آیا ADHD و سندرم تورت با هم ارتباط دارند؟

سندرم پیش از قاعدگی

علائم سندرم تورت، تیک های کلامی و یا حرکتی مثل چشمک زدن، حرکات چهره ای، ادا در آوردن، سرفه کردن و خمیازه کشیدن می باشد. سندرم تورت، نوعی تیک شدید است.

شایع ترین شکل این اختلال، تیک ساده است که فقط شامل یک تیک مثل چشمک زدن یا سرفه کردن می باشد. هر چند تعداد کمی از بچه ها به سندرم تورت مبتلا هستند ولی اغلب افراد مبتلا، علائم ADHD را نیز نشان می دهند.

همبودی این دو اختلال حدود ۹۰% گزارش شده است. با وجود این که تعداد کمی از افراد ADHD مبتلا به سندرم تورت هستند ولی بروز تیک های ساده در آنها بسیار شایع است. ADHD و تیک در یک محدوده سنی بروز می کنند و ۵۰% از کودکان ADHD همزمان علائم سندرم تورت یا سایر تیک ها را نشان می دهند.

هر چند ممکن است تیک های ساده نیاز به درمان نداشته باشند ولی سندرم تورت یا تیک های چندگانه باید درمان شوند. دارو درمانی در بهبود تیک ها موثر است و در صورت همبودی تیک و ADHD می توان از یک دارو برای درمان هر دو اختلال کمک گرفت. کلونیدین و گوانفانسین در کاهش فراوانی و شدت تیک ها مفیدند.

گرچه گاهی اوقات تجویز داروهای محرک برای درمان ADHD باعث تشدید تیک ها می شوند ولی ابتلا به سندرم تورت یک عامل قطعی برای منع مصرف محرک ها محسوب نمی شود. در صورتی که تیک ها درمان شوند استفاده از داروهای محرک موجب تشدید آنها نمی شود. در صورت همبودی ADHD و تیک، استفاده از آتوموکستین به دلیل عدم تاثیر آن بر تیک ها، بهترین انتخاب دارویی محسوب می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *