خود را از چنگال افسردگی رها سازید

افسردگی

افکار منفی را از خود دور کنید هرگز اجازه ندهید افسردگی بر شما چیره شود خانم ها بیشتر از آقایان در معرض افسردگی قرار دارند افسردگی مزمن احتمال بروز مشکلات قلبی در شما را افزایش میدهد شکست و ناکامیها، تجارب ناخوشایند، ضربه های روحی شدید در کودکی و یا بزرگسالی همه زمینه ساز افسردگی هستند .

شور و نشاط آری، افسردگی هرگز!

افسردگی نوعی غم و اندوه و کاهش بیش از اندازه سطح شادمانی است که آن را با احساسات شدیدی مانند ناامیدی، اندوه و پوچی شناسایی می کنند. افسردگی قادر است افکار، احساسات، رفتار، سلامتی جسمانی و روحی را تحت الشعاع قرار دهد. افسردگی می تواند برای هر کسی به وجود آید. تقریبا ۱۵ درصد ما حداقل یک دوره افسردگی شدید را در زندگی تجربه کرده ایم که نیاز به مراقبت پزشکی داشته است. اگر چه احتمال ابتلا به افسردگی در سنین میانسالی بیشتر است.

در کشورهای توسعه یافته افسردگی بعد از بیمارهای گرفتگی سرخرگ قلبی به عنوان دومین عامل مهم مرگ زودرس و از کار افتادگی است. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا معتقدند که افسردگی در افراد مسن احتمالا با افسردگی در جوان تر ها تفاوت اساسی و ریشه ای دارد. تعداد زنانی که دچار اختلالات روحی به ویژه افسردگی می شوند بسیار بیشتر از مردان است.

افسردگی در زنان در حدود دو برابر مردان شایع است احتمال تشخیص افسردگی در زنان دو برابر بیشتر از مردان است. شاید یک علت آن این باشد که مردان کمتر افسردگی خود را گزارش کرده و به دنبال درمانی برای آن هستند. شیوه بالای افسردگی در طول عمر یک زن تا سنین کهولت ادامه می یابد. افسردگی بیماری خاموش روان است و نیز قاتلی خاموش. افسردگی اغلب به نام سرماخوردگی معمولی روان خوانده می شود.

مهم ترین انواع افسردگی عبارت اند از: افسردگی اساسی، افسردگی مزمن، اختلال در سازگاری، اختلال دو قطبی و افسردگی فصلی. اشخاصی که افسرده می شوند دست کم تا دو هفته چهار نشانه از افسردگی یا بیشتر را بروز می دهند. در افرادی که افسرده خوانده می شوند حداقل یکی از چهار نشانه باید روحیه افسردگی یا عدم به لذت زندگی باشد.

علل بروز افسردگی گوناگون می باشد مهم ترین آنها عبارتن اند از:

وراثت، محیطهای ناامن و خطرناک، انزوا و گوشه گیری، عدم تحرک بدنی و نداشتن تفریح و سرگرمی، الگوی تفکرات منفی، محیطهای آشفته مانند خشونت در خانه و روابط، درگذشت همسر، فرزند، والدین و دوستان، شرایط ناسالم اجتماعی، بیماریهای مزمن مانند سرطان، دیابت و ایدز، شکست و ناکامیها، تجارب ناخوشایند، ضربه های روحی شدید در کودکی و یا بزرگسالی، تغذیه نامناسب مانند کمبود فولات و ویتامین B۱ و یا مصرف زیاد مواد قندی و کافئین دار، ضعف شخصیت، اعتماد به نفس پایین، استفاده از الکل، مواد مخدر و دیگر داروها، در اثر مصرف برخی داروها مانند داروهای خواب آور، ضد بارداری و کاهش دهنده فشار خون بالا، تغییرات هورمونی، اختلال در تعادل انتقال دهنده های عصبی همچون سروتونین، استرس، از دست دادن حمایتهای اجتماعی در پی طلاق، دوری از دوستان، قطع رابطه و از دست دادن شغل.

افسردگی یکی از عوامل بزرگ خطر بروز و پیشرفت بیماریهای قلب و عروق می باشد. افسردگی مانند اضطراب می تواند دستگاه قلب و عروق و سلامت کلی ما را به خطر بیندازد. یکی از مهم ترین مسائلی که باید در مورد افراد افسرده مورد بررسی قرار گیرد فشارهای روحی شخص است. توجه داشته باشید که حتی حوادث مثبت و خوشایند زندگی مانند یک موفقیت چشمگیز نیز می تواند موجب هیجان و فشار روحی شود. هنگامی که بدانید فشار روحی زودگذر و موقتی است احساس بهتری پیدا می کنید.

اگر چه افسردگی می تواند یک واکنش احساسی طبیعی باشد ولی اگر طولانی و شدید باشد بیماری است. بنابراین لازم است که فرد قبل از هر چیز چنانچه حالاتش بیش از دو هفته به طول انجامید حتما با پزشک خود مشورت کند. در حدود ۹۰ درصد بیماران افسرده وقتی که از کمک بهره مند می شوند در طی سه الی شش هفته بهبود حاصل می کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *