دایناسورها در چه فصلی از سال منقرض شده‌اند؟

شاید روزی برسد که بتوانیم سالگرد انقراض دایناسورهای غیرپرنده را جشن بگیریم و یا برای آن‌ها عزاداری کنیم. این سالگرد همان روزی است که یک سیارک به زمین برخورد کرده است و با از بین رفتن دایناسورها فضا برای زندگی انسان‌ها مهیا شده است.

دانشمندان اکنون با مطالعات دقیق دریافته‌اند که این سیارک در چه فصلی از سال به زمین برخورد کرده است. بر اساس این مطالعات، به‌نظر می‌سد برخورد این سیارک در فصل بهار رخ داده است.

در سالی که گذشت، دیرین‌شناسان شواهد زیادی کشف کردند که همگی نشان می‌دادند برخورد سیارک چیکشولوب در فصل بهار یا تابستان نیمکره‌ی شمالی زمین رخ داده است.

طی این برخورد پنجمین انقراض بزرگ بر روی زمین رخ داده است. اکنون تیم جدیدی از محققین با استفاده از یکی از نشانگرهای مورد استفاده در تحقیقات قبلی ثابت کرده‌اند که برخورد چیکشولوب در فصل بهار رخ داده است. مجله‌ی Nature نتیجه‌ی این تحقیق جدید را چاپ کرده است.

در این مطالعه‌ی جدید، از رسوبات تانیس در داکوتای شمالی آمریکا به‌عنوان یکی از خاق‌العاده‌ترین سایت‌های فسیلی استفاده شده است. در این رسوبات اسکلت بسیاری از حیوانات دفن شده است که به نظر می‌رسد به خاطر سونامی‌های رخ داده پس از برخورد سیارک مُرده‌اند.

در تحقیقات سال گذشته، دانشمندان دریافته‌ بودند که در بین حیوانات دفن شده در رسوبات تانیس ماهی نیز وجود دارد.

ماهی‌های مُرده درون آبشش خود ذرات کروی ناشی از برخورد سیارک را داشته‌اند، ولی در سیستم گوارش آن‌ها این ذرات وجود نداشته است. این شواهد نشان می‌دهد که ماهی‌ها در اثر برخورد سیارک به سرعت مُرده‌اند و چیز دیگری به سیستم گوارش آن‌ها راه نیافته است.

از روی استخوان‌های حیوانات دفن شده می‌توان نرخ رشد استخوان‌ها و فصل رشد آن‌ها را حدس زد؛ زیرا استخوان‌ها بسته به فصل با رنگ‌های مختلفی رشد می‌کنند.

علاوه بر رنگ استخوان‌ها، چگالی و حجم استخوان‌های رشد یافته نیز بسته به فصل متفاوت است. ایزوتوپ‌های کربن نیز شواهدی از رژیم غذایی حیوانات در زمان مُردن را برملا می‌کنند. این داده‌ها نشان از دقت اندازه‌گیری‌ها دارد و همگی نشان می‌دهند که مرگ حیوانات در فصل بهار رخ داده است.

قبل از اینکه سایت تانیس و رسوبات آن کشف شود، مطالعات گذشته نشان داده بودند که چیکشولوب در ماه تیر با زمین برخورد کرده است. محققین در نظر دارند از اطلاعات مطالعات گذشته استفاده کنند و ماه دقیق برخورد چیکشولوب را پیدا کنند تا شاید در آینده بتوانند روز دقیق آن‌را نیز کشف کرد.

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. Helen گفت:

    عالی من خودم با اینکه دخترم ولی به این چیزا خیلی علاقه دارم و دوست دارم خیلی بیشتر بدونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *