آهن و بهبود قدرت حافظه

 

سبزیجات بهاری

غذاهای مختلف می تواند بر روی سلول های مغز اثر مثبت از نظر حافظه گذاشته و یا موجب کندی قدرت حافظه شوند. در اینجا به بعضی از غذاهایی که در بهزیستی و سلامتی مغز از نظر حافظه نقش دارند اشاره می گردد.

 آهن:

کمبود آهن رژیم غذایی موجب اختلالاتی در تمرکز حواس و حافظه می شود. افرادی که به هر دلیلی به کم خونی دچار هستند و یا خانم ها در موقع عادت ماهانه مشکلاتی از این جهت داشته و کمتر می توانند از حافظه خود استفاده کنند و یا در موقع امتحان احساس می کند که چیزی را به خاطر نمی آورند و دچار نوعی سرگردانی می شوند. پژوهشگران دانشگاه KING در لندن مطالعه جالبی بر روی ۱۴۰ دختر دبیرستانی به عمل آورده اند که بیانگر نقش آهن در قدرت حافظه است. آنهایی که کمبود آهن نداشتند باهوش تر و تمرکز حواسشان به مراتب بیشتر از آن دسته از دخترانی بود که به هر دلیلی کم خون بودند.

گوشت قرمز، سبزی های سبز تیره رنگ، تخم مرغ و ساردین حاوی مقدار قابل ملاحظه ای آهن است. سبزیجاتی که حاوی آهن هستند مانند اسفناج حتما باید با مقداری ویتامین C مصرف شوند تا آهن موجود در آن جذب بدن گردد. در غیر این صورت مقدار بسیار ناچیزی از آهن موجود در اسفناج جذب بدن می گردد.

افرادی که رژیم موازنه شده و متعادل ندارند به اندازه کافی انرژی از طریق مصرف غذا دریافت نمی کنند و کمتر می توانند تمرکز حواس داشته باشند و مغز خودشان را بکار گیرند. به همین جهت در ساعات آخر روز و یا در موقع گرسنگی شخص نمی تواند خوب فکر کند و بدرستی تصمیم بگیرد و یا همه چیز را به خوبی به خاطر آورد. در این صورت خوردن غذاهای انرژی زا مانند مواد قندی و نشاسته ای و چربی آن هم در حد اعتدال امریست مهم و ضروری.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *