کشف یک سیاره جدید توسط محققان هندی

گروهی از دانشمندان یک سیاره جدید کشف کرده‌اند که این سیاره در اطراف ستاره میزبان که حدود ۶۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد، می‌چرخد.  به گفته‌ دانشمندان، این سیاره به دور یک ستاره شبیه به خورشید در حال چرخش است و هر بار چرخش به دور این ستاره ۱۹٫۵ روز طول می‌کشد. این به این معنی است که این سیاره فاصله‌ بسیار کمی با ستاره میزبان خود دارد.

دانشمندان “مرکز تحقیقات فیزیک” در شهر احمدآباد هند، این سیاره کشف شده را یک سیاره کوچک‌تر از زحل و بزرگ‌تر از نپتون توصیف کرده‌اند. وزن این سیاره حدود ۲۷ برابر جرم زمین است و اندازه آن شش برابر شعاع زمین است.

این کشف یک پیشرفت بزرگ در زمینه اکتشافات فضایی برای هند است. مهم‌تر از همه، کشف این سیاره جدید می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا به طور کامل ساختار سیارات فراخورشیدی را که بسیار به خورشید نزدیک هستند درک کنند. محققان این سیاره جدید را ” EPIC 211945201b” یا ” K2-236b” نامیده‌اند.

 

بر اساس نتایج اولیه دانشمندان، دمای سطح سیاره EPIC حدود ۶۰۰ درجه سلسیوس است زیرا این سیاره بسیار به ستاره میزبان خود نزدیک است. به دلیل دمای بالای این سیاره احتمال حیات در آنجا غیر ممکن است. با توجه به فاصله زمین از خورشید (۱۴۹٫۶ میلیون کیلومتر) دانشمندان تخمین می‌زنند که این سیاره حدود ۷ برابر نزدیک‌تر از زمین به خورشید باشد.

سیاره EPIC شامل عناصر سنگین مانند یخ، سیلیکات و آهن است. مجموع جرم این عناصر در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد جرم کل EPICمحاسبه شده است.

دانشمندان اندازه این سیاره را توسط یک یک ابزار به نام “طیف‌سنج پاراس″ (PARAS spectrograph) اندازه گیری کرده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *