خاصیت بی‌نظیر چای سبز ماچا

در مطالعه‌ای که بر روی موش‌ها انجام شده است، گروهی از دانشمندان دانشگاه کوماموتو ژاپن، نشان داده‌اند که پودر چای سبز ماچا دارای تاثیرات قوی و ضداضطرابی است. آن‌ها دریافته‌اند که فعال شدن گیرنده‌های «دوپامین D1» و «سروتونین ۵-HT1A» در این تاثیر نقش عمده‌ای دارد.
چای ماچا در حقیقت پودر برگ درختان چایی است که به‌صورت ویژه رشد داده شده‌اند. برای تولید چای ماچا، بوته‌های چای در سایه‌ی ۹۰ درصدی رشد می‌کنند و سپس برگ‌های آن‌ها با استفاده از آسیاب‌های سنگی تبدیل به پودر چای می‌شود. برای تهیه‌ی چای ماچا باید پودر چای را مستقیماً درون آب داغ ریخت. این نوشیدنی در ژاپن بسیار مرسوم است.
در سال‌های اخیر، چای ماچا در دنیا گسترش یافته است؛ زیرا از آن به‌عنوان مکمل رژیم‌های غذایی و یا طعم‌دهنده‌ی مواد غذایی استفاده می‌شود. دکتر «یوکی کورائوچی» از دانشگاه کوماموتو و همکارانش، می‌گویند: «در این مطالعه ما تاثیرات ضداضطرابی چای ماچا را با استفاده از آزمون هزارتوی ارتقا یافته «EPM» در موش‌های سالم بررسی کردیم. علاوه بر این ما بر روی سیستم‌های دوپامین و سروتونین مغز تمرکز کردیم و مشارکت گیرنده‌های دوپامین D1 و سروتونین ۵-HT1A در اثر ضداضطرابی خود چای ماچا و محتوای آن‌را نیز بررسی کردیم.»
دکتر کورائوچی و همکارانش با استفاده از آزمون EPM دریافتند که دریافتند چای ماچا و ترکیبات از طریق دهان در موش‌ها از اضطراب آن‌ها می‌کاهد. آن‌ها می گویند: «وقتی که خاصیت ضداضطراب ترکیبات مختلف چای ماچا را ارزیابی کردیم، دریافتیم که اگر به جای آب داغ از اتانول ۸۰ درصد استفاده کنیم، شیره‌ای که از چای استخراج می‌شود خاصیت ضداضطرابی قوی‌تری دارد. به عبارت دیگر ترکیباتی از چای که در آب قابل حل نیستند به نسبت ترکیبات قابل حل در آب، اثر ضداضطرابی بیشتری دارند.»
آنالیزهای دارویی بیشتر بر روی این چای نشان داد که ماچا و شیره‌های حاصل از آن می‌توانند با فعال کردن گیرنده‌های دوپامین D1 و سروتونین ۵-HT1A باعث کاهش اضطراب شوند. دکتر کورائوچی می‌گوید: «تحقیقات بیشتری باید انجام شود، ولی تحقیقات ما نشان می‌دهد که این چای مزایای زیادی برای بدن دارد. ما امیدواریم تحقیقات ما منجر به بالا رفتن سلامت جهانی شود.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *