دایناسوری با چهره‌ای عجیب

از روی فسیل‌هایی که در پارک ملی بیگ بند ایالت تگزاس آمریکا کشف شده‌اند، دیرین‌شناسان یک گونه‌ی جدید از دایناسورهای «هادروسارید» را شناسایی کرده‌اند. نام این گونه‌ی جدید را «آکویلارینوس پالیمنتوس» گذاشته‌اند.
پالیمنتوس به گروه دایناسورهای هادروساریدها یا دایناسورهای فَک اردکی تعلق دارد. این گروه، دایناسورهای گیاهخوار از عصر کرتاسه بوده‌اند. بقایای فسیل‌شده‌ی این گونه‌ی جدید در سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ در تاسیسات آگوجا در جنوب غربی تگزاس کشف شده است. این فسیل‌ها توسط دانشمندان دانشگاه صنعتی تگزاس و دانشگاه بارسلونای اسپانیا آنالیز شده‌اند. دانشمندان می‌گویند: «هادروساریدها معمول‌ترین دایناسورهای گیاهخوار در اواخر عصر مزوزوئیک بوده‌اند و همه‌ی آن‌ها پوزه‌های مشابهی داشته‌اند. جلوی فَک آن‌ها به شکل U بوده است تا برای خوردن گیاهان مناسب باشد. پوزه‌ی برخی از گونه‌ها عریض‌تر بوده است، ولی تا وقتی که پالیمنتوس کشف نشده بود، شواهدی درباره‌ی اشکال مختلف و در نتیجه خوراکی‌های متفاوت دایناسورهای فَک اردکی مشاهده نشده بود.»
فَک پایین پالیمنتوس حالتی مانند W دارد و به این ترتیب، سطح صاف‌تر و عریض‌تری ایجاد می‌کند. دکتر «آلبرت مارکز» دیرین‌شناس از دانشگاه بارسلونا، می‌گوید: «این حیوان جدید یکی از هادروساریدهای اولیه است و بنابراین می‌تواند به ما در درک چگونگی و دلیل ایجاد این شکل متفاوت بر روی آن‌ها اطلاعات مفیدی ارائه کند. همچنین می‌تواند به ما بگوید که این گروه از دایناسورها در ابتدا در کجا تکامل یافته‌اند و از کجا مهاجرت کرده‌اند. وجود این گونه از دایناسورها شواهدی محکم برای پشتیبانی از نظریه‌ای است که عنوان می‌دارد که این گروه از دایناسورها در نواحی جنوب شرقی ایالات متحده، شروع به رشد کرده‌اند.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *