استاندارد بین المللی ایزو برای تغذیه نوزادان منتشر شد

تغذیه نوزادان و شیر خشک یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی و در عین حال مهم ترین آن ها در سراسر جهان می باشد. بنابر این ورود استانداردهای ایزو در حوزه تغذیه به شیر خشک نوزادان موضوع عجیبی نیست و استفاده از گواهینامه های ایزو در این زمینه کاملا ضروری به نظر می رسد.

نوزادان و شیرخوارگان از آسیب پذیرترین گروه های اجتماعی هستند و همیشه نیازمند مقررات سخت گیرانه در تولید غذای این گروه آسیب پذیر جامعه هستیم.

در حال حاضر نیز برچسب های ایمنی متعددی روی قوطی های شیر خشک و دیگر مواد مغذی نوزادان داریم، اما با اضافه شدن و ورود استانداردهای ایزو به تغذیه نوزادان، ایمنی این مواد غذایی به شکلی برتر تامین و تضمین می شود.

استاندارد ISO ۲۱۴۲۲ / IDF ۲۴۲

استاندارد ISO ۲۱۴۲۲ به تعیین میزان کلراید موجود در مواد غذایی شیرخوارگان می پردازد و با تنظیم و ارزیابی آن سطح ایمنی شیرخشک و دیگر مواد غذایی نوزادان را مناسب نگه می دارد.

همه به این باور داریم که فرمول تغذیه ای نوزادان قبل از این که روی قفسه فروشگاه ها بنشیند و وارد بخش تجاری و فروش شود، می باید از سخت گیرانه ترین دروازه های مقرراتی عبور کرده و ایمنی آن به شدت کنترل شود.

پیش از این عضویت در Codex Alimentarius یا Code Food برای مواد غذایی مورد استفاده نوزادان مورد تائید بود، اما پس از انتشار استانداردهای ایزو در حوزه تغذیه کودکان، اینک نیازمند دیدن این گواهینامه های ایزو روی قوطی های شیر خشک هستیم.

Codex Alimentarius چیست؟

Codex Alimentaruis برنامه استاندارد غذاهایی مشترک است که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل FAO و سازمان بهداشت جهانی WHO ایجاد شده است. این استانداردهای هماهنگ بین المللی غذا از سلامت مصرف کنندگان محافظت کرده و شیوه های عادلانه ای در تجارت مواد غذایی را ترویج می دهند.

همین طور سازمان ایزو در همکاری با تعدادی از سازمان های بین المللی صنعت غذایی، در حال توسعه یک سری استانداردهای بین المللی در مورد روش های معتبر تولید و تحلیل موادغذایی و به ویژه شیرخشک مورد استفاده نوزادان است.

علاوه بر این بسیاری از استاندارد ها به وسیله ی Codex Alimentarius به عنوان مرجع و محکی برای حل اختلاف در نظر گرفته شده است. یکی از این استانداردهای معتبر ISO ۲۱۴۲۲ می باشد. این گواهینامه ی استاندارد شیر خشک، فرآورده های شیر خشک و دیگر مواد مغذی نوزادان را در سنجش کلراید با روش پتانسیومتری تیتانیوم همراهی می کند.

استاندارد ایزو ۲۱۴۲۲ به طور مشترک توسط سازمان بین المللی و جهانی ایزو و فدراسیون بین المللی لبنیات IDF و همین طور سازمان توسعه استانداردهای مستقل یعنی AOAC تدوین شده و توسعه یافته است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *