دریافت ایزو به کمک بهترین مشاور ایزو
اگر می خواهید الزامات استاندارد های ایزو در سازمان شما به درستی پیاده سازی شود باید به دنبال بهترین مشاور ایزو باشید.
پیدا کردن بهترین مشاور ایزو کار سختی نیست فقط کافی است که چندین نکته را حین انتخاب در نظر بگیرید.
اولین مورد است که هیچ وقت هزینه را ملاک سنجش و ارزیابی خود قرار ندهید. یعنی لزومی ندارد که اگر مشاوری هزینه بیشتری می خواهد ، خدمات بهتر و ارزشمندتری را ارائه می کند. معمولا استاندارد های ایزو و خدمات آن در شرکت های مشاوره ای یکسان است مگر این که سازمانی بخواهد خلاف این موارد را ارائه کند.
دومین مورد در هنگام بستن قرار داد دقت داشته باشید که تمامی خدمات خود را در قرار داد ذکر کنند. به فرض مثال ذکر شود که ممیزی مراقبتی در چه تاریخی انجام می گیرد و زمانی که تاریخ فرا رسید شرکت مشاوره ای باید به عهد خود عمل کند.
خوش رفتاری شرکت های مشاوره ای با سازمان های درخواست دهنده می تواند دلیل دیگری بر انتخاب آن ها باشد. یعنی باید همیشه سعی شود که پاسخ تمامی پرسنلین سازمان داده شود و هر مشکلی در زمینه الزامات ایزو صورت بپذیرد به درستی پاسخ داده شود.
اما آخرین مورد برای انتخاب شرکت های مشاوره ای در زمینه علم و آگاهی آن ها به حوزه کاری شماست. برای این کار کافی است رزومه و سوابق کاری شرکت های مشاوره ای را از آنان درخواست کنید، هر چند اعتقاد داریم که هر چقدر مشاورین جوان تر باشند، انرژی بیشتر و بالاتری برای پیاده سازی الزامات ایزو و مشاوره آن را دارند ولی به هر حال برای کارهای تخصصی در خط تولید نیاز است که مشاور حداقل علمی به چگونگی کار کردن با ماشین آلات و هم چنین تعمیرات و نگهداری آن را داشته باشند.
هزینه های اخذ گواهینامه ایزو
در کل این هزینه ها را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد :
الف ) هزینه ایزو بابت مشاوره استقرار سیستم: هزینه ایزو در قسمت مشاوره بستگی مستقیم به چند عامل از جمله تجربه و صلاحیت مشاور و بزرگی سازمان مورد نظر و پیچیدگی فرآیند های آن سازمان دارد، برای یک بیزینس متوسط با حدود ۳۰ نفر پرسنل در حدود چهارونیم میلیون تومان تخمین زده میشود.
ب ) هزینه ایزو بابت اجرای استاندارد ایزو: هزینه های استقرار سیستم مدیریت ISO ۹۰۰۰ نسبت به شرایط سازمان و زیر ساخت ها و پتانسیل های موجود متغییر است . این شرایط نسبت به مواردی چون:( هزینه مجهز کردن آزمایشگاه و هزینه ابزار های کنترلی، هزینه بهبود محیط کار مانندGMP در صنایع دارویی و غذایی، هزینه کالیبراسیون ابزارهای کنترلی و هزینه پایش و اندازه گیری ، هزینه کنترل مستندات و کنترل سوابق و ایجاد و تکثیر مدارک و مستندات ) قابل برآورد هزینه است.
اگر شرکت دارای شرایط آزمایشگاهی و نیروهای با توان و قابلیت لازم باشد، این هزینه ها ناچیز خواهد بود.
ج) هزینه ایزو بابت صدور گواهینامه ایزو: هزینه ایزو در قسمت صدور گواهینامه ایزو که توسط شرکت های صادر کننده گواهینامه دریافت میشود در حدود یک و نیم میلیون تومان تا شش میلیون نسبت به شرکت صادر کننده متفاوت میباشد .
پارامترهای مهم شرکت های صادر کننده گواهینامه ایزو نسبت به خوشنامی و کشور صادر کننده و اعتبار گواهینامه است که هر کدام از این پارامترها برای مشتریان این گواهینامه جذابیت دارد .
البته هزینه های تمدید و هزینه های ارتقاء گواهینامه های ایزو در شرکت های صادر کننده گواهینامه ایزو با هم متفاوت میباشد . هزینه ایزو و تمدید شامل تمدید سالانه گواهینامه ایزو و هزینه های ارتقا که در حدود هر ۷ سال یکبار ایجاد میشود برای تغییر استاندارد به ویرایش جدید است .