پروتکل SSL چیست؟
پروتکل SSL چیست؟
SSL پروتکلی است که توسط شرکت Netscape برای انتقال اطلاعات در اینترنت به صورت امن ارائه و توسعه یافته است. در این پروتکل امن از یک کلید خصوصی برای رمز کردن اطلاعات منتقل شده روی یک ارتباط SSL استفاده می شود. از مزیت های استفاده از پروتکل SSL امن کردن پروتکل های نا امن لایه کاربردی مثل HTTP، LDAP، IMAP و… می باشد. و بر این اساس امنیت داده های خام مثل plain text که قرار است روی یک کانال ارتباطی نا امن مثل اینترنت قرار بگیرد را تا رسیدن به مقصد تضمین می کند.
امروزه گواهینامه های SSL که برای استفاده در سایت ها توسط برخی از شرکت های هاستینگ ارائه می گردد انواع مختلفی دارد که بر اساس انواع آن قیمت های مختلفی هم دارد. مثلا یک نوع از گواهینامه های SSL فقط روی دامین اصلی سایت نصب می شوند و نوع دیگر آن که گران تر است روی تمام ساب دامین های یک سایت نصب می شوند. قبلا استفاده از SSL روی سایت نیازمند به آی پی اختصاصی بود. جدیدا با ظهور پروتکل SNI دیگر نیازی به داشتن آی پی اختصاصی نیست و توسط این پروتکل امکان نصب SSL روی هاست های اشتراکی فراهم شده است. شرکت هایی هم وجود دارند که SSL رایگان ارائه می دهند که کیفیت این گواهینامه ها هیچ فرقی با گواهینامه های SSL گران قیمت ندارد. این شرکت ها توسط SNI به صورت رایگان سایت شما را مجهز به HTTPS می کنند.
تاثیر HTTPS در افزایش امنیت وب سایت
حتما سایت هایی را دیده اید که از این پروتکل در صفحات پرداخت خود استفاده کرده اند. همانطور در ابتدای این مقاله اشاره کردم تمام سایت های بانکی کشور مجهز به پروتکل SSL هستند که کاربران با اطمینان بیشتری تراکنش های مالی خود را انجام دهند.مسلما استفاده از این پروتکل امن باعث افزایش امنیت وب سایت شما می شود. استفاده از پروتکل HTTPS تا حدود زیادی دست هکرها را از سایت شما کوتاه می کند. البته هکرها همیشه روش های حرفه ای دیگری را برای کارشان استفاده می کنند ولی در کل HTTPS خیلی امن تر از HTTP است.
آیا SSL روی سئو سایت تاثیری دارد؟
در جواب به این سوال با صراحتا باید بگویم بله. همانطور که می دانید گوگل به آسایش کاربران خیلی اهمیت می دهد و از این رو به وب سایت هایی که برای کاربرانشان ارزش قائل هستند اهمیت بیشتری می دهد. گوگل در سال ۹۳ که الگوریتم کبوتر را معرفی کرد فاکتور مهمی را برای افزایش رنکینک وب سایت معرفی کرد. طبق گفته های گوگل وب سایت هایی که دارای پروتکل امن SSL هستند نسبت به رقبایشان در جایگاه بهتری در نتایج جست و جو قرار خواهند گرفت. البته به این موضوع هم اشاره شده است که اهمیت استفاده از پروتکل امن SSL نسبت به فاکتورهای مهم دیگری مثل محتوا بسیار پایین تر است. وب سایت های زیادی بوده اند که فقط با رعایت همین یک نکته به جایگاه ویژه ای در گوگل دست یافته اند. پس همیشه محتوا پادشاه است. این را هیچ وقت فراموش نکنید.
البته به نظر من از این یک مورد یعنی استفاده از SSL برای ارتقا سئو سایت خود صرف نظر کنید. به خاطر اینکه استفاده از این پروتکل امن باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت شما می شود. و باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که سرعت بارگذاری سایت هم در سئو مهم است. و شما با این کار ممکن است سرعت سایت خود را کاهش دهید. به نظر من سرعت سایت شما بالا باشد خیلی بهتر از این است که وب سایتتون مجهز به SSL باشد.
آیا حتما وب سایت خودمان را باید به SSL مجهز کنیم؟
خیر! استفاده از پروتکل امن برای تمام وب سایت ها الزامی نیست. به خاطر اینکه سایت هایی که پرداخت آنلاین را انجام میدهند مجهز به این پروتکل امن هستند و نیازی به این نیست که تمام سایت ها از این پروتکل استفاده کنند. مثلا همین وب سایت همیار وب نیازی به استفاده از پروتکل امن ندارد به خاطر اینکه درگاه بانکی برای خرید محصولات غیر مستقیم دارد. یعنی از یکی از سایت های واسط پرداخت آنلاین برای پرداخت ها استفاده شده است. و اطلاعات پرداخت کاربران در صفحه ی امن وب سایت شاپرک قرار می گیرد. به همین خاطر سایت هایی که این گونه هستند نیازی به استفاده از این پروتکل ندارند. از طرفی به خاطر سرعت پایین اینترنت در کشور ما استفاده از این پروتکل برای وب سایت ها که باعت کاهش سرعت بارگذاری آن ها می شود پیشنهاد نمی شود.
سخن آخر این است که اگر می خواهید برای ارتقای سئو سایت خود از SSL استفاده کنید پیشنهاد من این است که از این فاکتور صرف نظر کنید و تمرکز خود را روی موارد دیگر مثل تولید محتوای سئو شده، بهینه سازی داخلی سایت ،دریافت بک لینک های با کیفیت و … بگذارید. چون واقعا ارزش این را ندارد که با استفاده از این پروتکل سرعت سایت خود را پایین بیاورید. البته استفاده از پروتکل امن SSL برای وب سایت هایی که سبک هستند و مثلا حجم صفحه اول سایتشان ۵۰۰ کیلو بایت است مشکلی پیش نمی آورد. امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.