دستور تهیه رقایب حلوا؛ حلوای خوشمزه و سنتی رشت

حلوای آرد گندم

طرز تهیه حلوای رقایب گیلانی خوشمزه

رقایب حلوا یا حلوای تخم گشنیز یکی از حلواهای سنتی رشت و استان گیلان است که طعمی متفاوت و دلپذیر دارد.

رقایب حلوا یا حلوای رقایب به نام حلوای تخم گشنیز هم شناخته می شود ، حلوا رقایب ، یکی از حلواهای سنتی استان گیلان به خصوص شهر رشت است.

برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سنگک استفاده نمایید که کمی تیره و زبر است ولی آرد سفید را هم میتوانید به جای آن استفاده کنید.

البته امروزه اغلب برای تهیه حلوا از آرد سفید استفاده می شود تا حلوا رنگ و روی زیباتری داشته باشد.

 

حلوای تخم گشنیز را میتوانید به سلیقه خودتان با خلال پادام و پودر پسته تزئین نمایید.

یکی از روش های سنتی برای سرو حلوا رقایب ، بعد از خاموش کردن حرارت ، اضافه کردن خلال بادام به حلوا و ورز دادن آن است.

 

رقایب حلوا گیلانی

مواد لازم رقایب حلوا گیلانی

شکر ۱ لیوان

آب ۱ و ۱/۲ لیوان

گلاب ۱/۳ لیوان

زعفران آب کرده ۵ قاشق غذاخوری

پودر هل ۱/۴ قاشق چای‌خوری

روغن مایع ۱ لیوان ( ابتدا داغ شده و پس از تفت دادن آرد به آن اضافه می‌شود )

آرد سفید یا آرد سنگک ۲ لیوان

کره ۵۰ گرم ( پس از اضافه کردن همه مواد به آرد به آن اضافه می‌شود)

تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه رقایب حلوا گیلانی

برای تهیه شیره حلوا، شکر ، آب ، گلاب ، زعفران و هل را در قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و ۵ دقیقه بجوشانید.

روغن در کاسه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.

آرد را ۲ بار الک کنید و در قابلمه ای روی حرارت مرتب هم بزنید و تفت دهید تا کرم رنگ شود.

 

روغن داغ را به آرد اضافه نموده مخلوط کنید تا آرد طلایی رنگ شود.

تخم گشنیز را هم به آرد اضافه کرده و مخلوط نمایید.

حرارت را کم کنید و شیره داغ را به آن اضافه نمایید و هم بزنید یکدست شود.

کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و وسط ظرف جمع شود و روغن بیندازد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *