نکات ساده و دقیق برای کیک پزی مبتدی

کیک خیس شکلاتی

شروع به کار کیک پزی و شیرینی پزی نکات مهم و ریزی را می طلبد که دانستن آنها کار را راحتتر ، تمیزتر و خوشمزه تر می کند.اگه مبتدی هستید و میخواهید کیک درست کنید تو این مطلب سعی میکنم نکات و ریزه کاری هایی که به ذهنم میرسه براتون بگم.

نکات مهم :

۱- همیشه اول از همه دستور رو چند بار بخونید تا کاملا متوجه بشید.

۲- قبل از اینکه شروع به پختن کیک کنید همه مواد رو اندازه گیری کنید و جلوتون بزارید. این خیلی مهمه. اگه کیک شما کیک کره ای هست همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشن.

۳- قالب رو آماده کنید. برای نچسبیدن کیک به قالب دو راه هست. یا کف قالب رو با چند قطره روغن چرب کنید و بعد خوب آرد پاشی کنید و و آرد اضافه رو خالی کنید. یا با چند قطره روغن کف قالب رو چرب کنید و بعد کف قالب کاغذ روغنی بزارید.

۴- نکته بسیار مهم دیگه در مورد کیک پزی فر هست. همیشه قبل از شروع به پخت باید فر رو روشن کنید. دمای توصیه شده بیشتر دستور کیک های معمولی ۱۸۰ درجه سانتی گراد هست ولی نکته بسیار بسیار مهم اینه که دمای فرهای مختلف با هم فرق داره.

پس باید خودتون تجربه کنید دمای مناسب فر شما چه دمایی هست . مثلا خود من همیشه روی ۱۷۰ درجه میزارم.

اگه بعد از مدت طولانی هنوزم کیکتون نپخته بود و خیس بود دفعه بعدی دما رو کمی بیشتر کنید و اگه زیر کیکتون سوخت اما وسطش خام بود دمای فرتون زیاد بود. اگه کیکتون حسابی پف کرد اما بعد از پخت وسطش گود شد دمای فر زیاد بوده. پس دمای فر رو با تجربه یاد بگیرید.

۵- همیشه آرد و پودر کاکائو رو ۳ بار الک کنید حتی اگه توی دستور نگفته باشه. آرد کیک آرد مخصوص قنادی یا آرد سه صفر هست.

۶ – مواد رو بیش از اندازه هم نزنید. معمولا در حد مخلوط شدن کفایت میکنه.

۷- تا ۲۰ دقیقه اول پخت به هیچ وجه در فر رو باز نکنید.

۸- قالب را بیشتر از ۲/۳ حجمش پر نکنید.

۹- زمان پخت بستگی به نوع کیک ، جنس و اندازه قالب و دمای فر داره. همیشه بعد از ۳۰ دقیقه دائم کیک رو چک کنید. یعنی یه خلال دندون وسط کیک فرو کنید اگه مواد کیک بهش چسبید هنوز نپخته .

۱۰- بعد از پخت حتما ۱۰ دقیقه صبر کنید بعد کیک رو از قالب خارج کنید تا کیکتون خورد نشه.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *