چقدر باید تمیز باشیم؟ چه چیزی کثیف است؟

کاربرد خمیردندان

دانستنی های جالب درمورد کثیفی و سلامت

کودک شما شیرینی اش را روی زمین می‌اندازد. آیا شامل قانون ۵ ثانیه می‌شود یا آن را بسرعت دور می‌اندازید؟

آیا آن میکروبها در واقع می‌توانند برای کودکتان مفید باشند؟ تا حدی بله.

 باوری وجود دارد که می‌گوید قرارگیری افراد مخصوصا نوزادان و کودکان خردسال در معرض انواع مختلف میکروبها در اوایل زندگی‌شان می‌تواند از ایجاد بیماری‌هایی مانند آسم، آلرژی‌ها و دیگر بیماریهایی که بر سیستم ایمنی اثر می‌گذارند، جلوگیری کند. این نظریه که “فرضیه بهداشت” نامیده می‌شود می‌گوید بدن ما باید مبارزه کردن با میکروبها را تمرین کند.

بنظر می‌رسد که این پیام از طریق یک نظرسنجی توسط شورای بهداشت به دست آمده که در آن ۷۷ درصد از مادرانی که کودکان زیر ۵ سال داشتند فکر می‌کردند که کودکانشان باید در معرض میکروبها قرار بگیرند تا به ایجاد سیستم ایمنی قوی‌تر در آنها کمک شود.

شورای بهداشت، شامل یک گروه از کارشناسان سلامتی است که روی بهداشت، تمرکز کرده‌اند و توسط یک کمک هزینه آموزشی از Reckitt Benckiser حمایت می‌شود.

جوئل وین استاک، پزشک و رئیس بخش گوارش و کبد در مرکز پزشکی تافتس و استاد دانشگاه تافتس می‌گوید: در قرن ۲۰ ام، ما شروع کردیم به تغییر دادن روش زندگیمان. در اتاقهای خیلی تمیز زندگی می‌کنیم، آب کاملا تمیز است، غذاها تقریبا استریل هستند و قرار گرفتن در معرض باکتری و خاک، کمتر است. اما شاید تمیزی بسیار زیاد برای رشد سیستم ایمنی بدن ما، مفید نباشد.

بیماریهایی که در قرن ۱۸ و قبل از آن، اساسا ناشناخته بودند، امروزه بسیار شایع شده‌اند. اما ما بخاطر وبا و طاعون نمیمیریم. بنابراین آیا این به آن معنا نیست که می‌توانیم شستن دستها را کنار بگذاریم و غذای روی زمین را بخوریم؟ نه به این سرعت.

کاتلین بارنز که دارای مدرک دکترا است می‌گوید: ما کودکان را تشویق نمی‌کنیم که بیرون بروند و چیزهای آلوده بخورند یا واکسن نزنند، اما باید احتمالا درباره قرار نگرفتن کودکان در معرض میکروبهای معمولی در دوران کودکی و زیاده روی در این کار، صحبت کنیم.

اما این حرف به آن معنا نیست که باید نظافت را فراموش کنید. بر طبق یک نظریه قدیمی که می‌گوید باید به رعایت بهداشت ادامه دهید، درست است که قرار گرفتن در معرض بعضی از میکروبهای مفید به ما کمک می‌کند اما هنوز هم باید قرار گرفتن در معرض میکروب‌هایی که باعث بیماریهای جدی می‌شوند را محدود کنیم. حالا خط قرمز ما کجاست؟

چیزهایی که لازم نیست نگرانشان باشید:

حیوانات خانگی

بارنز می‌گوید مطالعات نشان می‌دهند کودکانی که در اطراف حیوانات خانگی بزرگ شده‌‌اند، احتمال کمتری دارد که دچار آسم شوند. کودکانی که در مهد کودک در تماس با کودکان مبتلا به سرماخوردگی یا دیگر میکروبها هستند، به احتمال کمتری دچار آلرژی، آسم و دیگر مشکلات سلامتی می‌شوند.

 

استریل کردن همه چیز

احتمالا می‌توانید تمام صابونها و مواد پاک کننده ضد باکتری را کنار بگذارید. حتی FDA نیز به این مواد مشکوک است و از سازندگان صابونهای ضد باکتری می‌خواهد که ثابت کنند این محصولات، موثرتر از صابونهای معمولی هستند.

هم چنین در مورد بی خطر بودن بعضی از این مواد تشکیل دهنده نیز ابهاماتی وجود دارد بنابراین ممکن است خطرات آنها از مزایایشان، بیشتر باشد.

وین استاک می‌گوید: تعداد زیادی از انواع باکتریها، ویروسها و قارچ‌هایی که در زندگی روزمره‌مان با آنها سرو کار داریم اصلا به ما آسیبی نمی‌رسانند.فقط تعداد انگشت شماری از آنها هستند که احتمال دارد شما را بیمار کنند.

به کودکانتان بگویید که برای از بین بردن میکروبها کافی است دستهایشان را کف مالی کنند و به اندازه دو بار خواندن “تولدت مبارک” آنها را بهم بمالند.

آنتی بیوتیک‌ها

وقتی کودک شما بیمار است، مطمئنا می‌خواهید اورا برای معاینه به دکتر ببرید. اما بسیاری از بیماری های دوران کودکی توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شوند. در آن موارد، آنتی بیوتیک‌ها با آنها مبارزه نمی‌کنند یا باعث سرعت بخشیدن به روند بهبودی فرزندتان نمی‌شوند.

بارنز می‌گوید: اولین واکنش شما نباید این باشد که برای کودکتان درخواست آنتی بیوتیک کنید زیرا آنتی بیوتیک برای مبارزه با باکتری های مضر، باکتری های مفید را نیز از بین می‌برد. باکتری های مفید در شکم ما وجود دارند و ما برای هضم به آنها نیاز داریم.

هم چنین اگر اغلب اوقات از آنتی بیوتیک‌ها استفاده کنید، ممکن است در زمانی که واقعا به آنها نیاز دارید، بخوبی اثر نکنند.

میکروب هایی که باید با آنها مبارزه کنید:

حتی اگر لازم نباشد که در مورد همه چیز نگران باشید، بعضی چیزهای مهم وجود دارند که برای سالم و شاد نگه داشتن خانواده‌تان، باید به آنها توجه کنید. کارشناسان می‌گوید که با رعایت برخی اصول اولیه، می‌توانید از میکروبهای مضر دور باشید:

  • برای گوشت و مرغ خام و غذاهای دریایی از تخته‌های برش و ظروف جداگانه استفاده کنید. کانتر آشپزخانه، ظروف و تخته‌های برش را با آب داغ و صابون بشویید.
  • از یک دماسنج آشپزی استفاده کنید. گوشت تکه‌ای را تا ۱۴۵ درجه فارنهایت، گوشت چرخ کرده را تا ۱۶۰ درجه فارنهایت و گوشت مرغ و بوقلمون را تا ۱۶۵ درجه فارنهایت بپزید.
  • مواد غذایی را بیشتر از ۲ ساعت در بیرون یخچال نگذارید. وقتی غذا گرم است، آن را تا کمتر از ۱ساعت بیرون یخچال بگذارید.
  • کانترهای آشپزخانه را قبل و بعد از آماده کردن غذا، ضد عفونی کنید. از حوله‌های کاغذی یا دستمال‌های مرطوب بهداشتی استفاده کنید.
  • سطوح دستشویی را اغلب اوقات ضدعفونی کنید مخصوصا اگر کسی در خانه بیمار است. دستهایتان را زود به زود بشویید مخصوصا قبل و بعد از آماده کردن غذا، بعد از رفتن به دستشویی یا دست زدن به پوشک، بعد از لمس حیوانات خانگی و هر زمانی که دستهایتان کثیف بنظر می‌آیند.

قانون ۵ ثانیه

آیا برداشتن چیزی که روی زمین افتاده و خوردن آن، عیبی ندارد؟ در مورد قانون ۵ ثانیه، نظرات مختلفی وجود دارد.

یک مطالعه توسط محققان دانشگاه کلمسون می‌گوید که ۹۹ درصد از باکتریها در لحظه‌ای که چیزی به زمین برخورد می‌کند، به آن منتقل می‌شوند. بنابراین اگر سالمونلا یا دیگر میکروبهای خطرناک روی زمین وجود داشته باشند، فورا وارد آن ماده می‌شوند.

بنابراین اقدامات احتیاطی انجام دهید مانند تمیز کردن خونابه‌ای که موقع پاک کردن مرغ روی زمین ریخته یا سایر اصول ایمنی مواد غذایی را دنبال کنید. اما وین استاک، نگران این موضوع نیست.

او می‌گوید: من فکر می‌کنم که می‌توانیم قاعده ۵ ثانیه را گسترش دهیم. اگر چیزی روی کف زمین خانه‌تان بیفتد و شما بخواهید آن را بردارید و بخورید، فکر نمی‌کنم مریض شوید. ممکن است غیر بهداشتی بنظر بیاید اما مشکلی نیست. می‌توانیم کمی‌آسوده باشیم.

البته همچنان نظرهای مختلفی درمورد این قانون وجود دارد و به قطع نمیتواند بر آن اتکا کرد.

لازم نیست که در مورد فرزندان، خانه، حیوانات خانگی و حیاط خلوت‌تان بیش از حد سخت گیری کنید. همه اینها احتمالا خطر بسیار کمی دارند و بعضی از آنها ممکن است در واقع سالم باشند.

به کودکانتان کمی آزادی عمل دهید تا دنیا را تجربه کنند. آنها با بزرگ شدن و کمی‌شانس، کمتر در معرض خطر بعضی از بیماری‌ها خواهند بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *