گشودن تابوت فرعون؛ چرا دیگر خبری از طلسم نیست؟

شهابسنگ خنجر فرعون

فرعون

شاید تا کنون خبرهایی زرد پیرامون طلسم مقبره‌ی فراعنه شنیده باشید، چیزی که به‌نام «نفرین فرعون» نیز از آن یاد می‌شود. در همین ابتدا باید گفت که در دنیای علم، این مورد بی‌اعتبار است و شاید نتوانید دانشمندی باستان‌شناس را بیابید که به این خرافه اعتقاد داشته باشد.

مستندهای زیادی توسط شبکه‌های طرفدار تئوری توطئه ساخته شده که در آن به رخدادهای پس از گشودن تابوت فرعون‌ها پرداخته باشد. در این مطلب قصد داریم این مورد را واکاوی کنیم.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاکنون هزاران مقبره در مصر کشف شده‌اند که قدمت آن‌ها به هزاران سال پیش می‌رسد، اما تعداد بسیار اندکی از آن‌ها متعلق به فرعون‌ها یا مقام‌های بلندپایه‌ی مصری باستان بوده است و از آن جالب‌تر اینکه تنها یکی از این مقبره‌ها که در آن جسد مومیایی شده وجود داشته، متعلق به یک فرعون بوده است و دیگر مقبره‌های فراعنه خالی یافت شده‌اند، چرا که در طول تاریخ توسط دزدان غارت شده بودند. پس تمامی اخبار پیرامون طلسم و نفرین مقبره‌ها، محدود به یک کشف می‌شود.

در سال ۱۹۲۲ میلادی مقبره‌ی فرعون توت‌عنخ‌آمون توسط «هاوارد کارتر» تیم چند نفره‌اش کشف شد و تمامی نگاه‌ها و اخبار به مصر جلب شد. در فاصله‌ی چهارماه تا حدود یک سال و پنج‌ماه بعد پس از این کشف، اتفاقاتی نظیر مرگ سرمایه‌گذار کشف براثر حشره‌گزیدگی و مرگ یک بازدیدکننده بر اثر بیماری افتاد که مردم عادی آن‌را به نفرین فرعون نسبت دادند. اما این پایان شایعه‌سازی‌ها نبود و تا ده سال پس از کشف که کارتر بر اثر حمله‌ی قلبی درگذشت، همچنان نفرین فرعون عامل مرگ او نزد عام شناخته می‌شد.

اما دلیل این رفتار نزد عام چیست؟

دو عامل اصلی وجود دارد؛ یکی اینکه اغلب مردم علاقه‌مندند چیزهایی را بشنوند که دوست دارند؛ چیزهایی که هیجان داشته باشد و برای پذیرش آن نیاز به تفکر کمی داشته باشند. به این مورد «اصل علاقه به چرندیات» می‌گویند.

دوم اینکه اغلب انسان‌ها خبرهای رسمی را کمتر دنبال می‌کنند و اغلب دسترسی آن‌ها به رسانه‌های به اصطلاح زرد است که برای جذب مخاطب اخبار را به‌گونه‌ای دیگر تحریف و منتشر می‌کنند تا مخاطب از آن خوشش بیاید؛ تغییر اصل ماجرا نیز اصلا برای ناشر اهمیت ندارد.

در این ویدئو گشودن تابوتی را می‌بینید که در آن یک مومیایی قرار دارد؛ هنوز از ماهیت صاحب اصلی این مومیایی اطلاعات دقیقی به‌دست نیامده، اما یا یک فرعون است یا یک مقام بلندپایه حکومتی در مصر باستان. جالب اینکه با گذشت چند سال از این ویدئو خبری از نفرین یا طلسم نیست!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *