به خاطر قلبتان پیاز میل کنید
پیاز از خانواده سیر است (پیاز زرد و قرمز). امروزه پیاز یکی از سبزیهای خوراکی به شمار می رود. پیاز از دوران ماقبل تاریخ به وسیله مردم مصر، روم و یونان به صورت یک ماده غذایی مورد استفاده قرار گرفته و حتی بین مصریان قدیم مورد احترام بوده است. به نظر می رسد که انسانها از زمانهای بسیار دور با این گیاه آشنا بوده اند.
امروزه پیاز یکی از سبزیجات خوراکی به شمار می رود و در تمام دنیا کشت می شود.
به طور کلی پیاز یکی از مفیدترین سبزیجاتی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و می توان گفت یکی از سبزیجاتی است که روزانه مورد مصرف قرار می گیرد.
مصریها پیاز را برای خون مفید می دانستند.
بسیاری از افراد در جایگزین نمودن نمک با چاشنیهای دیگری مانند: پیاز، موسیر، سیر، فلفل قرمز، لیموترش، سبزیهای خشک شده مانند: پونه، آویشن و نعناع موفق بوده اند.
پیاز خام دارای ویتامین C , A، انواع ویتامین B، املاح معدنی مانند گوگرد، آهن، مس، روی، فسفر، منیزیم، سدیم، کلسیم و فلوئور و فاقد چربی و کلسترول است که آن را معدنی از گنجها برای بهبود و حفظ سلامت می سازد.
پژوهشگران می گویند مصرف پیاز و سیر را می توان به عنوان شاخص شیوه زندگی سالم و بهره مندی از رژیم غذایی دارای انواع ترکیبات گیاهی ضد سرطان و بیماریهای قلبی عروقی در نظر گرفت. پیاز محافظ قلب است. مصرف پیاز به صورت تازه، خشک و حتی پخته در پیشگیری از بروز بیماریهای قلب و عروق و سکته قلبی نقش مهمی دارد.
تحقیقات بی شمار تاثیر شفابخش و معجزه آسای پیاز را به ویژه برای قلب ثابت نموده اند.
پروستاگلاندینهای موجود در پیاز باعث کاهش میزان سکته قلبی و مغزی می شود. سلنیم موجود در پیاز موجب پیشگیری از بروز نارساییهای عروق کرونر، کمک به جلوگیری از بروز سکته های مغزی و کم کردن خطرات حمله قلبی می گردد. در مورد فواید و خصوصیات پیاز مطالعه ها و بررسیهای جالب از طرف پژوهشگرها در مونیخ و وین آمده و به این نتیجه رسیده اند که پیاز یکی از مفیدترین و بهترین هدیه طبیعت به انسان می باشد.
خلاصه پژوهشها در مورد این گیاه معجزه آسا به این قرار است:
پرده بسیار نازک موجود در داخل پیاز، فشار خون را کم کرده و موجب کم شدن یا از بین رفتن انسداد رگهای خونی شده و از خطر سکته قلبی جلوگیری می کند.
مواد شیمیایی موجود در پیاز مانع انعقاد خون در رگهاست. یکی از خاصیتهای عمده پیاز کم کردن کلسترول خون و کنترل آن در بدن می باشد از خاصیتهای دیگر پیاز کم کردن وزن می باشد.
پژوهشگرها اظهار می دارند با استفاده کافی در سه وعده در روز می توان هفته ای تا یک کیلو وزن را پایین آورد. بر اساس گزارش کمیسیون کارشناسان طب گیاهی آلمان، پیاز دارای خوص پایین آورنده چربی و فشار خون است و از تجمع پلاکتها (ترومبوسیتها) جلوگیری و رگها را جوان تر می کند. سازمان بهداشت جهانی مصرف پیاز را برای نارسایی رگهای خونی سالخوردگان توصیه کرده است.
تحقیقات نشان داده است مصرف پیاز می تواند احتمال بروز تصلب شرایین را کم کند. سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده که استفاده از پیاز در ردمان تصلب شرایین توسط یافته های بالینی به اثبات رسیده است. کمیسیون کاشناسان طب گیاهی آلمان، پیاز را برای پیشگیری از بروز تصلب شرایین مناسب تشخیص داده است.
پژوهشگران انستیتو مطالعات تغذیه انگلستان متوجه شده اند پیاز حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نان کوئرستین است که می تواند از بروز التهاب در رگها و ضخیم و سفت شدن آنها در درازمدت جلوگیری کند.
این مطالعه جدید نشان داده که مواد حاصل از سوخت و ساز کوئرستین می تواند از بروز فشار خون بالا و نیز تشنگی و انسداد عروق تغذیه کننده قلب و در نتیجه سکته قلبی و مغزی پیشگیری کند. البته پژوهشگران تاکید دارند مصرف مقادیر متعادل از پیاز می تواند این اثر مفید را داشته باشد.
کوئرستین از سمی شدن کلسترول بد خون و حمله آن به شریانها جلوگیری می کند. در مطالعه ای در فنلاند مشخص گردید که کسانی که از بیوفلاوونوئیدها به ویژه کوئرستین بیشتر مصرف می کنند خطر بروز حمله قلبی کشنده در آنها بسیار کم می شود. مقدار کوئرستین در پیازهای قرمز و زرد زیاد و در پیاز سفید بسیار کم می باشد. به عقیده آنها مصرف روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم پیاز بهترین تاثیر را روی دیواره عروق دارد و مصرف بیش از این مقدار اثر آن را کم می کند.
مطالعات اخیر نشان داده اند که پیاز مانند سیر ممکن است از تجمع پلاکتها جلوگیری نماید. بر اساس گزارش میسیون کارشناسان طب گیاهی آلمان، پیاز دارای خواص پایین آورنده چربی و فشار خون است و از تجمع پلاکتها چلوگیری می کند. موارد استفاده ضد کلسترولی و قند خون برای انواع پیازها توسط تحقیقات به اثبات رسیده است.
پژوهشگران در هندوستان مشاهده کرده اند که پیاز جوشانده موجب پایین آمدن قند خون در گلوکز در بین کسانی که دچار بیماری دیابت بودند و به آنان گلوکز داده بودند، می شود.
از قدیم سیر و پیاز دشمن لخته های ناخواسته در خون به شمار آمده اند. در یک پاپیروس مصری پیاز داروی مقوی خون معرفی شده است. پزشکان آمریکایی از قدیم پیاز را تصفیه کننده خون به حساب می آوردند.
بر اساس مطالعات بالینی، پیازها مقدار چربی خون را پایین آورده و از تشکیل لخته های خونی در افراد مورد مطالعه جلوگیری می نمایند. پژوهشگران دانشگاه هاروارد به بیماران قلبی روزانه پیاز دادند و نتیجه گرفتند ماده موثر موجود در پیاز لخته شدن خون را برطرف می کند. پیاز افزایش فشار خون را کاهش می دهد مشروط بر اینکه به طور مداوم یا لااقل هفته ای یک مرتبه از آن استفاده نمایند.