مهمترین عوامل ضعیف بودن انسانها در برابر مشکلات زندگی
قدرت و وابستگی:
هر چه به چیزی وابستهتر شوید، ضعیفتر خواهید شد. منظورمان را اشتباه نگیرید. نمیخواهیم دست از آرزوها و اهدافتان بردارید. منظورمان این است که وقتی میبینید راهی بسته است، باید به اندازه کافی قوی باشید که آن را کنار بگذارید و به دنبال راهی دیگر باشید.
یکی از مهمترین دلایلی که اکثر افراد در روابط خود قوی نیستند هم وابستگی است که در آنها ایجاد میشود. دلیل اصلی که افراد بعد از برهم خوردن روابطشان نمیتوانند زود بهبود یابند، وابستگی شدیدی است که به روابط خود داشتهاند. وقتی بتوانند از شر این وابستگی خلاص شوند، قویتر شده و فراموش کردن برایشان راحتتر میشود.
قدرت و آگاهی:
اکثر آدمها درک نمیکنند که یکی از قدرتمندترین چیزهایی که میتواند آنها را در مواجهه با مشکلات و بلایای زندگی قوی کند، آگاهی و دانش است. یک دقیقه به آن فکر کنید، نمیبینید که دلیل ناامیدی بیشتر آدمها و اینکه نمیدانند چه باید بکنند نداشتن علم و آگاهی است؟ هرچه بیشتر درمورد زندگی بدانید، مهارتهای بیشتری پیدا میکنید و در برابر مشکلات زندگی میتوانید از حقههای بیشتری استفاده کنید. افسردگی به نوبه خود میتواند نتیجه نداشتن آگاهی باشد. افسردگی چیزی بیش از نداشتن امید وقتی فردی به جایی میرسد که هیچ راه دیگری برای رسیدن به چیزیکه میخواهد پیدا نمیکند، نیست. علم قدرت میآورد.
قدرت و شجاعت:
هیچ شکی نیست که برای قوی بودن در زندگی باید شجاع باشید اما منظورمان آن نوع شجاعتی که برای دعوا لازم است نیست! منظور شجاعتی است که جلوی شما را برای روی آوردن به عادتهای بد، موادمخدر، پرخوری، خواب زیاد، سیگار یا حتی یک رابطه به جای رویارو شدن با مشکلات بگیرد. افراد ضعیف کسانی هستند که از مشکلاتشان فرار میکنند درحالیکه افراد قوی با مشکلاتشان روبهرو میشوند.
سیستم اعتقادی شما:
این یکی از مهمترین عواملی است که میتواند هم شما را فوقالعاده در زندگی قوی کند و هم به ضعیفترین موجود تبدیل کند. یک اعتقاد محدودکننده مثل “زندگی عادل نیست” میتواند قویترین فرد را به ضعیفترین تبدیل کند.
رویارو شدن با مشکلات زندگی
افراد ضعیف از مشکلاتشان فرار میکنند درحالیکه افراد قوی با مشکلاتشان روبهرو میشوند
قبل از تسلیم شدن در برابر مشکلات بهتر است نکات زیر را مد نظر داشته باشید.
– به علت فکر کنید
به یاد بیاورید که چرا حرفه یا فعالیت فعلی تان را آغاز کردید و قصد داشتید با شروع آن به چه هدفی دست پیدا کنید؟
– به سراغ کارهای آسان نروید
هر کار فوق العاده ای ارزش جنگیدن را دارد و قطعا دشوارتر از امور آسان تر است.
– به یاد داشته باشید که هنوز همه چیز تمام نشده
برخی از افراد پس از یک بار تلاش بی حاصل تسلیم می شوند. در زمره این گروه نباشید. برای رسیدن به موفقیت هر کاری که می توانید را انجام دهید و حتی زمانی که همه چیز علیه شماست تسلیم نشوید. یادتان باشد که حتی در آخرین دقایق نیز شانس پیروزی وجود دارد مگر آنکه تسلیم شوید و دیگر تلاشی برای این منظور نکنید.
– به نگرش خود اهمیت بدهید
افکار منفی نتایج منفی را به دنبال دارند. هرآنچه در توان دارید را انجام دهید تا تفکرات خود را تغییر دهید و افکار و نگرش منفی تان را با افکار مثبت جایگزین نمایید.
– مسئولیت پذیر باشید
شما همواره نمی توانید کنترل نتایج را در دست بگیرید اما مهار تلاش ها، ایده ها و مداومت هایتان در برابر موانع در اختیار شخص خودتان است.
– یادگیری را رها نکنید
هر فردی اشتباه می کند و درصدد جبران آنها بر می آید. اما اگر از اشتباهات خود درس بگیرید می توانید در صدد جبران آن اشتباهات برآیید. البته این به معنای دوری کردن از شرایط سخت و دشوار نیست بلکه به معنای آن است که بدانید کجا این سختی ها را مدیریت نمایید.
– به شانس دوباره ایمان داشته باشید
صرفا به این خاطر که کاری را برای نخستین بار به درستی انجام نداده اید به معنای آن نیست که برای بار دوم نیز همان اشتباهات را تکرار می کنید و به نتیجه ای مشابه می رسید.
تسلیم شدن در برابر مشکلات زندگی
به جای آنکه مشکلات را پنهان کنید، آنها را جدی بگیرید و درصدد حل آنها برآیید
بـرای بـرآمدن از پــس مشکلات به نکات زیر توجه کنید.
به خودتان بگویید که میتوانید از پس آن برآیید.
نـه مشـکـل و نـه تـوانایی خود را برای حل آن مشکل دست کم نگیرید. مـمـکن اسـت عـادت کـرده بـاشیـد تا با مشکلات سـطحـی بـرخـورد کـنید و یا آنها را نادیده بگیرید تا زمانی که مشکلات آنقدر بزرگ شونـد کـه ندانید چگونه و از کجا شروع کنید. بـه خـاطر داشته باشید که هیچ مشکلی آنقدر بیاهمیت نیست که آن را نادیـده بگیرید. به جای آنکه مشکلات را پنهان کنید، آنها را جدی بگیرید و درصدد حل آنها برآیید.
قدرت در دستان خود شما است.
شـما قدرت آن را دارید که مشکلی را حل کنید و یا به مشکلی دامن بزنید. این بـستگی بـه آن دارد که واکنشتان نسبت به آن مشکل مثبت باشد یا منفی. واکنش منفی معمولا شامل احساس تهدید و خـطـر نـسـبت به مشکل است که یک واکنش زنجیره وار را پدید میآورد. فرد بـیمناک ، احـساس خشم توام با نفرت در خود میکند. نفرت و خشم تنها مشکل را وخیمتر میکند. برای مثال: اگـر شما اضافه وزن داشته باشید، از این که زیاد غذا میخورید از خودتان متنفر میشوید. شـمـا میباید مثبت بیندیشید. خود را دوست بدارید، سپس خواهید دید که اراده تغییر شکل ظاهری خود را در خویش خواهید یافت.
از کاه ، کوه نسازید.
آیا عادت دارید مشکلات را اغراق آمیز جلوه دهید؟ اگـر الان بیکار هستید این بدین مفهوم نیست که هیچگاه قادر نخواهید بود شغـلـی بـیابید. و اگـر شـرکــتتان از رونق افتاده، بدین مفهوم نیست که به پایان خط رسیدهاید. بـه خـاطـر داشته باشید که بسیاری از افراد دیگر در شرایط بسیار بدتری نسبت به شما قرار دارند. از منظر دیگری به مشکلات بنگرید و از خـود سـؤال کـنـیـد بـدتـرین اتـفاقی که میتوانست برای شما روی دهد چه میتوانست باشد؟ آیا میتوانم آن را حل کنم؟
از احتمالات غافل نشوید.
هـر مشـکلی راه حـلـی دارد و به قول معروف ، پایان شـب سیه سپید است. اعتقاد داشته باشید جای مشکلی که برایتان پیش آمده، میتوانست مشکلی بس وخیمتر و مصیبتبارتر برایتان رخ دهد که چنین نشده است.
متعهد به خود باشید.
اکثر افراد شکست میخورند اما نـه بـه خاطر آنـکه فــاقد هـوش ، فراست ، توانایی ، فرصت یا استعداد میباشند، بلکه به این علت کـه از مشکل خود به عنوان بهترین فرصت یاد نمیکنند. کـه میتوانند از آنها درس بگیرند یا آن را به سمت و سوی دلخواه خود سوق دهند. در صورتی که اشتیاق خود را به زندگی از دست ندهید، حتی اگر زندگی تهی و پوچ به نظر آید شما قادرید موفق شوید.
صحبت کنید و گوش دهید.
به یاد داشته باشید که کلید حل مشکلات بـیشتر اوقات در دست منبع دیگری غیر از خودتان است. هرگاه نیاز به کمک دارید، قدم پیش بگذارید و درخواست کمک کنید. درخواست کمک ، عمل ناپسندی نیست. در حقیقت بیشتر از آنکه میاندیشید، دیگران به کمک شما خواهند شتافت. هیچ مشکلی آنقدر بیاهمیت نیست که آن را نادیـده بگیرید. به جای آنکه مشکلات را پنهان کنید، آنها را جدی بگیرید و درصدد حل آنها برآیید.
بیندیشید، بیندیشید و باز هم بیندیشید
از خـود سؤال کنید کـه واقـعـا مـشـکـل شما چیـست؟ بـیـکاری یـا اعتـمـاد به نفس پایین؟ مشکل شما عدم سرمایه کافی است یا خستگی و بـیحوصلگی؟ چگونه میتوانید مشکل خود را حل کنید؟ به دقت به مشکلات بپردازید و سپس مرحله به مرحله آن را حل کنید.
منتظر چه چیزی هستید؟ معجزههـا بـه خـودی خود روی نـمیدهنـد.
ایـن شـما هستید که باید آنها را خلق کنید. اگر مشکلی دارید ، به جای آن که منتظر بمانید تا مشکل خود به خود حل شود ، قدم نخست را بردارید و آن را حل کنید. آگـاه بـاشـیـد کـه مشکلات با گذشت زمان بدتر و جدیتر میگردند. پس اگر حقیقتا خواستار حل مشکلتان هستید، قدم پیش بگذارید و از پس آن برآیید.
خودانگیخته باشید
شمـا تـنـها فردی هستید کـه قـادر بـه تـحـت تـأثـیـر قـرار دادن افکارتان میباشید. افراد فقط میتوانند شما را راهنمایی کنند ولی عاقبت این خود شما هستید که میتوانـید ایجاد تحول کنید. بیشتر اوقات این مشکل نیست که باید حل گـردد، بـلـکه اتـخـاذ تـصمیم حل آن مشکل از سوی شماست که اهمیت دارد. که برخی اوقات افراد شهامت آن را ندارند.
ارتباط با مردم
آیا سعی میکنید با مردم ارتباط برقرار کنید؟ داشتن ارتباط یکی از جنبههای مهم زندگی است. امروزه عصر ما را عصر ارتباطات مینامند. در زمینه روابط انسانی جا برای پیشرفت زیاد است، بسیاری از مردم عصر ما در زمینه ایجاد ارتباط دوستانه با دیگران با مشکلات عدیده ای رو به رو هستند که از آن جمله میتوان به منافع شخصی متضاد ، افکار منفی بازدارنده ، آزردگیهای بیدلیل ، ناتوانی در همدردی با دیگران ، غرض ورزی و لجاجت کینه توزانه ، ناشکیبایی در مقابل تفاوتهای فردی و … اشاره کرد. وقتی از دوستی دل آزرده میشوید ، دل از او بر نکنید، به جای این کار بنشینید و فکر کنید و راههایی برای بهبود روابط بیابید. هنر دوستی با دیگران ، از جمله والاترین هدفهای زندگی است. دوستان خوب پشتوانههای با ارزشی در زندگی هستند.
در زندگی برنامهریزی داشته باشید.
مسلما همه باید در زندگی هدف داشته باشند. این هدف باید به قدری با ارزش و جذاب باشد که شما را برای فعالیت و تلاش برانگیزد. همیشه در رویای خود ببینید که به هدفتان رسیدهاید. این کار انگیزه شما را بالا میبرد. برای این کار نیز برنامهریزی لازم است. هرگز ، باری به هر جهت ، زندگی نکنید. زندگی گذران عمر نیست. چنین افکاری ، پوچی آور است. با برنامهریزی مرتب و زمانبندیشده برای رسیدن به هدف تلاش کنید. همه اینها مستلزم خلاقیت شماست.
نیروی خلاق درون
موفقیتهای کوچک خود را بیاهمیت جلوه ندهید. این موفقیتها پایههایی هستند که میتوانید نیروی درون خود را بر محور آن بنا کنید. باید یاد بگیرید تا در ذهن خویش لحظات خوب زندگی را مجسم کنید و در قلبتان آنها را احساس کنید تا ملکه وجود شما شوند. بارها و بارها نیروی موفقیت را در وجود خویش تولید کنید. باید درک کنید که انسانی ارزشمند هستید ، تقصیرها را فراموش کنید. تصویر موفقیت را در ذهن خویش وسعت بخشید و آن را با تجربههای جدید تکمیل کنید.
واقع بین باشید.
قبل از هر چیز واقعیات زندگی را تصدیق کنید. با در نظر گرفتن واقعیتها، هدفگیری و برنامهریزی نمایید. با تحریف حقایق و با دروغ گفتن به خود هیچ چیز عاید شما نخواهد شد. این کار ممکن است اهداف شما را منحرف کند.
عفو خود و دیگران
قبل از هر چیز باید خود را مشمول عفو قرار دهید. باید خود را از تصمیمات غیرعاقلانه و حرفهای احمقانه گذشته تبرئه کنید. خطاها و لغزشهای گذشته را به خود ببخشایید. از شکنجه دادن خویش به خاطر عقل و درایتی که باید در گذشته به خرج میدادید و ندادید، دست بکشید. خاطره تلخ صدها لغزش و خطای گذشته را از ذهن خود بشویید. زندگی خلاق ، بدون بخشیدن خود امکان پذیر نیست. کسی که توانایی بخشیدن خود را ندارد، شب از بیخوابی رنج میبرد و روز از ملالت و خستگی. باید درک کنید که شما انسان هستید و انسان کامل و بیعیب و نقص وجود ندارد. به موفقیتهای خود بیندیشید. وقتی خود را میبخشید به احتمال زیاد توانایی بخشیدن دیگران را نیز پیدا میکنید. شهد و شیرینی عفو خود و دیگران را بچشید.
غلبه بر احساس تنهایی
میلیونها انسان از بیم تنهایی عذاب میکشند. غلبه بر احساس تنهایی کاری دشوار است. انسان تنها ، تن به معاشرت کسانی میدهد که آنها را دوست ندارد و به انجام فعالیتهایی میپردازد که چندان شوقی بدان ندارد. تنهایی به معنای فیزیکی چندان مفهومی ندارد، چون غالبا در اطراف همه ، کسانی هستند. این احساس تنهایی است که مسئله ساز است. غم و غصه نیز موجب تنهایی است.
برای تسلط بر احساس تنهایی از تحمیل محدودیتهای غیرمنطقی برخود بپرهیزید. به عقاید دیگران احترام بگذارید ، با تمام قوا به جنگ احساس ناتوانی بروید. جای دلتنگی برای گذشته را با احساس جدید توجه به روزهای خوش آینده عوض کنید. با قبول خود ، دیگران را نیز میپذیرید و براحساس تنهایی فائق آیید. هر روز موفقیتهای گذشته را در آینده ذهن خود مجسم سازید تا هر روز با اعتماد به نفس بیشتر و با تصور ذهنی قویتری به استقبال زندگی بروید.
روز خلاق شما
مسلما دنیای ما دنیای بیعیب و نقصی نیست. اما باید بدانید علیرغم همه ایرادها ، نکتههای مثبت هم هست و بر شماست که آنها را بیابید. در دنیای امروز است که باید خوش زیستن را یاد بگیرید. خلاقیت برای امروز ، هدفگذاری برای امروز، بیایید امروز را مغتنم بشماریم. برای ایجاد خلاقیت میتوانید از عوامل زیر کمک بگیرید: تمرکز با شجاعت ، خودپردازی ، نظم و ترتیب ، اشتیاق ، رشد پیوسته ، هنر گوش کردن ، مُهر تایید ، پیروزی. قدم نخست برای رسیدن به روز خلاق ، فکر کردن به آن است. برای این کار باید ذهن خود را متمرکز کنید و با حذف افکار مزاحم ، در جهت تحقق خواستههای خود گام بردارید. لازمه این کار رها شدن از احساسات منفی است.
خود پردازی
برای تسلیم نشدن در زندگی باید از امکانات و تواناییهای خود استفاده کنید. برای تدارک زندگی خلاق باید لحظاتی از زندگی هر روز را به خلوت با خویش اختصاص دهید. با خودپردازی از اشتباهات خود درس بگیرید. تحمل شنیدن صحبتهای دیگران را در خود پرورش دهید. گوش کردن ، هنر درک کردن نیز هست. تسلیم گرفتاریهای زندگی نشوید. به تصویر ذهنی خود بها دهید و بر آن مهر تایید بزنید.
نظم و ترتیب ، کلید طلایی شماست.
بدون آن زندگی خلاق میسر نیست. از تخیل خود در جهت تحقق آرزوهایتان مدد بگیرید. خود را در حال رسیدن به آنها مجسم کنید. برای رسیدن به هدف ، اشتیاق داشته باشید و انگیزه خود را از دست ندهید. باید به حرکت و پیشرفت ادامه داد. از روز خلاق خود استفاده کنید. برای استفاده از منابعی که در اختیار دارید هیچ وقت دیر نیست.