نوشیدنی جادویی افزایش عمر
بر اساس جدیدترین مقالهای که در مجلهی Annals of Internal Medicine منتشر شده است، مصرف مقدار متوسط قهوه، یعنی ۱.۵ تا ۳.۵ فنجان در روز، چه بهصورت شیرین شده و چه به صورت تلخ، میتواند باعث کاهش نرخ مرگ و میر شود.
قهوه یکی از مرسومترین نوشیدنیها در دنیا است. این نوشیدنی حاوی کافئین است که این ماده میتواند سیستم عصب مرکزی بدن انسان را تحریک کند. مطالعات گذشته نشان داده بودند که نوشیدن قهوه نرخ مرگ و میر را کاهش میدهد، ولی در آن مطالعات تمایز بین قهوهی شیرین شده با شکر و یا دیگر شیرینکنندههای مصنوعی با قهوهی تلخ مورد بررسی قرار نگرفته بود.
اکنون دانشمندان با استفاده از دادههای بانک زیستی انگلیس ارتباط بین مصرف قهوهی شیرین شده و نرخ مرگ و میر را ارزیابی کردهاند. در این مطالعه، دادههای ۱۷۱،۶۱۶ نفر با میانگین سنی ۵۵ سال بررسی شده است. این افراد بیماری قلبی و سرطان نداشتهاند.
پس از ۷ سال پیگیری این افراد، مشخص شده است که افرادی که هر میزان قهوهی تلخ خوردهاند، بین ۱۶ درصد تا ۲۱ درصد نسبت به کسانی که قهوه مصرف نداشتهاند کمتر با خطر مرگ مواجه بودهاند. آنها همچنین دریافتند که مصرف ۱.۵ تا ۳.۵ فنجان قهوه شیرین در روز باعث کاهش ۲۹ تا ۳۱ درصدی نرخ مرگ و میر شده است. البته محققین شکر را به میزان یک قاشق در هر فنجان تایید کردهاند.
با این حال نتایج این مطالعه را نمیتوان برای کسانی که از شیرینکنندههای مصنوعی برای شیرین کردن قهوه استفاده میکنند، قطعی دانست.
بر اساس دادههای این مطالعه، پزشکان میتوانند به اکثر بیماران خود توصیه کنند که لازم نیست مصرف قهوه را از رژیم غذایی خود حذف کنند، فقط باید توجه کنند که بیمار از قهوههای خاص که کالری بالایی دارند اجتناب کند.