۱۲ دستور غذا با نخود فرنگی که باید امتحان کنید

میگوپلو با نخود فرنگی

نخود فرنگی یکی از حبوبات خوشمزه و بسیار مفید برای سلامت است که خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد که میتواند در ترکیب انواع غذاها از استفاده کرد.

نخود فرنگی یا نخود سبز یکی از حبوبات خوشمزه و مفید برای سلامت است. نخود فرنگی را میتوانید به صورت خام ، پخته یا کنسروی استفاده نمایید.

گنجاندن نخود فرنگی در رژیم غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن ، کاهش اختلالات معده ، بهبود دستگاه گوارش ، بهبود قند خون ، پیشگیری از چین و چروک های پوستی ، پیشگیری از آلزایمر ، پیشگیری از پوکی استخوان و سرطان معده می شود.

از نخود سبز میتوانید در ترکیب انواع غذاهای خوشمزه استفاده کنید. در ادامه مقاله  طرز تهیه انواع غذ با نخود فرنگی را با شما در میان می گذاریم.

 

سوپ نخود فرنگی و برنج

مواد لازم سوپ نخود فرنگی و برنج

برای ۴ نفر

زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

زمان پخت : ۴۰ دقیقه

برنج ۱ پیمانه

سینه مرغ ریش شده ۱/۲ پیمانه

نخود فرنگی نصف پیمانه

پیاز ۱ عدد

کره ۱ قاشق غذا خوری

نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه سوپ نخود فرنگی و برنج

سینه مرغ را همراه با پیاز و کمی آب بپزید و سپس استخوانش را جدا کرده و به قابلمه برگردانید.

نخود فرنگی و برنج را به همراه آب مرغ در قابلمه بریزید و بپزید تا له شوند.

کره و نمک را اضافه کنید و سپس سوپ را در غذاساز میکس کرده به همراه لیموترش سرو نمایید.

 

خورش نخود فرنگی با مرغ

مواد لازم خورش نخود فرنگی با مرغ

برای ۶ نفر

زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

زمان پخت : ۱ ساعت

نخود فرنگی ۵۰ گرم یا یک چهارم پیمانه

روغن زیتون ۳ قاشق سوپ خوری

پیاز یک عدد بزرگ ( ریز خرد شود )

تکه های مرغ بدون استخوان ۴۵۰ گرم

آب مرغ یک و نیم پیمانه

زردچوبه یک قاشق چای خوری

پودر دارچین نصف قاشق چای خوری

جوز هندی رنده شده یک چهارم قاشق چای خوری

نعنا خشک ۲ قاشق سوپ خوری

بادمجان ۲ عدد ( نگینی خرد شود )

گوجه فرنگی متوسط ۸ عدد ( نگینی خرد شود )

سیر ۲ حبه ( رنده شده )

نمک و فلفل به میزان لازم

برگ نعنا چند عدد برای تزیین

طرز تهیه خورش نخود فرنگی با مرغ

نخود فرنگی ها را در قابلمه بریزید و با کمی بجوشد.

یک قاشق روغن زیتون را در تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و پیاز خرد شد را به تابه اضافه کرده سرخ کنید.

تکه های مرغ را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم نیم پز شود.

 

آب مرغ ، زردچوبه ، دارچین ، جوز هندی و نعنا را به نخود فرنگی نیم پز اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید و به مدت ۱ساعت دیگر بپزید.

باقیمانده روغن را در تابه بریزید روی حرارت بگذارید داغ شود . بادمجان خرد شده را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه تفت دهید سپس گوجه فرنگی و سیر را اضافه کنید و حرارت دهید و کنار بگذارید و بعد از ۱ ساعت به همراه مرغ پخته شده به خورش اضافه کنید و ۴۵ دقیقه دیگر بپزید.

 

ماکارونی با سس نخود فرنگی

مواد لازم پاستا نخود فرنگی

برای ۶ نفر

زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

زمان انتظار : ۲۰ دقیقه

پاستا ۵۰۰ گرم

نخود فرنگی ½۱ پیمانه

پنیر پارمزان ¼ پیمانه

پنیر رومانو ¼ پیمانه

سیر ۲ حبه

پیاز ۳ عدد

هویج ۱ عدد

رب گوجه فرنگی ۵ قاشق غذا خوری

روغن زیتون بکر ۳ قاشق غذا خوری

نمک ۱ قاشق چای‎ خوری

فلفل سیاه تازه ۱ قاشق چای‎ خوری

جعفری خشک شده ۱ قاشق چای‎ خوری

مرزه خشک شده ۱ قاشق چای‎ خوری

آویشن ½ قاشق چای ‎خوری

 

طرز تهیه ماکارونی با سس نخود فرنگی

پاستا را کمی نمک در آب در حال جوش بریزید و مطابق دستور پشت بسته بپزید آبکش کنید.

برای تهیه سس پاستا ، پیاز را خرد کرده با روغن زیتون تفت دهید تا سبک شود.

سیر خرد شده را به پیاز اضافه کرده مخلوط نمایید.

هویج خرد کرده را اضافه کرده تفت دهید تا کمی نرم شود.

 

۵ قاشق رب اضافه کرده مخلوط نمایید و تفت دهید تا بوی خامی اش گرفته شود.

۲ لیوان آب به سس اضافه کرده و اجازه دهید مواد سس خوب بپزند.

سس که غلیظ شد ، مرزه ، جعفری و آویشن را اضافه کنید.

نخود فرنگی را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه بپزید و با پاستا مخلوط کرده و سرو نمایید و رویش پنیر پارمزان و رومانو بپاشید.

 

املت نخود فرنگی

مواد لازم املت نخود فرنگی

برای ۱ نفر

زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

زمان پخت : ۳۰ دقیقه

نخود فرنگی نیم پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

گوجه فرنگی متوسط ۲ الی ۳ عدد

رب گوجه فرنگی به میزان لازم

روغن حیوانی یا کره ۱ قاشق چای خوری

جعفری خرد شده به میزان دلخواه

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه املت نخود فرنگی

نخود فرنگی را جداگانه با آب بپزید.

گوجه ها را پوست بگیرید و به قطعات ریز خرد کنید و روی حرارت بگذارید. رب گوجه و نمک را اضافه کرده مخلوط نمایید.

زمانی که آب گوجه تبخیر شد ، نخود فرنگی را اضافه کنید.

تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر بشکنید و هم بزنید.

 

تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری کره به تابه اضافه کنید تا تمام سطح تابه چرب شود.

تخم مرغ ها را داخل تابه بریزید و تابه را بچرخانید تا تمام سطح تابه را بگیرد ، تخم مرغ که پخت به ظرف سرو منتقلش کنید.

مخلوط نخود فرنگی را روی نیمی از تخم مرغ بگذارید و نیمه دیگر را رویش تا بزنید و با کمی جعفری سرو کنید.

 

کتلت مرغ و نخود فرنگی

مواد لازم کتلت مرغ و نخود فرنگی

برای ۵ نفر

زمان آماده سازی : ۳۰ دقیقه

زمان پخت : ۲۰ دقیقه

نخود فرنگی ۱ پیمانه

سینه مرغ ۱ عدد

پیاز ۱ عدد

سیب زمینی ۲ عدد

هویج ۱ عدد

فلفل دلمه ای نصف عدد

جعفری خرد شده ۳ ق غ

جوش شیرین مقدار کمی

نمک ، فلفل ، آویشن و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه کتلت مرغ و نخود فرنگی

میتوانید همه مواد را داخل غذاساز میکس کنید و سپس با دست ورز دهید و ادویه ها را اضافه کرده مخلوط کنید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.

تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و مواد را به صورت کتلت فرم دهید و سرخ کنید.

 

در روش دوم میتواند نخود فرنگی ها را در آخر اضافه کنید و مخلوط نمایید تا فرمشان به هم نریزید.

تعدادی قالب را چرب کنید و داخل تابه بگذارید ، از مواد کتلت داخل قالب بریزید و با پشت قاشق صاف کنید و کمی که مواد خودش را گرفت قالب را از کتلت جدا کرده و سمت دیگر کتلت را سرخ کنید.

 

حمص نخود فرنگی

مواد لازم حمص نخود فرنگی

برای ۸ نفر

زمان آماده سازی : ۳۰ دقیقه

زمان پخت : ۳۰ دقیقه

نخود سبز تازه ۲ پیمانه

سیر ۳ حبه

روغن زیتون ¼ پیمانه

آب لیموی تازه ۲ قاشق غذا خوری

نمک ۱ قاشق چای خوری

فلفل سیاه تازه آسیاب شده ½ قاشق چای خوری

نان باگت فرانسوی ۱۶ برش

جعفری خرد شده برای طعم دادن

طرز تهیه حمص نخود فرنگی

داخل قابلمه ای متوسط به اندازه ۱٫۵ سانت آب بریزید و روی حرارت بگذارید به جوش بیاید. نخود سبزها را داخل سبدد بریزید روی قابلمه قرار دهید به طوری که بالای آب قرار بگیرد و در قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه نخود سبزها را با حرارت ملایم بخار پز کنید.

نخود سبز بخارپز شده را به همراه سیر ، یک چهارم فنجان روغن زیتون ، آبلیمو ، نمک و فلفل داخل غذاساز پوره کنید. در صورت نیاز نصف فنجان آب را به مواد اضافه کنید تا رقیقتر شود و با جعفری تزئین نمایید.

 

راویولی نخود فرنگی

مواد لازم راویولی نخود فرنگی

روغن زیتون ۳ قاشق غذا خوری

پیازچه ۳ ساقه

سیر له شده ۱ حبه

نخود فرنگی ¼ ۲ پیمانه

سرکه سفید ¼ پیمانه + ۲ قاشق غذا خوری

خمیر راویولی به میزان لازم

تخم مرغ بزرگ ۱ عدد

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

کره ¼ پیمانه

برگ نعناع تازه ۴ عدد

 

طرز تهیه راویولی نخود فرنگی

پیازچه ها را خرد کرده با روغن زیتون تفت دهید سپس سیر له شده را اضافه نمایید و مخلوط کنید تا عطرش بلند شود. نخود فرنگی را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و تفت دید. سرکه و ۱ پیمانه آب را اضافه کنید و صبر کنید نخود فرنگی پخته شود و آبش تبخیر شود و بعد از ۱۰ دقیق که آب نخودفرنگی کشیده شد شعله را خاموش کنید و بگذارید خنک شود.

ترکیب نخود فرنگی را در غذاساز پوره کنید.

 

خمیر راویولی را آماده کنید و برش بزنید.

وسط خمیر راویولی با فاصله از کناره ها مخلوط نخود فرنگی بریزید و خمیر دیگر را رویش قرار داده و با قلم مو رویش تخم مرغ بکشید و به هم بچسبانید.

تابه ای را روی حرارت بگذارید و کره را اضافه کرده داغ که شد راویولی ها را داخلش سرخ کنید.

 

کوکو نخود فرنگی

مواد لازم کوکو نخود فرنگی

برای ۴ نفر

زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

زمان پخت : ۲۰ دقیقه

نخود فرنگی ۳۰۰ گرم

سیر ۲ حبه

سیب زمینی کوچک ۲ عدد

شوید خشک به میزان لازم

تخم مرغ ۵ عدد

آرد ۱ قاشق غذا خوری

نمک به میزان لازم

فلفل به میزان لازم

زعفران به میزان لازم

طرز تهیه کوکو نخود فرنگی

سیب زمینی ها را پوست گرفته خرد کنید و همراه با نخود فرنگی در میکسر خرد کنید.

تخم مرغ ها را به همراه آرد ف شوید ، نمک ، فلفل و زعفران به مواد میکس شده اضافه نمایید.

تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن به آن اضافه کنید و بعد از داغ شدن مواد کوکو را به تابه بیفزایید و بعد از سرخ شدن یک طرف ، سمت دیگر کوکو را هم سرخ کنید.س

 

خورش نخود سبز و شوید

مواد لازم خورش نخود سبز و شوید

برای ۶ نفر

زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

زمان پخت : ۱٫۵ ساعت

گوشت ( ماهیچه گوسفندی ) نیم کیلو

روغن ( سرخ کردنی ) ۴ قاشق سوپ خوری

پیاز ( سرخ شده ) ۴ قاشق سوپ خوری

سیر ۱ حبه

نخود سبز نیم کیلو

شوید ( ساطوری شده ) ۲ پیمانه

شکر ۱ قاشق چای خوری

ادویه ( پلویی اصفهان ) ۱ قاشق چای خوری

زعفران ( آبکرده و غلیظ ) ۱ قاشق سوپ خوری

نمک به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

 

طرز تهیه خورش نخود سبز و شوید

قابلمه را روی حرارت بگذارید و کمی روغن به آن اضافه کنید و زمانی که داغ شد گوشت خرد شده را در روغن تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد و قهوه ای شود. پیاز داغ ، سیر و ادویه خورشی را به گوشت اضافه کنید و مخلوط نمایید.

آب قلم یا آب معمولی را به قابلمه اضافه کنید و وقتی به جوش آمد در قابلمه را بگذارید و صبر کنید روی حرارت ملایم بپزد.

 

شوید را خرد کرده در روغن تفت دهید و به همراه شکر و نخود سبز به خورش اضافه کنید.

نیم ساعت آخر پخت ، نمک ، فلفل و زعفران را اضافه کرده و صبر کنید خورش جا بیوفتد.

 

فلافل نخود فرنگی

مواد لازم فلافل نخود فرنگی

نخود فرنگی ۳۰۰ گرم

سیب زمینی متوسط ۱ عدد

ادویه فلافل به میزان لازم

آرد سوخاری به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

شوید خشک ۱ قاشق غذا خوری

تخم مرغ ۲ عدد

سیر ۲ عدد

طرز تهیه فلافل نخود فرنگی

نخود فرنگی را آب پز یا بخار پز کنید و به همراه سیب زمینی پخته و سیر با میکسر پوره کنید.

نمک ، فلفل ، تخم مرغ و شوید را به مواد اضافه کنید.

تا جایی که مواد حالت منسجم پیدا کنند، آرد سوخاری به آنها اضافه کنید.

ظرفی گود را روی حرارت گذاشته و روغن بریزید و وقتی داغ شد ، فلافل ها را قالب بزنید یا با دست فرم بدهید و در روغن داغ سرخ کنید سپس روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافه اش گرفته شود.

 

پاستا نخود فرنگی

مواد لازم پاستا نخود فرنگی

نخود فرنگی ۲۸۰ گرم

پنیر پارمزان رنده شده ۱/۲ پیمانه

خامه ۳/۴ پیمانه

نمک به میزان لازم

فلفل سیاه به میزان لازم

بادام زمینی ۲ قاشق غذا خوری

آب مرغ به میزان لازم

اسفناج ۱۴۰ گرم

طرز تهیه پاستا نخود فرنگی

بادام زمینی را روی حرارت متوسط برشته کنید.

اسفناج را خرد کرده نیم پز کنید.

پاستا را با کمی روغن و نمک بجوشانید و ۵ دقیقه آخر نخود فرنگی را اضافه کنید.

آب مرغ را به همراه خامه در ظرفی دیگر حدود ۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود پنیر پارمزان را اضافه کرده ۲ دقیقه دیگر بجوشانید تا پنیر ذوب شود.

پاستا را آبکش کنید و با سس مخلوط نمایید و رویش را با اسفناج و بادم زمینی تزئین نمایید.

 

استانبولی نخود فرنگی

مواد لازم استانبولی نخود فرنگی

برنج ۲/۵ پیمانه

نخود فرنگی ۱/۵ پیمانه

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم

پیاز ۱ عدد

رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری

ادویه پلویی به میزان لازم

روغن به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه استانبولی نخود فرنگی

پیاز را خرد کرده با روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش تغییز کند.

نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه پلویی را اضافه کنید و مخلوط نمایید.

رب گوجه را اضافه کرده ۲ دقیقه تفت دهید.

 

نیم پیمانه آب جوش اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد و سس گوشت غلیظ شود.

نخود فرنگی را جداگانه با کمی آب و نمک بپزید و به مایه گوشت اضافه کنید.

برنج را آبکش کنید و به صورت لا به لا با مواد داخل قابلمه بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم دم بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *