یائسگی ناشی از عمل جراحی

اکثر موارد یائسگی ناشی از عمل جراحی در اثر اوفرکتومی (برداشتن تخمدان ها) یا هیسترکتومی (برداشتن رحم) منجر به قطع تامین خون به تخمدان می شود. بعد از برداشتن تحمدان فرد بلافاصله یائسه می شود.

اگر فقط یک تخمدان سالم باشد این تخمدان به تولید استروژن ادامه می دهد و یائسگی حداقل برای مدت کمی عقب می افتد. زنانی که رحمشان را برداشته اند اما تخمدان هایشان دست نخورده و سالم است یائسگی طبیعی را چند سال زودتر از زمان معمول تجربه می کنند.

یائسگی ناشی از عمل جراحی با چند روش اتفاق می افتد. هیسترکتومی معمول ترین نوع یائسگی ناشی از عمل جراحی است. اوفرکتومی نیز ممکن است به همراه هیسترکتومی اختیاری در مورد بیماری هایی انجام شود که لزوما مهلک نیستند اما بیمار به درمان های دارویی دیگر واکنش نشان نداده است.

امروزه هیسترکتومی برای بیماری های غیر مهلک کمتر از گذشته انجام می شود. در واقع این نوع جراحی در مواردی خاص گزینه ی مناسبی است. اما این گزینه ی برگشت ناپذیر عواقب درازمدتی دارد. نباید تصور شود که اولین پیشنهاد برای این عمل تصمیم درستی است. باید با افراد دیگری هم مشورت شود. وقتی هزینه ها و مزایای این روش به عنوان گزینه ی اختیاری ارزیابی می شود امکان یائسگی زودرس نیز باید لحاظ شود. فرد باید خیلی محترمانه به پزشکش بگوید می خواهد با شخص دیگری مشورت کند. اگر پزشک واقعا به منافع فرد احترام می گذارد باید او را به بررسی تمام گزینه ها قبل از عمل جراحی تشویق کند.

برخی جراحی هایی که برای درمان بیماری های غیر تناسلی انجام می شوند نیز باعث یائسگی ناشی از جراحی می شود. مثلا ممن است جراحی سرطان روده ی بزرگ با برداشتن رحم یا تخمدان همراه باشد. ممکن است تخمدان برای درمان اختلالات ناشی از وجود استروژن فراوان از جمله سرطان سینه یا اندومتریت (التهاب جداره ی رحم) برداشته شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *