تفاوت بین میوهها و سبزیجات در چیست؟
در برخی موارد تفاوت بین میوه و سبزی کاملاً مشهود است. هلو همیشه میوه محسوب میشود و هویج نیز قطعاً جزء سبزیجات است.
در «نمودار Venn» که این محصولات در را دستهبندی میکند، همپوشانی بین میوهها و سبزیجات مشاهده میشود.
دلیل این واقعیت نیز میتواند این باشد که میوهها و سبزیجات بر اساس اینکه مزرعهدار بخواهد آنها را تعریف کند یا یک سرآشپز، با یکدیگر متمایز هستند. در مرکز ناحیهی همپوشانی بین میوهها و سبزیجات، گوجه فرنگی قرار دارد. این محصول در برخی موارد جزء میوهها دستهبندی میشود، ولی برخی از مردم آن را جزء دستهی سبزیجات محسوب میکنند.
اگر از نقطه نظر گیاهشناسی بخواهید تفاوت میوه و سبزی را درک کنید، باید بدانید که بر اساس منابع گیاهشناسی، میوه محصولی است که دارای ساختار حاوی هسته است و معمولاً از قسمت گل گیاه ساخته میشود.
از طرف دیگر، سبزیجات بقیهی بخشهای گیاه هستند که میتوانند از ریشهی گیاه گرفته تا ساقه و برگ آنرا در بر بگیرد. بر اساس این استاندارد، محصولاتی که در خود هسته دارند مانند سیب، کدو، پرتقال و البته گوجهفرنگی میوه محسوب میشوند؛ در صورتی که محصولاتی مانند سیبزمینی، شلغم، اسفناج، کلم، بروکلی و کاهو جزء سبزیجات محسوب میشوند.
اگر از نقطه نظر آشپزی به موضوع نگاه کنید، شرایط کاملاً متفاوت است. غذاهای زیادی وجود دارند که از نظر گیاهشناسی میوه محسوب میشوند، ولی سرآشپزها آنها را سبزیجات به حساب میآورند. بادمجان، فلفل دلمه و گوجهفرنگی از این نوع میوهجات هستند.
عامل دیگری که در میوه یا سبزی نامیدن یک محصول اثر دارد، زبان و فرهنگ است. بهعنوان مثال برنج در برخی فرهنگها جزء سبزیجات محسوب میشود و حتی در مورد لوبیا نیز بین فرهنگهای مختلف اختلاف نظر وجود دارد.
در سال ۱۸۹۳ میلادی، دادگاه عالی ایالات متحده حکمی داد که طی آن گوجهفرنگی باید سبزی محسوب شود و مالیات آن بر این اساس از واردکنندگان دریافت شود. دادگاه اذعان داشت که گوجهفرنگی از نظر گیاهشناسی میوه است، ولی از نظر عوام این محصول جزء سبزیجات محسوب میشود.