحل بهره برداری از یک زمین به شمار میرود که تمامی مراحل ساخت و ساز از روی نقشه معماری اجرا میشود. در نظر داشته باشید که نقشه یا پلن معماری، نقشهای است که اطلاعات مهمی از ساختمان از جمله طرح بنا، مشخصات و اطلاعات فنی، جزئیات و غیره را در اختیار مهندسین قرار میدهد.
این نقشه معماری توسط مراجع و ارگانهای مربوطه مانند سازمان نظام مهندسی و شهرداری تعیین میشود و هر ساختمانی باید از آن پیروی کند. طراحی پلن معماری توسط مهندس طراح انجام میشود و استفاده از آن باعث ایجاد برنامهریزی دقیق و اصولی میگردد. در ادامه به توضیحات بیشتری در رابطه با ترسیم نقشه معماری میپردازیم و توصیه میکنیم که تا پایان با ما همراه باشید.
طراحی نقشه معماری چیست
هر ساختمان یا سازه برای اینکه به سرانجام برسد، لازم است تا بر اساس یک نقشه معماری پیش رود. در واقع بدون طراحی نقشه معماری نمیتوان یک ساختمان یا سازه بدون عیب و نقص ایجاد کرد. طراحی نقشه شامل مراحل مختلفی است که طراحی نقشه فاز ۲ یکی از مراحل مهم آن محسوب میشود. در حالت کلی، طراحی نقشه به ۴ مرحله زیر تقسیم میگردد:
- طرح شماتیک
- دستور نقشه
- طراحی نقشه معماری
- طراحی نقشه فاز ۲ https://arvines.com/marahel-faz2
در نقشههای معماری از نمادهای مخصوصی استفاده میشود و ارتباط بین این نمادها باعث میشود تا مفهوم خاصی به مهندس و خواننده منتقل کند. به عبارت دیگر، هدف از ترسیم نقشه معماری، ایجاد یک راهنما برای امکان تخمین بودجه و برنامهریزی بهمنظور انجام پروژه ساخت و ساز است.
تنظیم و طراحی نقشه معماری به شما کمک میکند تا استراتژی مشخصی برای انجام پروژه و در نظر گرفتن بودجه برای آن داشته باشید. این موضوع باعث میشود تا زمان و هزینه انجام پروژه تا حد قابل قبولی کاهش یابد. در حالت کلی، استفاده از نقشه معماری باعث میشود تا پروژههای شما نظم بیشتری داشته باشند.
معرفی مراحل طراحی نقشه معماری
ترسیم و طراحی نقشه معماری باید توسط مهندس طراح حرفهای انجام شود؛ زیرا در صورت اشتباه یا سهلانگاری میتواند خسارات مالی و یا حتی جانی برای افراد داشته باشد. این موضوع در به ثمر رسیدن طراحی نقشه فاز ۲ نیز بسیار موثر خواهد بود. در ادامه به معرفی اصول طراحی پلن معماری میپردازیم.
مشخص کردن ابعاد
مهندس طراح در مرحله اول، ابعاد دقیق زمین را به دست میآورد تا بتواند طراحی و ترسیم نقشه معماری ساختمان را به خوبی انجام دهد. این موضوع جزو مهمترین اقدامات در طراحی نقشه معماری و طراحی نقشه فاز ۲ به شمار میرود. در این مرحله معمولاً کارفرما نقشهای را به عنوان کروکی زمین به مهندس طراح ارائه میدهد که شامل تمام اطلاعات مربوط به زمین مثل ابعاد، اندازه و غیره میشود.
مشخص کردن مرز زمین، سرویس پله و آسانسور
سپس طراحی نقشه به صورت ابتدایی شروع میشود که دیوارهای اطراف زمین اولین بخشی است که طراحی میگردد. در این مرحله نوع سازه مشخص میگردد که این موضوع در تعیین قطر دیوارها بسیار اهمیت دارد. همچنین محل قرارگیری سرویس پله و آسانسور در طراحی نقشه معماری را باید مشخص کنید. در این راستا شرایط کلی زمین مثل طول، عرض، موقعیت جغرافیایی و محل قرارگیری زمین، تعداد طبقات و واحدها باید مورد بررسی قرار گیرد.
جداسازی فضای ورودی، عمومی و خصوصی
در مرحله بعد باید جداسازی فضای ورودی، بخش خصوصی و عمومی انجام شود تا طراحی نقشه فاز ۲ به بهترین شکل انجام گردد. بدین منظور بخشی از ساختمان که بیشترین ارتباط را با بخش ورودی دارد به عنوان فضای عمومی در نظر گرفته میشود. همچنین بخش خصوصی نیز نباید در معرض دید عموم قرار گیرد. فضای عمومی ساختمان شامل هال و پذیرایی، آشپزخانه، اتاق مهمان، سرویس بهداشتی و غیر میگردد. بخش خصوصی نیز شامل هال و نشیمن خصوصی، اتاق خوابها، سرویس بهداشتی، حمام و غیره میشود.
مشخص کردن محل قرارگیری ریز فضاها
طراح نقشه معماری در مرحله چهارم، جاگذاری ریزفضاها مانند آشپزخانه و اتاق خوابها را با توجه به ابعاد و اندازههای استاندارد انجام میدهد. این مرحله شامل مراحل زیر میشود:
- محل قرارگیری آشپزخانه
- جانمایی اتاق خوابها در پلان
- نحوه قرارگیری پذیرایی و هال خصوصی
- محل قرارگیری سرویس بهداشتی و حمام
ستونگذاری در نقشه
ستون گذاری یکی از بخشهای مهم در طراحی نقشه معماری به شمار میرود که توسط مهندس معمار انجام میشود. در این مرحله بسیار اهمیت دارد که ستون گذاری باید طبق اسکلت سازه و ساختمان انجام شود و باید به گونهای انجام گردد که فضای اصلی نقشه را اشغال نکند.
مبلمان کردن نقشه معماری
در مرحله آخر به مبلمان کردن نقشه معماری ساختمان میرسیم که با استفاده از بلوکهای استاندارد انجام میشود. با توجه به اینکه مبلمان کردن نقشه معماری پس از انجام تغییرات نهایی نقشه انجام میشود، بنابراین به عنوان مرحله نهایی در ترسیم نقشه معماری به شمار میرود.
هزینه طراحی نقشه معماری
یکی از مهمترین موارد طراحی نقشه معماری و همچنین طراحی نقشه فاز ۲ بحث هزینهها و قیمت طراحی نقشه است. آگاهی کارفرما از هزینه ترسیم نقشه معماری باعث میشود تا بهتر بتواند برآورد هزینه کند. از طرفی، کوچکترین سهلانگاری و بیتوجهی در این مورد ممکن است باعث خسارتهای مالی سنگینی شود. بنابراین باید در جین برآورد هزینهها و انتخاب تیم مهندسین معمار، بیشتری دقت و توجه را به خرج دهید. در حالت کلی، از مهمترین عوامل موثر بر هزینه طراحی پلان معماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاربری ساختمان
- مساحت، متراژ و زیربنای سازه
- توپوگرافی منطقه
- تعداد طبقات ساختمان
- نوع ساخت و ساز بناهای اطراف
- سبک طراحی معماری ساختمان
- پیچیدگی و وقتگیر بودن نقشه
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی کامل طراحی نقشه معماری پرداختیم و اشاره کردیم که طراحی پلن معماری یکی از مهمترین گامهای بهرهبرداری از زمین و ساخت و ساز به شمار میرود. طراحی پلن معماری باعث میشود تا طراحی نقشه فاز ۲ به صورت حرفهای انجام گردد که خود به مراحل مختلفی از جمله مشخص کردن ابعاد، جداسازی فضای ورودی و غیره میگردد. همانطور که در این اشاره کردیم، برای ترسیم نقشه معماری بهتر است از مهندس طراح حرفهای کمک بگیرید. بدین منظور میتوانید با کارشناسان ما در گروه مهندسین عمارت سازان آروین ارتباط برقرار کنید و از اطلاعات بیشتری در این خصوص بهرهمند شوید.