دانشمندان موفق به ساخت ماشین زمان شدند

سرطان

سرطان

دلیل اینکه سرطان پانکراس تا این حد کشنده است، در رشد سریع و پنهانی آن نهفته است. اکنون دانشمندان دانشگاه پردو، ماشین زمانی طراحی کرده‌اند که می‌تواند روند پیشرفت سرطان را قبل از اینکه در کل پانکراس منتشر شود، معکوس ‌کند.

این یافته‌ی جدید، احتمال طراحی روش جدید ژن درمانی و داروهای جدید را افزایش می‌دهد و نشان می‌دهد که می‌توان سلول‌های سرطانی را به وضعیت اولیه‌ی آن‌ها برگرداند. ماشین زمان ساخته شده توسط دانشمندان ساختار پانکراس انسان را به همان صورت زنده‌ی آن شبیه‌سازی می‌کند و ساختار تولید شده به این روش امکان ترشح آنزیم‌های اصلی را دارند و می‌توانند روده‌ی کوچک را مملو از آنزیم‌های مورد نیاز کنند.

سرطان پانکراس زمانی ایجاد می‌شود که التهابی مزمن در اثر جهش‌های ژنتیکی رخ دهد و باعث شود آنزیم‌های هضم‌کننده‌ی غذای موجود در روده، خود پانکراس را هضم کنند. اگر راهی وجود داشته باشد که بتوان در زمان به عقب برگشت و سلول‌های سرطانی را از تولید آنزیم‌های مضر منصرف کرد، می‌توان پانکراس را به وضعیت اولیه‌ی خود برگرداند.

دانشمندان دانشگاه پردو به مدت یک دهه ژن «PFT1a» را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که این ژن می‌تواند کلید برنامه‌ریزی صحیح سلول‌های پانکراس باشد. توسعه‌ی عادی سلول‌های پانکراس به این ژن وابسته است و اگر شخصی این ژن را نداشته باشد، توسعه‌ی پانکراس وی دچار مشکل می‌شود. بنابراین اگر بتوان عملکرد این ژن را در سلول‌های سرطانی پانکراس به حالت اولیه‌ی خود برگرداند، می‌توان آن‌ها را درمان کرد.

دانشمندان نظریه‌ی خود را بر روی مدل‌های زنده، مورد آزمایش قرار دادند تا مطمئن شوند که نظریه‌ی مورد نظر که عملکرد ماشین زمان را دارد، به صورت واقعی کار می‌کند. ایجاد سرطان پانکراس در موجودات زنده و روند درمان آن مدت زیادی از وقت دانشمندان را می‌گیرد و به همین خاطر آن‌ها تصمیم گرفتند آزمایش خود را در مقیاس سلولی انجام دهند. در واقع آن‌ها سلول‌های سرطانی پانکراس را درون لوله‌ی آزمایش مورد بررسی قرار دادند و روش درمان مورد نظر را امتحان کردند.

تزریق ژن PFT1a بر روی سلول‌های سرطانی در حضور ترکیبات آنتی‌بیوتیک باعث شد سلول‌ها مجدداً آنزیم‌های اصلی را بسازند و در واقع از حالت سرطانی بودن خارج شوند. در این وضعیت نه تنها سلول‌های سرطانی مجدداً برای تولید آنزیم برنامه‌ریزی شدند، بلکه مشخص شد که می‌توان آزمایش‌های مربوط به سرطان را بر روی مدل‌های انسانی درون لوله‌ی آزمایش نیز انجام داد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *