تعریف و مشخصات رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی مدیترانه‌ای

امروزه متاسفانه بیشتر از یکصد نوع رژیم غذایی برای وزن کم کردن و صدها رژیم دیگر برای پیشگیری و درمان بیماری ها به وسیله افراد غیر متخصص در جریان است که نه تنها دردی را درمان نمی کند بلکه موجب افزایش مشکلات می گردد.

رسانه های جمعی و سیستم اینترنتی با روان شناسی مخصوص و انگشت گذاشتن بر روی حساسیت مردم مانند کلسترول بالا، زیادی وزن و غیره رژیم هایی را که هیچ پایه علمی ندارند به مردم توصیه می کنند و متاسفانه عده ای خوش باور و خوش خیال هم باعث رونق بازار آنها می شوند و موقعی به خود می آیند که هم از نظر مادی و هم از نظر سلامتی دچار دردسر زیادی شده اند.

سالم خوردن و کم خوردن و به موقع خوردن و ورزش کردن تعریف ساده یک رژیم غذایی سالم است که اختصارا به آن اشاره می گردد.

توجه در مصرف غذاهای گیاهی:

مصرف معتدل انواع غذاهای گیاهی به صورت تازه و بدون افزاینده های غذایی مانند مواد شیمیایی و رنگ ها پایه اصلی یک رژیم غذایی سالم است. تمام غذاهایی که از پیش تهیه شده اند و بتدریج به بازار آمده و به فروش می رسند حاوی مقدار زیادی افزاینده غذایی و نمک و چربی هستند که به هیچ عنوان برای سلامتی انسان مفید نمی باشند و تا حد امکان باید از آنها دوری کرد.

توجه و دقت در مصرف آب آشامیدنی:

آب حدود ۶۰ درصد وزن بدن انسان بالغ را تشکیل می دهد و هر روز حدود ۵/۲ لیتر آب از طریق عرق، تنفس، ادرار و مدفوع از بدن خارج می شود. در ضمن هر شخصی در روز حدود نیم لیتر آب به همراه سبزیجات و میوه جات و غذا دریافت می کند. پس هنوز هر شخصی حداقل به ۲ لیتر یا ۸ لیوان آب در روز نیاز دارد که اگر به بدن نرسد اختلالات در فعالیت های بدن و سوخت و ساز بدن بوجود می آید. در ضمن نباید نوشابه های دیگر مانند چای و قهوه و نوشابه های گازدار را به حساب آب منظور نمود زیرا که حاوی مقداری کافئین هستند که خود ادرارآور است و آب بدن را به شدت دفع می کند. پس آشامیدن مقدار لازم و کافی آب در روز یکی از ضروری ترین ارکان سالم بودن است.

دوری نمودن از مصرف بی رویه چربی ها، کلسترول و نمک:

غذاهایی مانند گوشت، مرغ، زرده تخم مرغ، کره و چربی های حیوانی حاوی مقدار زیادی کلسترول می باشند که زیاده روی کردن در مصرف آنها کار خطرناکی است. غذاهای بازاری دارای مقدار زیادی نمک هستند که برای تغییر مزه و نگهداری غذا از آن استفاده می شود. مصرف این گونه مواد غذایی آن هم در درازمدت مسلما باعث دردسرهای غیر قابل جبرانی خواهد شد و سلامتی انسان را به خطر خواهد انداخت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *