هشدار استیون هاوکینگ در مورد آینده زمین

 

استیون هاوکینگ در یک برنامه مستند با عنوان Favorite Places، هشداری جدید در مورد آینده بشریت و سیاره زمین داده و به موارد بسیار جالبی در این زمینه اشاره کرده است.

آینده بشریت بخشی از موضوع قسمت دوم مستند تهیه‌شده با حضور دانشمند معروف، استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) بوده که مباحث جالبی در آن موردتوجه قرار گرفته است.

این برنامه که برنده جایزه امی هم شده است،‌ “Favorite Places” نام داشته و در آن نظراتاستیون هاوکینگ، به کمک جلوه‌های ویژه، در مورد مباحث بزرگی همچون اعماق فضا، سیارات اطراف ما و منظومه خورشیدی مطرح می‌شود. در قسمت دوم مستند هم که از وب سایت CuriosityStream.com پخش می‌شود، هاوکینگ در فضاپیمایی از کنار استراحتگاه بچگی‌اش در دورست (Dorset) انگلستان عبور کرده و جایگاه انسان در کیهان و دلایل مساعد بودن شرایط برای حیات در این منظومه را بررسی می‌کند.

تاریکی آینده بشریت از دید هاوکینگ

این دانشمند برجسته پس از عبور از دورست به سیاره زهره سفر کرده و به وسیله تکنیک‌های شبیه‌سازی، شرایط مخصوص اتمسفر این جرم آسمانی که باعث تبدیل شدن گازهای جو به مایعی فوق بحرانی شده را نشان می‌دهد. استیون هاوکینگ می‌گوید که زهره نمونه‌ای بارز از شرایط سخت به وجود آمده با افزایش بیش از حد گمایش ناشی از گازهای گلخانه ای است و اگر میزان کربن دی اکسید و سایر گازهای مشابه در زمین هم از مقدار بحرانی فراتر رود، شاهد تبدیل شدن شرایط اتمسفر زمین به جو زهره خواهیم بود.

oldvenus

تصویری خیالی از سیاره زهره در ۴ میلیارد سال پیش

دانشمندان ناسا (NASA) میگویند که زهره در ۴ میلیارد سال پیش محل بسیار مناسب‌تری برای میزبانی حیات بوده و آب مایع در آن وجود داشته است؛‌ با این حال وقوع گرمایش شدید، اقیانوس‌های سیاره را از بین برد و دمای سطح آن را به ۴۶۲ درجه سلسیوس رساند.

تحقیقی در سال ۲۰۰۲ به چاپ رسید که بر اساس نتایج آن می‌توان گفت که تبخیر اقیانوس‌های زهره باعث پیدایش لایه‌ای برای جلوگیری از خروج گرما در اتمسفر سیاره شد و بالا رفتن دما را سرعت بخشید. بر طبق صحبت‌های هاوکینگ، تحلیل  این جرم آسمانی به خوبی شرایط لازم برای میزبانی شکل پیچیده‌ای از حیات در یک سیاره را مشخص می‌کند و نتایج افزایش گازهای گلخانه ای و تاثیر آن بر آینده بشریت به خوبی با این مثال قابل‌بررسی است.

تولد ستاره‌ها در جهان هستی

در ادامه مسیر نوبت به سفر در سطح خورشید می‌رسد و هاوکینگ کمی بعد از نمایش جوشش هسته‌ای اتمسفر این ستاره زندگی بخش، تولد ستاره‌‌ها در اعماق فضا را که به کمک تصاویر تلسکوپ فضایی هابل در دهه ۹۰، برای بیننده توصیف می‌کند.

Stephen-Hawking-Favorite-Place-Photo

این دانشمند برجسته می‌گوید که برای به وجود آمدن خورشید و سیاره‌هایی مانند زهره و زمین، نسلی از ستاره‌های غول‌آسا پیش از ما متولد شدند و از بین رفتند و تقریبا ۷ میلیارد سال برای این اتفاقات زمان صرف شد؛ خورشید کمی بیشتر از ۴٫۵ میلیارد سال عمر داشته و از آغاز کل جهان، ۱۳٫۷ میلیارد سال می‌گذرد.

جالب است بدانید که استیون هاوکینگ در کنار هشدار به تصمیم گیرندگان در مورد آینده بشریت و فعالیت‌های علمی پیچیده و گسترده،‌ در حال حمایت از پروژه‌ای به نام “Breakthrough Starshot” بوده که بر روی ساخت فضاپیماهای فوق کوچک متمرکز است. به کمک چنین تجهیزاتی امکان اکتشافات بیشتر اعماق فضا وجود خواهد داشت و اطلاعات شگفت‌انگیزی در مورد کیهان در اختیار ما قرار خواهد گرفت.

به نقل از gadgetnews

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *