کشف منبع فیزیکی اضطراب در مغز
توسط boshra · منتشر شده · بروزرسانی شده

محققان در پژوهشی جدید درباره اساس عصبی اضطراب در مغز موفق به شناسایی سلولهای اضطراب واقع در هیپوکامپ شدهاند، سلولهایی که نه تنها رفتارهای مضطربانه را کنترل میکنند، بلکه میتوان آنها را با استفاده از پرتو نور کنترل کرد.
این کشف که به واسطه آزمایش روی موشها انجام گرفتهاست،میتواند امیدهای زیادی را برای درمان میلیونها نفر مبتلا به اختلال اضطراب به واسطه ابداع داروی خاموشکننده نورونهای کنترلکننده اضطراب زنده کند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در این پژوهش از تکنیکی به نام تصویربرداری کلسیم استفاده کردند، میکروسکوپی بسیار کوچک را درون مغز موش آزمایشگاهی قرار دادند تا فعالیتهای سلول درون هیپوکامپ این جانداران را در حین حرکت درون قفس بررسی کنند، قفسهایی که شبیه به مارپیچی طراحی شدهبودند که برخی از مسیرهای آن به فضاهای باز و سکوهای مرتفع منتهی میشدند و موشها را به واسطه احساس قرار گیری در معرض دید شکارچی، به اضطراب القایی دچار میشدند.
جدا از نگرانی درباره ایمنی دیوارها،در مغز موشها رویدادی دیگر نیز رخ میداد، زمانی که محققان سلولهای بخشی از هیپوکامپ به نام CA1 را بررسی میکردند متوجه شدند این سلولها در زمان اضطراب موشها فعال میشوند و هرچه شدت اضطراب بیشتر باشد، شدت فعالیت سلولها نیز افزایش پیدا میکند.
برایند فعالیت این سلولها به هیپوتالاموس میرسد، منطقهای از مغز که در میان دیگر فعالیتهایش به تنظیم هورمونهای کنترل کننده احساسات مشغول است. از آنجایی که این رویدادها مختص موشها نیست و در انسانها نیز رخ میدهد، محققان فرض را بر این گذاشتهاند که نورونهای اضطراب میتوانند بخشی از ساختار زیستی انسان نیز باشند.
محققان با استفاده از تکنیکی به نام اپتوژنتیک، پرتو نوری به سلولهای CA1 تاباندند و توانستند سلولهای اضطراب را خاموش کرده و فعالیتی از سر امنیت و اعتماد به نفس را در موشها ایجاد کنند. این کلید کنترل کننده عملکرد معکوس نیز دارد و محققان میتوانند با تحریک سلولها فعالیت مضطربانه را در موشها افزایش دهند.
مرحله بعدی این پژوهش، یافتن سلولهای مشابه در مغز انسان خواهد بود، و براساس شباهتهایی که میان مغز موشها و انسان کشف شدهاست،احتمال یافتن این سلولها در مغز انسن نیز بسیار بالاست